lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Liečba posteľou

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 9.2.2001
späť
Späť

Poslať
 

Po prvé : nechceme uveriť, že v súčasnosti neexistuje dostatočne účinná liečba chrípky. Antibiotiká sú neúčinné, vitamíny vzniku a rozvoju infekcie nezabránia, môžu len určitým spôsobom tlmiť prejavy ochorenia, cibuľa a cesnak sú tiež iba pomocníkmi na ceste ku zdraviu. Nezaberajú ani zázračné čaje a bylinky. Jediný, doposiaľ objavený účinný liek je posteľ. Rovnako dôležité ako „vyležanie“ chrípky je aj rozpoznanie symptómov. Chrípka totiž nie je prechladnutie. A to je druhý omyl, ktorého sa dopúšťame. Táto zámena diagnóz nás môže stáť aj život, pretože tretím častým omylom je podceňovanie chrípky.

Poďme však po poriadku. Chrípka sa prejavuje tým, že po vniknutí vírusu do organizmu , po 2 až 3 dňoch, nastupujú bolesti hlavy, svalov, kĺbov, malátnosť, vysoká horúčka. Skrátka , bolí vás celý človek, a vy by ste najradšej padli a nevstali. Ak ste rozumní aj to urobíte, o pár dní, niekedy len hodín nastupujú príznaky z napadnutia horných dýchacích ciest - plný nos, bolesti hrdla, kašeľ. Tu ešte netreba bežať k lekárovi, pretože antibiotiká nezaberajú a oslabený organizmus v čakárni je schopný prijať ďalších nepriateľov. Chrípka sa však môže nebezpečne skomplikovať zápalom pľúc, priedušiek, stredného ucha, vtedy je už lekárska pomoc nutná.

Chrípku by nemali podceniť najmä starí a oslabení ľudia s chronickými ochoreniami srdca, ciev, pľúc, obličiek, pečene, imunitného systému, ľudia nad 65 rokov, ktorých imunita už vykazuje nedostatky a malé deti do dvoch rokov. Podľa lekárov je jedinou spoľahlivou metódou proti chrípke očkovanie. Očkovanie sa začína v septembri a končí sa koncom februára. Jeho účinky sa začínajú prejavovať dva týždne po zaočkovaní.
Očkujú sa deti od šiestich mesiacov až po sto ročných. Nad 65 rokov plne hradí vakcínu poisťovňa. Vakcína stojí od 160 po 300 Sk. Každý rok sa treba nechať očkovať znova. Ani očkovanie nie je všeliek, ale mnohí si ho pochvaľujú.
Keď už budete v posteli, nech vás poteší, že na Slovensku ochorie cca 2 000 000 ľudí ročne na chrípku a chrípke podobné ochorenia a ani polovica z nich si nedovolí chrípku vyležať. Spite sladko, nakoniec sa ten vírus poddá. A máte pokoj, kým neskrížite cestu jeho bratovi.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!