lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čokoláda posiľňuje srdce a predlžuje jeho životnosť

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlova
Dátum : 13.2.2004
späť
Späť

Poslať
 

Nové výskumy ukázali, že čokoláda má priaznivé účinky na ľudské srdce a robí ho silnejším. Táto obľúbená pochúťka obsahuje látky, ktoré môžme nájsť aj v červenom víne alebo v zelenom čaji.

Práve tie zlepšujú krvný obeh, krvný tlak a môžu tiež so sebou prinášať i iné zdravotné výhody. Vyplýva to z výskumov amerických odborníkov z washingtonskej Americkej akadémie vied. Norman Hollenberg z Harvardskej lekárskej školy tvrdí, že kakao je účinné pri zvyšovaní krvného tlaku. K tomuto záveru dospel pri štúdii izolovaných indiánov, ktorí žijú na ostrovoch pri pobreží Panamy.
    
Tí jedia veľké množstvá bobúľ z miestnych kakaovníkov a ich krvný tlak je normálny. Keď však prišli do mesta a jedli spracované kakao s menším obsahom chemikálii, ich tlak mal tendenciu stúpať. Hollenberg poznamenáva, že už skôr vedci zistili, že kakao by mohlo pomôcť zvýšiť prietok krvi v mozgu a pomôcť tiež pri zdravotných ťažkostiach starších ľudí a diabetikov, aj keď mnohí odborníci pripomínajú, že čokoláda obsahuje tiež veľa tukov a cukrov.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!