lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Koniec či začiatok?

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 2.2.2001
späť
Späť

Poslať
 

Dedičná informácia ženy uložená vo vajíčku sa pred vložením kmeňových buniek vymaže.
Delením buniek má vzniknúť zárodok s kompletnou dedičnou informáciou muža. Tento zárodok bude potom vsadený do maternice ženy. Diskriminácia nehrozí, ak si pár želá, môžu dať klonovať aj ženy. Nijaký problém. Už štvrť storočia sa mnohé pracoviská zaoberajú možnosťou klonovania. Dnes už vedia klasifikovať embryá, genetický výber, kontrolovať kvalitu.
Pre úspech klonovania je rozhodujúca stabilita dedičnej informácie. "Klonujeme človeka, neskúšame vytvoriť novú Dolly," zdôraznil Zavos, narážajúc na prvú klonovanú ovcu. "Nechceme splodiť monštrum."

Pri klonovaní zvierat museli vedci uskutočniť niekedy aj stovky neúspešných pokusov, kým získali životaschopný zárodok. Po ovci Dolly v roku 1997 boli klonované aj ďalšie zvieratá. Klonovať človeka si však zatiaľ nikto netrúfol. Zavos povedal, že vedci budú na klonovaní človeka pracovať v jednom stredomorskom štáte, ktorý však nechcel konkretizovať. V marci sa uskutoční konferencia o tejto problematike, na ktorú sú pozvaní aj zástupcovia Vatikánu, patriaceho k najtvrdším odporcom klonovania človeka. Takže fáma o tom, že klonovať sa bude len za účelom pomoci ťažko chorým padla. K prívržencom klonovania sa pridali aj konzervatívni Briti, hoci nie celkom. Britskí vedci budú môcť klonovať ľudské embryá pre potreby výskumu. Snemovňa lordov schválila britskou vládou podporovaný návrh zákona, ktorým sa odstránila posledná legislatívna prekážka klonovania embryí. Horná komora britského parlamentu schválila tento zákon 212 hlasmi proti 92 a odložili jeho dodatky, vďaka čomu zákon vstúpi do platnosti v priebehu niekoľkých týždňov. V. Británia sa tak stane prvou európskou krajinou, ktorá povoľuje klonovanie embryí až do 14 dní. Klonovanie ľudí však zostáva zakázané. Proti novému zákonu oponoval arcibiskup z Canterbury, hlava anglikánskej cirkvi, ako aj britskí predstavitelia rímskokatolíckej cirkvi, židovskej obce a moslimskej komunity. Zrejme oprávnene.

Hrôzu vzbudzuje aj správa, že sa niektoré organizácie chystajú klonovať Hitlera, Einsteina a Stalina. Prečo nikto neprejavil záujem klonovať niektorú z objavených egyptských múmií ostáva záhadou.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!