lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
BYŤ OTCOM JE ÚŽASNÉ! 10 TIPOV AKO BYŤ DOKONALÝM OTECKOM alebo Manuál pre mamičky ako podporovať oteckov

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 22.2.2013
späť
Späť

Poslať
 

Ak patríte medzi tie šťastné mamy, ktoré môžu deti pokojne zveriť manželovi a užívať si chvíle voľna, ani nečítajte ďalej. Väčšina z nás sa často neopodstatnene obáva to čo len skúsiť. Dámy – mamy, je čas začať dôverovať v otcovské schopnosti vašich partnerov a náležite ich oceniť! Mnohí oteckovia sa dokážu o deti plnohodnotne postarať a priznajme si, deti milujú ten čas, keď sú mimo pozorného dohľadu mamy. Je to čas nespútanej kreatívnej a skutočne veselej zábavy. Doprajte im viac spoločných chvíľ, samozrejme bez prípravy to nepôjde! Ockovia, ako to len robíte?

Zveriť deti ockovi, to si vyžaduje celodennú prípravu. Varenie, aby mali čo jesť, upratovanie, deti umyté, nakŕmené, pre istotu pripravené náhradné oblečenie. Keď sa dostaneme z domu preč, sme na pokraji síl. Miesto zábavy a relaxu kontrolujeme telefón a riešime telefonáty typu kde nájdem sušienky a kam si dala mlieko? Vtip je v tom, že oteckovia majú tajný recept ako to bravúrne zvládnuť. Tajomným pomocníkom sú kakaové sušienky Oreo a ich neopakovateľný rituál Otoč-oblíž-omliekuj, ktorým zabávajú deti na celom svete. Chcete mať doma najlepšieho ocka na svete?

Užívajte si spoločný čas naplno  /nespútaná zábava

Čas, ktorý trávime s našimi deťmi je vzácny. Vykašlime sa na neustále poučovanie, organizovanie  a vychovávanie. Uvoľnite sa a robte s deťmi to, čo chcú ony. Dajte im na výber a rozprávajte sa, smejte sa a zabávajte sa.

Rada pre mamičky: Snažte sa nemyslieť na neporiadok po celom byte, dupot a dovoľte im chvíle plné nespútaného divokého smiechu, radosť vašich detí je odmena.

Aj povinnosti môžu byť zábavou

Občas musí aj ocko pomôcť s upratovaním, či varením. Prečo to brať ako povinnosť – spravte si z toho zábavu. Deti milujú, keď sa môžu hrať na rodičov a ak im zveríte zodpovednosť, budú na seba pyšné. Zverte im prípravu šalátu k večeri, alebo vysávanie, či umývanie riadu a verte, o zábavu nebude núdza!

Tip pre mamičky: Zverte im povinnosti, ktoré viete, že zvládnu. Nevadí, že riady nebudú dokonale umyté, nevadí, že zelenina bude po celej kuchyni aj v posteli. Hlavné je, že zjedli celý šalát a zaspali spokojné aj s ockom.

Uvoľnite sa, prosím

Z akéhosi zvláštneho dôvodu rozumejú ockovia deťom viac ako mamičky. Dokážu sa uvoľniť a naladiť na detskú vlnu. Stále v nich žije ten malý nezbedný chlapec a občas sa ním nechajú zviesť k drobným nezbedám, čo deti náležite ocenia. Zabudnite na disciplínu a dospelácke pravidlá a zabávajte sa naplno. Skúste sa na chvíľu vrátiť do detstva!  

Tip pre mamičky: Aspoň na chvíľu zabudnite na pravidlá a schovajte sa s nimi do vankúšového bunkra, alebo vyskúšajte súťaž, koľko krát dokážete zopakovať Oreo rituál za minútu. Omrvinky v posteli a mlieko vyliate na stole sú povolené!.

Smiech je povinná výbava

Život s deťmi prináša kopu situácií, ktoré rodičov dokážu poriadne rozhodiť. Ockovia však na rozdiel od mamičiek majú zvláštny dar – nadhľad a schopnosť zachovať si chladnú hlavu. A majú pravdu – keď nejde o život, nejde o nič. Smiech je najlepší liek na všetky pohromy.

Tip pre mamičky: Zasmejte a pochváľte krásnu kresbu na novej maľovke, obdivujte s úsmevom čokoládové odtlačky rúk na sedačke a nezabúdajte, sú to len veci. Hlavne, že je vám spolu veselo.

