lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Smiech je liek

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 21.3.2001
späť
Späť

Poslať
 

Výbuch smiechu uvádza do pohybu mechanizmy vytvárajúce príjemné pocity ako je vylučovanie dopamínu, serotoninu a noradrenalínu. Je dokázané, že smiech povzbudzuje krvný obeh, dýchanie a okysličovanie organizmu. Ľudia, ktorí sa často smejú majú v krvi viac imunoglobínov, ktoré povzbudzujú imunitný systém. Dokázalo sa aj to, že deti, ktoré sú vychovávané v uvoľnenom, veselom ovzduší, ktoré podporuje komunikáciu, sa rýchlejšie učia a dokážu si skôr nájsť v živote uplatnenie. Možno sa teraz pýtate, na čom sa dá zasmiať na dnešnom Slovensku? Trebárs na sebe. Na tom ako vážne beriete politikov a ako málo myslíte na svoje vlastné zdravie. Ak sa vám to nezdá dosť vtipné, skúste tento návod. Je odkukaný z internetu.

(1) Otvoriť zaťaté päste.
(2) Doškrípať zubami, oddeliť zuby od seba.
(3) Uvoľniť spodnú čelusť
(4) Zodvihnúť najskôr pravý a potom ľavý kútik úst. V prípade potreby si môžete pomôcť aj rukami.
(5) Požiadajte okolie o spoluprácu. Šteklenie, rozprávanie nezmyslov, opičky. Ak ste sama, treba si predstaviť mentálne šteklenie alebo úsmev vzbudzujúce scény.
(6) Nevzdávajte sa po prvých neúspešných pokusoch. Nakoniec zo seba určite dostanete aspoň nesmelý úsmev, pri troške tréningu aj smelé chachacha.
(7) V prípade úspešného zachichotania to s tým smiechom zase až tak nepreháňajte; najmä ak sused práve stratil prácu alebo manžel vlasy.
Nepresvedčila som vás? Na vašej tvári sa ešte stále neobjavil ani náznak úsmevu? Potom vám neostáva iné ako sa pomodliť.

Modlitba
Výsledky výskumov hovoria, že modlitba má rovnaký účinok na psychiku ako smiech. Modlitba vnáša do duše pokoj, ktorý spôsobuje zníženie krvného tlaku, spomalí rytmus dýchania a srdca, telo spotrebúva menej energie a regeneruje sa. O tom, že viera uzdravuje svedčí aj počet návštevníkov z celého sveta, ktorí sa chodia liečiť do Lúrd. Hoci katolícka cirkev uznala iba 65 vyliečení/ medzi nimi tri z rakoviny/ z tisícky za oficiálne, počet ľudí, ktorí veria v možnosť zázračného uzdravenia stúpa. Že nepatríte medzi nich?
Dobre, ak sa nedokážete smiať len tak, pre radosť, ak neveríte na silu modlitby, skúste meditáciu. Je to tretia možnosť ako pomôcť svojej psychike a tým aj svojmu zdraviu a chuti do života.

Meditácia
Celý rad vedcov už preskúmal účinky meditácie, o ktorých sa kedysi pochybovalo a meditácia bola formou akejsi parapsychológie. Výsledky výskumov sa dajú zhrnúť do pár viet. Keď meditujeme, alebo sa modlíme nastáva v tele relaxačná reakcia. V podstate to znamená, že na okamžik sa vypnú naše poplašné zariadenia, ktoré sú v živote dôležité, ale keď sú preťažené, vzniká stres. Negatívne vplyvy stresu na imunitný systém sú už dokázané.
Na meditáciu reaguje endokrinný systém. Priaznivo pôsobí na kosti, svaly a vnútorné orgány. Ovplyvňuje aj srdečnú činnosť, rytmus dýchania a nervy.
Psychoneuroimunológia objavila spojenie medzi emocionálnymi pocitmi v mozgu a nervovým systémom. Stav relaxácie ovplyvňuje všetky nervové zakončenia v našom tele. Prostredníctvom miechy sa povzbudzuje náš imunitný systém. Relaxácia sa začína v mozgu.
Výskumy dokázali, že meditácia alebo modlitba stimulujú mozog, ktorý reaguje prúdom spokojnosti.

Čo je meditácia
Neviete čo je meditácia? Presne to nevie nikto. Isté je, že meditácia nie je koncentrácia, je to činnosť, ktorá nezaťažuje váš mozog a nevyvoláva stres. Majster meditácie Osho nabáda: smejte sa, tancujte, spievajte, behajte. Skáčte, kričte, seďte a sledujte svoj dych, žite, milujte, modlite sa , počúvajte hudbu, radujte sa z bytia. To všetko je meditácia.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!