lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Miroslav Šindelka (1963)

  Spracoval(a) : Zuzana Konečná
Dátum : 12.2.2004
späť
Späť

Poslať
 

... a tak začal utekať, Veľká potreba, Vášnivý bozk.
Pri týchto slovách sa nám rozjasňuje spojitosť s menom.

Priam ideálne detstvo. Ako dieťa diplomatov prežil svoj život do desiatich rokov s malými prestávkami na Kube. V objatí mora, farieb a kľudu vychutnáva život okolo seba.. Podal si ruku s Fidelom Carstrom.

Výtvarné videnie ho dopracovalo až po pomyselný obdĺžnik, symbol videnia kamery. Tak sa naučil maľovať kamerou. Vyskúšal všetky filmárske žánre.

Podľa jeho slov, slovenskí filmári robia politiku, už menej nakrúcajú filmy a preto slovenský film stratil dôveru. Oficiálnou kultúrou sa u nás stal šoubiznis.

Fiktívny obdĺžnik je niečo, čo stále používa pri videní. Či sedí v kaviarni alebo na lavičke v parku. Stále sleduje ľudí okolo seba a snaží sa predstaviť si ich životný príbeh. V každom človeku je množstvo emócií, ktoré bohužiaľ každý skrýva vo svojom vnúti tak, akoby skrýval čarodejník zlaté vajce v hrudi vtáka, kde je jeho zraniteľnosť. Toto však platí iba po hranicu, kým mu za to ponúknu peniaze.

Ľudia sa boja navzájom si povedať o svojich citoch. City a vnútro človeka vytvára jeho osobnosť a to je niečo, čo sa snažím zachytiť.

V jeho živote pri práci sa vyskytlo niekoľko osobností, ktoré zanechali v jeho vnútri silné emotívne zážitky, či už ti bol kameraman Jozef Krivošík, ktorý už dnes odmieta nakrúcať, alebo herec Jozef Króner, ktorý pred svojou prácou mal obrovskú pokoru.
Veci a konanie, ktoré sú pre jeho osobu hlboko vypovedajúcimi – fotografia, jej pravdivosť (film a pohyb môže klamať), pes Ozzy, dobré knihy, televíziu nepotrebuje.

Je prchký. Rozčuľuje sa na banalitách. K vážnym veciam sa stavia s chladnou hlavou. Dráždi ho nerozhodnosť. Je v podstate introvert. V umeleckej sfére sú neresti povýšené na cnosti. Je pre neho dôležité, ako sa ľudia zachovajú v zlomových situáciách.

Prežil niekoľko pekných vzťahov, ale nikdy nepocítil v sebe tú silu dotiahnuť to do konca, tak z neho mal väčší osoh práca. Avšak stále verí tomu, že skutočné šťastie je rodina a práca, ktorá človeka baví.

Je všeobecne známe, že sú veci, ktorými sa radi obklopujeme. Ani on nie je výnimkou. Jeho režisérska stolička mu pripomína, že sa okrem financií musí zaoberať aj réžiou ktorú robí. Kávová šálka z najstaršej rímskej kaviarne Café Greco (existuje od roku 1760). Replika filmovej kamery – pamiatka na Benátky a obraz Rudolfa Stigmy – kristus sa modlí v poslednú noc pred svojím ukrižovaním, tvár má pretretú žltou farbou, ktorá voľne steká po plátne.


... a tak som začal utekať  (dokumentárna tvorba)
1988 - cena poroty na Festivale českých a slovenských filmov, Mladá Boleslav
1989 – cena poroty v Tours, Francúzsko
október 1996 až marec 1997 – bol premietaný v Centre Georgesa Pompidoua v rámci retrospektívy českých a slovenských filmov, spolu s filmami Chvenie a Napísané vytvoril dokumentárnu sociálnu trilógiu uvedenú na filmovom festivale v Karlových Varoch

Veľká potreba (animovaný film)
1992 – po uvedení na festivale v Oberhausene v sekcii súčasná východoeurópska kinematografia bol zakúpený do siete filmových klubov v Nemecku

Reklamné spoty
Nakrútil ich vyše 60. Dvakrát získal strieborný klinec Klubu reklamných agentúr Slovenska v súťaži o najlepší tv spot: 1995 – liga proti rakovine, 1997 – spot karta Prima
Pracoval pre klientov: Coca-cola(Čechy, Chorvátsko, Slovensko, Bosna-Hercegovina). IGNIS, Globtel a iné

Videoklipy
Renomovaní interpreti slovenskej aj českej populárnej hudby – Jiří Korn, Richard Muller, Vidiek, Bez ladu a skladu, Free Faces a Robo Grigorov, Hex

Vášnivý bozk (hraný film)
1994 – prezentácia na festivale v Káhire (Egypt) a Pescare (Taliansko), kontroverzne prijatý film – 130 tisíc divákov V Čechách a na Slovensku


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!