lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Rady na rýchle uvoľnenie

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 27.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

Chodíte z práce unavení a doma vás čaká ešte celý rad povinností, čo vašu situáciu ešte zhoršuje? Skúste si vybrať niektorý z nasledujúcich spôsobov na bleskové uvoľnenie. Každý z nich spôsobuje doslova zázraky – napätím stiahnuté  svaly sa uvoľnia, migréna nenastúpi, a nálada sa vám o chvíľku citeľne zlepší.


Základom však je: nenosiť si prácu domov, pri vstupe do bytu sa prezliecť do niečoho pekného, ale pohodlného, odložiť hodinky, aby sme podvedome nezvádzali boj s časom , ak sme hladní, najskôr sa v pokoji najesť a až potom riešiť naliehavé veci, ako je päťka z matematiky alebo stopy po rúži na manželovej košeli.  Nezabudnite sa napiť, lebo rodinná hádka môže byť dôsledkom vášho neukojeného smädu. Tak ako vy, ani váš mozog nemôže žiť bez vody. A nezabudnite si vložiť do mysle bonus. Niečo, čo uskutočníte ešte dnes a veľmi vás to poteší. Zákusky a kávička, horúci kúpeľ, návšteva susedky, romantický večer, dobrý film, dobrá večera, nová rozprávka pre deti, pletenie, vyšívanie, pleťová maska, cvičenie, hudba, tanec, pol hodiny rozjímania pri sviečke. Ale najskôr:
 1 Straste zo seba napätie. Ako? Tak, že si jednoducho ,,pretrepete“ ruky aj nohy. Budete skákať, dupať a tlieskať ako malé decko a vedome sa triasť, aby z vás opadlo všetko, čo vás ťaží.
2 Odplaviť únavu po dni plnom zhonu môžeme aj sprchovaním. Voda by mala prúdiť najprv od hlavy a na ramená, pričom ruky nechajte voľne visieť. Potom nasmerujte prúd vody aj na chrbát a nohy. Počas sprchovania si poriadne ponaťahujte všetky svaly. Ak nemáte čas na sprchu, odlíčte sa a studenou vodou si oplachujte tvár, potom si pustite silný prúd vody dna žily v jamkách oproti lakťom.
3 Najnovšie výskumy potvrdzujú, že pokoj a pocit uvoľnenia prechádzajú okrem iného aj nosom. Prirodzené vône prinášajú veľkú úľavu – ako telesnú, tak aj duševnú. Čoraz viac kozmetických firiem ponúka rozličné antistresové výrobky (mydlo, kúpeľové soli, tyčinky atď.) Treba však mať na ne čas. Jednoduchšie je, zaviesť si istý „voňavý rituál“. Buď si vždy po príchode domov zapáľte sviečku s vašou obľúbenou vôňou, alebo si nastriekajte záclony a závesy špeciálnymi voňavými prípravkami, alebo si dajte kávu, čaj s medom, možno pohárik vína a vychutnávajte tento nápoj najskôr čuchom. Ja si zvyknem povariť vo vode zmes škorice, klinčekov, citrónovej kôry a šupiek z jabĺk. Pripomína mi to vôňu kuchyne, v ktorej babička piekla svoje skvelé jablkové pité.
4 Osviežiť a uvoľniť sa, pomáha aj akupresúra. Namočte špičky prstov do ľadovej vody. Potom prostredníky pritlačte na päť sekúnd najprv na vonkajšie kútiky očí a potom postupne na koreň nosa a obočie. Môžete to robiť aj ľadovými kockami zabalenými v hodvábnej šatke, alebo akupresúrnym perom, ktoré už dostať aj u nás. 
5 Po ťažkom dni si doprajte extra porciu vitamínu C, vitamínov skupiny B a horčíka. Nie však z tabletiek. Skúste to chutnejším spôsobom: uvedené vitamíny obsahujú citrusové plody, obilniny a oriešky. Pripravte si spolu s tými, čo sú doma, krásne oku lahodiace misky s jablkom, pomarančom, kivi a grapefruitom, k tomu oriešky a niektorý z vašich obľúbených pšeničných výrobkov.
6 Ak máte podráždené a červené oči, potom ich na dve minúty zavrite, ale najskôr si pošúchajte dlane, pri šúchaní si želajte dostať pokoj do každej múdrej bunky vášho tela, aby pracovala tak, ako má. Potom si priložte  dlane na oči a snažte sa dosiahnuť absolútny pokoj. Teplo dlane uvoľní vaše oči.
7 Ako prvá pomoc pri zlej nálade sa osvedčuje aj vdychovanie pomarančovej alebo levanduľovej vône z aromalampy, alebo počúvanie peknej, pomalej, nie príliš hlučnej hudby.
Nechcem tvrdiť, že po využití niektorej, alebo niektorých rád vaše  problémy zmiznú, alebo sa sami vyriešia a že všetko stihnete. Určite však nebudete zbytočne podráždená, veci budete riešiť pokojnejšie, čo často znamená rozumnejšie, vyhnete sa veľkým stresom, čím si uchránite zdravie, nerozhádate celú rodinu a ľahšie znesiete, ak sa niečo presunie na zajtra a niečo sa vyrieši samo, bez toho, aby ste sa angažovali.


 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!