lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Starostlivosť o prsia

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 23.3.2001
späť
Späť

Poslať
 

Či veľké alebo malé, sú to prsia, ktoré vítajú človeka na tomto svete. Sú to prsia, ktoré ospevujú básnici vo svojich básniach, sú to prsia, ktoré sa na vás usmievajú z rozličných reklám a sú to prsia, za ktoré berú plastickí chirurgovia nehorázne peniaze. A ak dámy na to nemajú, potom im musia urobiť službu a neustále na verejnosti rozprávať o tom, aké je úžasné mať umelé prsia. Tak ako to momentálne robí istá moderátorka. V čase, keď sa väčšina svetových hviezd zbavuje silikónov, je to podozrivé a možno aj nezodpovedné. Pravdou však je, že prsia sa môžu stať aj psychickým problémom. Plastickým chirurgom sa darí najmä preto, že skoro každá druhá žena je nespokojná zo svojím poprsím. Jedna ho chce mať väčšie, druhá pevnejšie a sú aj také, ktoré si ho potrebujú nechať zmenšiť. Ono nie je žiadne zábava, pre chrbticu , nosiť na päťdesiatkilovom tele pár kilové prsia. A to si predstavte, že v Amerike, ale aj u nás si chcú nechať silikónové implantáty voperovať už šestnásťročné dievčatá. Podľa nich , vraj práve prsia, sú tým zázračným kľúčikom ku kariére alebo k bohatému manželovi. Podľa psychológov je to projekcia komplexu menejcennosti, nedostatok sebadôvery a strach, čo ich k tomu núti.

O ČOM TO JE?
Celý tento povik je tu kvôli väčšej, či menšej kôpke tuku a svalov uloženej na prsnej žľaze, vyúsťujúcej do bradavky viacerými vývodmi. Ak sa pozriete na prsia svojej matky, môžete približne vedieť, ako bude vyzerať vaše poprsie o pár rokov. Často je tvar a pevnosť pŕs rodinným dedičným znakom.. Niekedy dedia dievčatá prsia aj po ockovi. Prsia sa začínajú vyvíjať okolo desiateho roku. Najprv sa začne zafarbovať bradavka a potom sa pomaly rozvíjajú dve púpätká. V tom veku sa mnohé, normálne sa rozvíjajúce dievčatá začínajú krčiť, lebo sa hanbia za svoje poprsie a ďalšie si začínajú vypchávať podprsenkui. Tiež sa hanbia sa za svoje poprsie. Vývoj, spolu s psychickou traumou, sa od toho momentu vinie životom ženy, ako červená niť. Prsia menia každý mesiac svoju veľkosť a pevnosť v závislosti od časti menštruačného cyklu. Napokon sa po prechode v prípade, že ste od dvadsiatky po prechod nepribrali viac ako dvadsať kíl, definitívne zmenšia. Celý ten čas sa musíme dívať do zrkadla na svoje nedokonalé poprsie a porovnávať ho s poprsím herečiek, speváčok, či reklamou propagovaných silikónových krások. Čo je však najhoršie, prsia môžu ochorieť. Je veľa žien, ktoré skúmajú, či sú ich prsia dosť veľké, máloktorá sa posťažuje, že jej prsia sú nedostatočne vzrušivé, alebo sa v nich objavila hrčka.

PREVENCIA
Svojim prsiam by ste sa mali venovať každý deň. Nie, ako policajt a kat ich nedokonalosti, ale ako človek, ktorý sa teší daru, čo dostal.
Jemná koža na nich potrebuje pravidelné krémovanie. Existujú aj špeciálne prípravky na jej spevnenie a tým aj spevnenie prsníka. Dôležité je, dopriať im pravidelnú, minimálne päťminútovú masáž. Dobré je namasírovať si prsia najskôr sprchou / okolo bradaviek v smere hodinových ručičiek vlažnou vodou/ a potom krémom. Dobre ich to prekrví a pomáha udržať pevnosti poprsia. Ďalšia dôležitá vec je trénovať prsné svaly. Existujú cvičenia, ktoré môžete cvičiť doma, aj také, kvôli ktorým sa treba vybrať do posilňovne. Tak, či onak, cvičenie poprsiu prospieva. Najjednoduchší je cvik, pri ktorom natiahnete ruky pred seba, spojíte si dlane a pohybom paží pohybujete prsnými svalmi. Ak tento cvik budete precvičovať pravidelne viac razy za deň, v troch sériách, prsia vám spevnejú. Ak by to nevyšlo , použite trik Sandry Bullockovej, ktorý získala od svojej starej mamy, a zlepšite si ich vzhľad správne nalepenou lepiacou páskou.
Pravidelne by ste si mali prsia aj prehmatávať. To, že je jeden prsník väčší a druhý menší je v poriadku. Keď sa v ňom, alebo v lymfatických uzlinách v podpazuší nachádzajú divné hrčky, poprípade vám z bradavky vyteká tekutina /ak nekojíte/, radšej nepodceňujte. Nie vždy ide o niečo vážne, ale opatrnosti v tomto prípade, nebýva nikdy dosť. Práve včas zachytená rakovina prsníka, sa napokon dá úspešne vyliečiť.

Práve podľa prsníkov po prehmataní bradavky, ak vám mešká menzes veľmi rýchlo zistíte, či ste v očakávaní. Ak je dvorec okolo bradavky na hmat mimoriadne tvrdý a veľmi výrazne zväčšený, s najväčšou pravdepodobnosťou budete môcť o pár mesiacov chovať. Aj v tom prípade je vhodné vyhľadať lekára. Niekto vám tú tehotenskú knižku vystaviť musí.
Posledná rada – vždy si vyberte správnu podprsenku. O tom, ako na to, sme už v LADY informovali. V žiadnom prípade vám nesmie byť tesná. Ani vtedy, ak je presne podľa najnovších trendov. To znamená farebná, s kvietkami, z kvalitného materiálu, so zaujímavo riešeným košíkom. T. j. taká, ktorú rada predvediete pod priesvitným tričkom.

P.S. Majte rady svoje prsia, vaše deti ich ocenia v akejkoľvek veľkosti.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!