lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Objavte cviklu!

  Spracoval(a) : VS
Dátum : 26.2.2009
späť
Späť

Poslať
 

Cvikla obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, biotín a karotén. Je veľmi cennou zeleninou pre prítomnosť aminokyselín, ktoré priaznivo pôsobia na nervy a mozgovú činnosť.Cvikla obsahuje organické kyseliny, pektín, draslík, vápnik, horčík, železo, zinok, meď, selén. Šťava zo surovej repy pôsobí ako komplexný antioxidant, ktorý ochraňuje pred rakovinou, je výborným posilnením imunity najmä v posledných zimných mesiacoch. Výborne zvýrazní všedný a fádny jedálny lístok a nie je cenovo náročná. Dá sa zakúpiť aj nespracovaná, ale aj konzervovaná, tá však nemá až toľko vitamínov. Ak sa rozhodnete pre prvú variantu, odporúčame použiť tenké gumené rukavice, šťava totiž obsahuje toľko farbiva, že stačí málo, aby ste ju mali nejaký čas ešte na rukách. Ak sa však nenecháte odradiť, výsledok bude stáť za to.

Zapečená cvikla so syrom

500 g čerstvej cvikly 
Olivový olej
Bazalka
250 g fety

Cviklu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Dáme do zapekacej misy a pokvapkáme olivovým olejom. Prikryjeme alobalom a necháme piecť 20 minút. Odkryjeme, posypeme syrom a bazalkou a nechápe zapekať pri miernej teplote ešte 10 minút. Podávame s ryžou, alebo celozrnným pečivom.

Cviklová polievka

2 cvikly
Cibuľa
Soľ, korenie
Citrónová šťava
Kyslá smotana, alebo biely jogurt
Celozrnný chlieb
100 g tvrdého syra


Cviklu očistite, nakrájajte na  kocky a povarte do mäkka. Rozmiešajte ponorným mixérom a pridajte opečenú cibuľku, soľ, korenie, citrónovú šťavu a na záver kyslú smotanu alebo biely jogurt. Chlieb nakrájajte na kocky a opražte na panvici. Polievku nalejte do misky a posypte zapečeným chlebom a postrúhaným syrom.

 

 


Diskusia k článku:

mnaaam cvikla..
Neregistrovaný - , 10.3.2009 11:18
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!