lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
RODINA – ZÁKLAD SPOLOČNOSTI AJ BIZNISU

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 24.1.2014
späť
Späť

Poslať
 

Aké podmienky dnes potrebujú vytvoriť firmy, štátny sektor a tretí sektor, aby motivovali a podporovali dnešné rodiny?

 

Rast svetovej ekonomiky priamo súvisí s aktívnejším zapojením žien do biznisu. Ženy sa v pracovnom živote presadzujú čoraz viac, a preto je otázka zmien ich pozície v rodinách či v prístupe zamestnávateľov a spoločnosti mimoriadne pálčivá. Samozrejme, táto zmena sa dotýka i mužov, ktorí sa tiež musia prispôsobiť novej situácii. Vzniká tak nový model rodín, v ktorých obaja rodičia budujú rodinný i pracovný život.

 

„Na Slovensku je v tomto smere veľký priestor na zlepšenie situácie. Spoločnosť totiž ešte stále nevytvorila všetky podmienky pre to, aby plne reagovala na potreby nových modelov rodín  pre zosúladenie rodinného a pracovného života. Pritom rodina je základom pre budúcnosť celej spoločnosti a dôležitým miestom pre osobnú harmóniu každého človeka“, hovorí Miriam Letašiová, prezidentka Srdce Slovenska. Práve táto nezisková organizácia v roku 2014, kedy si pripomíname 20. výročie Medzinárodného roku rodiny, pripravuje aktivity pre riešenie týchto tém.

 

Srdce Slovenska v roku 2014 organizuje 2. ročník fóra Firma 21. storočia pod záštitou štátneho tajomníka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jozefa Buriana.  Téma fóra je Opatrenia pre rodinu vo firmách a ich vplyv na výkonnosť firiem. Dôležitou súčasťou podujatia bude vyhodnotenie prestížnej súťaže Zamestnávateľ ústretový k rodine, rodovej rovnosti a rovnosti príležitostí. Na fóre zaznejú inšpirácie, informácie a konkrétne príklady ako firmy riešia túto problematiku. Cieľom je vytvorenie skutočnej platformy na diskusiu všetkých sektorov, aby bolo možné navrhnuté riešenia efektívne realizovať.

 

Tohtoročné fórum bude zamerané na rodinu a na kľúčové obdobia života rodiny – prípravu a nástup na materskú dovolenku, prácu počas materskej dovolenky, starostlivosť o deti do 3 rokov a o deti v škôlke a na prvom stupni ZŠ. Cieľom je pomáhať firmám hľadať námety, ako môžu podporiť rodiny s deťmi. Na fóre sa tiež bude hovoriť o tom, ako nacieliť podporu štátu, inštitúcií a prepojiť ju na firemné opatrenia, ako motivovať, podporovať, vytvárať podmienky pre zakladanie rodín. Diskutovať sa bude o nových modeloch fungovania rodín, kde sú ženy kariérne aktívnejšie, prípadne zabezpečujú finančne celú rodinu, o dvojkariérnych partnerstvách a riešiť sa bude i situácia, keď sa muži rozhodnú ostať na rodičovskej dovolenke alebo rodičia žijúci sami a majúci deti v striedavej starostlivosti.

 

Srdce Slovenska zároveň otvára Firemnú platformu, ktorej úloha vychádza z poslania organizácie – byť odborným partnerom pre spájanie medzi firemným, štátnym a tretím sektorom pre zosúladenie rodinného a pracovného života a budovanie kvalitnej budúcnosti celej spoločnosti.  23. januára sa uskutočnilo otváracie stretnutie pre zástupcov firiem, aby vznikol priestor pre spoločnú výmenu pohľadov, ideí, riešení a zdieľanie a šírenie posolstiev pre harmonický život ľudí v práci aj v súkromí. Platforma je otvorená pre všetky firmy, ktorých interné hodnoty sú zamerané na zosúladenie rodinného a pracovného života vrátane podpory využitia potenciálu žien pre riadenie, otvorenie priestoru pre plnenie úlohy otcov, či opatrení pre podporu rodín. Okrem spolupráce pri prenášaní týchto ideí do praxe bude platforma otvorená pre spoluprácu so štátnym sektorom pri diskusii o takých legislatívnych opatreniach, ktoré skutočne podporia a pomôžu realizovať firmám tieto opatrenia, pričom ďalším partnerom budú organizácie tretieho sektora, ktoré budú prichádzať s konkrétnymi iniciatívami.

 

K jej aktivitám v tomto roku budú patriť klubové stretnutia, kde budú členovia zdieľať svoje opatrenia pre rodinu, stretnutia so zaujímavými odborníkmi z rôznych inštitúcií či prieskumných organizácií zo Slovenska aj zahraničia. Nebudú chýbať workshopy pre odborné vzdelávanie zamestnancov zo zapojených firiem a súčasťou platformy bude aj zaujímavé a podnetné šírenie informácií k témam týkajúcich sa organizácie Srdce Slovenska. Vzniknúť by mal aj priestor pre spoluprácu so štátnym sektorom pri diskusii o  legislatívnych opatreniach týkajúcich sa rodín.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!