lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ošetrovanie pokožky okolo očí

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 11.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

Denne až desaťtisíckrát žmurkneme, smejeme sa, roztvárame a pevne privierame oči. Pokožka okolo očí je pritom veľmi tenká a jemná. Preto by ste, kým nebude neskoro, mali začať s jej ošetrovaním a maznaním. Ak to robíte už dávno, overte si, i aj dobre.


Pokožka okolo očí je nesmierne jemná, pretože sa v týchto partách nachádza len veľmi málo mazových a potných žliaz a to ju vystavuje nadmernému vysušovaniu. Je aj veľmi jemná preto, lebo kolagénové a elastínové vlákna sú tu slabšie ako na iných miestach. Okrem toho tu slabšie cirkuluje krv a horšie zásobuje pokožku výživnými látkami. Akoby to nestačilo, pokožka okolo očí obsahuje veľké množstvo mastocytov – buniek, zodpovedných za alergické reakcie. K jej nadmernej aktivite prispieva až 22 svalov, ktoré rozťahujú a sťahujú tkanivo a postupne vytvárajú mimické vrásky.
Preto treba s pokožkou okolo očí zaobchádzať s mimoriadnou starostlivosťou. Chráňte ju najmä pred slnkom (krémami s UV filtrami a slnečnými okuliarami). Krásu jej dodáva zdravý spôsob života, vyhýbanie sa alkoholu, cigaretám a klimatizácii. Vyžaduje dostatok spánku a svätý pokoj, pretože stresy urýchľujú proces starnutia. Oči by nemali byť prepracované a preto im opatrne dávkujeme čas strávený pred monitorom počítača alebo televízorom. Pri čítaní dbajte na  vhodné osvetlenie, aby ste nemuseli peniaze ušetrené za elektriku, nechať na kozmetike, plastike, alebo očnej chirurgii.

Absolútna nevyhnutnosť – odličovanie
Prvým krokom pri ošetrovaní očí je večerné odlíčenie. Skôr, ako si ľahneme do postele, musíme z očí dôkladne odstrániť maskaru aj očné tiene. Je chybou odstraňovať ich vodou a mydlom, takto nielenže poriadne neodstránite líčidlá, ale na dôvažok podráždite spojivky a vysušíte pokožku. Mejkap odstraňujeme výrobkami v podobe jemných emulzií alebo gélov, určených špeciálne na odličovanie očí. Jednou rukou pridržiavame pokožku na spánkoch alebo pod obočím, druhou nanášame na viečko odličovaciu emulziu  a pomocou vlhkého vatového tampónika ho zmývame jemným pohybom od vnútorného kútika k vonkajšiemu. Oko by pritom malo byť zavreté, ale nie silno zažmúrené.

Zadržme stopy času
Čas zanecháva svoje odtlačky najrýchlejšie na pokožke okolo očí. Vrásky, ktoré tu vznikajú, sú ako ručičky biologických hodín, poukazujúcich na vek ženy. Vrásky okolo očí začínajú byť viditeľné už okolo tridsiatky, ale špeciálny krém na oči sa oplatí zaobstarať si už po dvadsiatych narodeninách.   Čím skôr ho začneme používať, tým neskôr sa objavia hlbšie vrásky. Po dovŕšení dvadsiatky postačí nanášať si na viečka raz denne hydratačný gél. Po 25. roku  života ho používame ráno aj večer. Okolo tridsiatky sú už potrebné kozmetické výrobky s lipozómami, ceramidmi, elastínom alebo kolagénom. Výrobky, určené pre ženy po štyridsiatke obsahujú aktívne zložky na boj s ochabujúcou pokožkou, ktoré vyhládzajú hlboké vrásky a takmer celkom redukujú plytšie.

Opuchy očí
Opuchy horných a dolných viečok nemusia byť iba dôsledkom búrlivého života. Často poukazujú na stavy vyčerpania, porúch krvného obehu alebo chorôb obličiek. Najčastejšie však vznikajú v dôsledku porúch toku lymfatických tekutín. Keď lymfa cirkuluje pomalšie, produkty látkovej výmeny sa nevylučujú, ale hromadia v podkožnom tkanive. Takto sa pod očami tvoria ,,vačky“. Tento proces sa stupňuje v noci, keď lymfatické uzliny, ako aj celý organizmus odpočívajú. Príčinou ranných opuchov môžu byť aj krémy, používané na noc. Ak sme výrobok naniesli príliš blízko viečok, môže sa dostať až k okraju oka a podráždiť ho.
Tok lymfy môžeme zlepšiť vhodnou poduškou. Keď začneme spávať s mierne nadvihnutou hlavou, zabránime hromadeniu toxínov.  Očné krémy na zmiernenie opuchov pôsobia ako jemná lymfatická drenáž. Medzi ich zložkami sa nachádzajú látky, povzbudzujúce mikrocirkuláciu (kofeín, výťažok z pagaštanu konského). Kozmetické výrobky, určené na oči, môžeme uschovávať v chladničke – aplikácia mierne vychladeného krému prinesie viečkam vítanú úľavu.

 


Diskusia k článku:

doors.txt;3;6
Neregistrovaný - ViHJoYaYyoGNVqQoa, 19.2.2012 08:07,
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!