Spoločné čítanie v posteli

Leňošenie v posteli je najobľúbenejšou zábavou všetkých ockov aj detí. Ockovia si leňošenie v posteli predstavujú inak, ale čítanie knižky je dobrým kompromisom, ktorý si rýchlo obľúbia. Vymeňte si úlohy a nechajte deti čítať nahlas vám. Len pozor na to, aby ste nezaspali skôr ako deti!

Tip pre mamičky: Nevadí, že sa vyvaľuje celá rodina v posteli, sú to vzácne chvíle rodinnej pohody. Pridajte sa k nim a pokojne zaspite skôr ako ocko – on to s deťmi zvládne aj bez vás!

Hrajte sa s nimi

Deti sú pri hre veľmi vynaliezavé a ockovia im zdatne konkurujú, často pri hre zabudnú na čas, či povinnosti. Dokážu aj neobľúbenú aktivitu, či povinnosť prevrátiť na super novú a zábavnú hru, ktorá deti nadchne. Možností je neobmedzene veľa a fantázii sa medze nekladú.

Tip pre mamičky: Nekazte hru a zapojte sa do nej aj vy. Oceňte ockovu snahu, že deti presvedčil, aby vstali načas, alebo cvičili na klavíri a to ešte s radosťou! Zabudnite na to, že vám by to zabralo o polovicu menej času. Odmeňte všetkých sušienkami Oreo, ktorých rituál Otoč-oblíž-omliekuj zabaví celú rodinu.

Zbavte sa zlozvykov

Deti po nás prirodzene opakujú naše správanie, spôsoby a na nešťastie aj naše zlozvyky. Ockovia to riešia tajomnými dohodami s deťmi, aby ich neprezradili mamičke. Tajomstvá však nesmú byť prezradené a to máloktoré dieťa zvládne.

Tip pre mamičky: Premýšľajte o tom, ako sa správate pred deťmi a platí to aj pre ockov! Odpustite si hrešenie za volantom, alebo uštipačné poznámky o zvedavej susede – nikdy neviete, kedy to deti použijú proti vám.

Buďte sami sebou

Ockovia sa na nič nehrajú, správajú sa pred deťmi niekedy až príliš uvoľnene. Deťom to imponuje a páči sa im, že sa nemusia ovládať a nechávajú emóciám voľný priebeh. Nechajte ich prejaviť sa a diskutujte, argumentujte, presviedčajte ich pokojnou cestou. Ich zdravé sebavedomie a prirodzenosť za to stojí!

Tip pre mamičky: Argumentovanie a diskusia vyžadujú viac energie a úsilia ako príkazy a disciplína. Posilnite sa sušienkami Oreo a ponúknite aj deti, určite to zvládnete rovnako dobre ako ocko.   

Buďte hrdí na svoje deti

Otcovia sú vždy hrdí na svoje deti, aj keď o tom rozprávajú oveľa menej ako mamičky. Povedzte im akí ste na nich pyšní, chváľte ich ak si to zaslúžia a oceňte vždy ich snahu, aj keď výsledok nie je úplne dokonalý. Verte, budú sa snažiť viac, len aby vás potešili.

Tip pre mamičky: Buďte pyšné na svojich partnerov, ako skvele zvládajú starostlivosť o deti a snahu - rovnako ako deti, aj oni potrebujú vaše uznanie. Aj keď nie sú vždy úplne dokonalí!

Zavolajte im domov kamarátov

Návštevám detských kamarátov sa ockovia nebránia na rozdiel od mám. Netreba špeciálny dôvod pre hraciu párty s kamarátmi. Zabudnite na zložité prípravy – stačí zásoba sušienok Oreo, mlieko, pár pohárov a o zábavu máte postarané. Preteky v opakovaní rituálu Otoč-oblíž-omliekuj, alebo v stavaní vežičiek zo sušienok, či obyčajné vychutnávanie lahodných kakaových sušienok s plnkou s vanilkovou príchuťou zabaví deti na celé popoludnie.

Tip pre mamičky: Do upratovania po párty zapojte aj decká a ich kamarátov. Verte, že po Oreo párty pomôžu ochotne, už len preto, aby ju mohli čoskoro zopakovať!

 

 


Diskusia k článku:

Lenka, som otec, ktory vychoval sam dceru, ale taky nahluply ritual by som nedovolil, je to robenie bordelu a zbytocne. Preco taka nahlupla reklama. A co vyzivova hodnora tych keksov, co tak napisat o nej. Z coho je to plnka?
Neregistrovaný - fero, otec, 22.2.2013 09:58
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!