lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Madame, vy ste očarujúca...

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 13.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

Najmä teraz v čase plesov a banketov sme si mohli často vypočuť túto vetu a k nej ešte zopár ďalších lichôtok. Sú dni, aj tie bez plesov, kedy nám okolie neustále opakuje, že vyzeráme vynikajúco. Čo s tým? V rozpakoch kompliment odmietať alebo naopak detailne opisovať, ako sme dosiahli taký efekt. Ako sa zachovať, aby sme pôsobili prirodzene?

  
Nezabúdajte, že kompliment je úprimná, i keď niekedy prehnaná pochvala. Preto by ste ho nemali brať smrteľne vážne. Má vám jednoducho spôsobiť radosť a vyvolať dobrý pocit. Ak vám muž povie, že ste najmúdrejšia žena, akú kedy stretol, to ešte neznamená, že sa s vami chce oženiť, možno sa vás chce iba rýchlo zbaviť.  

 

 

Ani pyšná, ani v rozpakoch
Keď vám niekto vraví komplimenty, usmejte sa a rýchlo zmeňte tému. Nenaparujte sa a neprijímajte ich s výrazom, ktorý hovorí: ,,Áno, áno, viem, že vyzerám úžasne.“ Takisto nepredstierajte prehnanú skromnosť hovoriac: ,,Och, práve naopak, účes sa mi vôbec neporadil a tie šaty majú sto rokov .“ Bude to pôsobiť tak, akoby ste na seba chceli za každú cenu sústrediť pozornosť a domáhali sa prejavov nesúhlasu  a ďalších komplimentov.  Je to netaktné, najmä, ak je okolo ešte mnoho iných žien. Iná situácia je, keď ste sama s mužom, po ktorom vám srdce piští, ale ani vtedy to nepreháňajte a rozlišujte kompliment od „balenia“.

Nesprávne názory
Kaderníčka vám robila trvalú, ktorá veru nevyšla podľa vašich predstáv. Cítite sa pod psa, pretože viete, ako vyzeráte s ,,chemlonom“ na hlave. Kolegyne v práci vás pritom presviedčajú, že účes je senzačný....Nevnímajte ich slová ako zlomyseľnosť – určite vás nechcú doraziť ešte viac ako nezručná kaderníčka. Preto sa na kolegyne nenahnevajte a navrhnite, že im urobíte kávu a môžete sa porozprávať o niečom zaujímavejšom. V duchu im poďakujte , za súdržnosť. Veď, ktorá z nás už nezažila trapas s novým účesom?

Patrí sa chváliť muža?
Diskrétny kompliment prebúdza v každom mužovi rytiera. Nezabúdajte ale, že omnoho šikovnejšie je oceniť mužskú silu a správanie, a nie jeho vzhľad. Samozrejme, môžete ho pochváliť za originálnu kravatu, ale adresovať mužovi slová ,,ako dnes dobre vyzeráte“ pôsobia – uznajte sami – neprirodzene.

Nevhodné situácie
Ak vás nejaký muž obdarí záujmom, neprovokujte žiarlivosť svojho manžela alebo partnera. Počas spoločenského stretnutia  nedávajte najavo, že pre vás kvetnaté komplimenty z úst neznámeho muža znamenajú čosi nezvyčajné. Usmejte sa a venujte sa svojmu partnerovi. 

Ďakovať alebo nie?
To, či sa za kompliment poďakujete alebo nie, závisí výlučne od vás. Nie je vašou povinnosťou vracať kompliment (platí to rovnako pre každú pozornosť), ale je to dosť prirodzené. Ak v priebehu jedného večera počujete množstvo komplimentov, môže krátke poďakovanie zastaviť lavínu ďalších slov.

Aké sú komplimenty?
Príležitostné – keď ste sa práve s niekým zoznámili, môžete si vypočuť rutinné ,,výborne sa s vami rozpráva“,  ,,som očarený“ a pod.
Zištné – sú najmenej úprimné, pretože vás niekto chváli len preto, že od vás niečo chce (napr. klient  alebo kolegyňa)
Intímne – sú určené výlučne pre vaše uši – napríklad keď vám milovaný šepce do ucha, že máte výnimočne krásne nohy, prsia, bruško...Je neprípustné, aby čosi podobné vyslovil cudzí muž.
Komplimenty sú zradná zbraň, ak im rady podliehate a príjemná zábavka, ak viete, aký význam majú v živote.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!