lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Všetko pre krajší zadok

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 7.2.2002
späť
Späť

Poslať
 

Ženský zadok je držiteľom hneď dvoch smutných rekordov: nachádza sa tu najväčšie množstvo tuku a sedací sval je najväčší a najobjemnejší.  Ak sa chystáte toto leto všetkých okúzliť pevným a príťažlivo sformovaným zadočkom, stačí sa obrniť trpezlivosťou a pevnou vôľou. Do toho!

 

Ako ste na tom?

Žiaľ, vysedávanie v kancelárii alebo vylihovanie pri telke ešte nikomu zadoček nevyformovalo ani nespevnilo. Práve naopak. Ale máme pre vás aj dobrú správu - ak máte svaly ,,len“ ochabnuté, nie ste na tom najhoršie. Môžete si, podľa chuti, zvoliť, aký typ cvičenia vám bude vyhovovať.  Postojačky, poležiačky, so záťažou (činky, guma) alebo bez nej, v pokoji alebo v pohybe. Môžete samozrejme cvičiť doma, ale najúčinnejšie je vybrať sa do posilňovne. Tam nájdete odborníkov, ktorí vám poskytnú za hrsť dobrých rád.  Napríklad takýchto:
· Pri kmitaní nohou do boku nedvíhajte bedro. Telo musí byť vo zvislej polohe, priamo nad nohou, na ktorej stojíte. Pri kmitaní vzad ohnite nohu do ,,fajky“, telo pritom ostáva rovné.
· Rozhodne sa nebojte, že pri pravidelnom posilňovaní sa váš zadok zväčší. Dôležitá je najmä pravidelnosť a väčší počet opakovaní pri malej záťaži. Takisto sa nikdy nezabudnite rozcvičiť.
Tukové vankúšiky
Ak sa k ochabnutému svalstvu pridala ešte aj vrstva nahromadeného tuku,  musíte postupovať radikálnejšie. Najvhodnejšie je vytrvalostné cvičenie, pri ktorom zapojíte aj kardiovaskulárny systém a organizmus bude nútený spaľovať prebytočné tuky.  Podstatné je, aby išlo o mierne namáhavú aktivitu, ktorá trvá aspoň 45 minút a ktorej sa venujete minimálne dvakrát týždenne.  K tomu by ste mali pridať dva- až trikrát týždenne cviky zamerané na zadok.
Uvoľnite sa
Po cvičení musíte dopriať svalom aj uvoľnenie. Optimálnym doplnkom fyzickej námahy je masáž – buď ručná alebo pomocou prístrojov.  Nestačí totiž, aby boli pružné iba svaly. Pružná musí byť aj koža a podkožie, inak vám hrozí celulitída. Okrem cvičenia vám pomôže hĺbková masáž (lymfatická drenáž), ktorá zvýši pružnosť pleti a zlepší krvný aj lymfatický obeh. Takisto čiastočne odstráni  prebytočný tuk. Masérka zároveň hnetie pokožku na nohách a zadočku ako cesto. Účinok tejto masáže sa zvýši použitím špeciálneho prístroja, ktorý povzbudí prúdenie lymfy. Aj tu je dôležitá pravidelnosť.
Natrite sa
Koža na zadočku musí znášať nekonečné sedenie, otieranie šiat aj rýchle striedanie hmotnosti pri rozličných diétach. To všetko sa nakoniec prejaví jej ochabnutím a zdrsnením. Ako tomu predísť? Napríklad používaním správneho krému. Ale ani kvalitný a drahý krém nemusí pomôcť, ak ho nebudete nanášať správne a najmä pravidelne. Preto sa pri každom kréme  nachádza leták s informáciami o tom, ako prípravok správne nanášať a aké vykonávať masážne pohyby.  Masáž je mimoriadne dôležitá  pre posilnenie mikrocirkulácie a súčasne uľahčuje prenikanie aktívnych látok. Investovať dvakrát ročne väčšiu sumu do špeciálnych modelačných prípravkov nie sú vyhodené peniaze. Ak budete dodržiavať pravidelnosť v používaní, spojenú s cvičením a upravenou životosprávou, získate jemnú pokožku a postavu, na ktorú je radosť pozrieť.

Rady na nezaplatenie
1 Cviky na partie, ktoré chcete zoštíhliť, robte vždy až na záver posilňovania. Robte ich vždy v 3 až 4 sériách po 20 až 30 opakovaniach. Cviky robte dôkladne, s malými prestávkami medzi jednotlivými opakovaniami. Na záver posilňovania si pridajte ešte 30 minút na stepperi alebo veslovacom prístroji.
2 Chcete sa dopracovať k nádhernému zadku za dva týždne? Potom musíte tomuto cieľu obetovať šesť dní v týždni a aspoň 30 minút denne. Počas tejto polhodiny striedajte cviky postojačky a poležiačky a dynamické so statickými. Každý cvik zopakujte 25-krát. V priebehu druhého týždňa si na členky pripevnite závažia a skúšajte výpady  a v každej ruke držte trojkilogramovú činku.
3 Ak chcete dosiahnuť ideálny tvar zadočku, musíte sa zbaviť prebytočného tuku. Preto spojte vytrvalostné cviky s cvikmi špeciálne zameranými na zadok. Dávajte prednosť pomalšiemu cvičeniu pri väčšom počte opakovaní.  Vyskúšajte  napríklad chôdzu, pri ktorej budete klásť dôraz  na dvíhanie nôh zo zeme (prichádza ku sťahom bedrových svalov). Ak chcete zvýrazniť jamku na bokoch bedier, cvičte také cviky, pri ktorých nohy kmitajú do boku.

 


Diskusia k článku:

Ja samozrejme odporucam okrem behu alebo hroznych aktivit uplne obycajne drepy. Ak sa to zda byt trosku lahke, robte ich s cinkou na ramenach. Aj ja tak robim. Ak vsak z pociatku stacia vedzte, ze casom, pravidelnym cvicenim ich skor pouzijete ako doplnok k inym cvikom.
Neregistrovaný - wooligan, 18.2.2002 13:56, rymi(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!