lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jarné dekorácie s českými výrobkami Plastia

  Spracoval(a) : Monika Mičúchová
Dátum : 30.1.2008
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Plastia, český výrobca samo-zavlažovacieho systému a výrobkov pre záhradu, Vám prináša tip na veľkonočnú kvetinovú výzdobu. Jarné obdobie je obdobím farieb, kvetín a krásnych dekorácií. Kvetináče Plastia sú vhodným riešením nielen pre toto obdobie, ale aj počas celého roka. Nádoba Žardina Lea je vhodná na aranžovanie, samo-zavlažovací kvetináč Plastia ušetrí starosti so zalievaním.

Ozdobiť si na Veľkonočné sviatky byt je jednou z radostí tohto obdobia. Kvetiny si kupujeme predovšetkým pre radosť a navodenie jarnej atmosféry. Tá bude s peknými nádobami na kvety dvojnásobná. Nepotrebujete k tomu ani obrovské črepníky. Už s niekoľkými rastlinami sa dajú robiť zázraky. „Samo-zavlažovací kvetináč“ Plastia z rady SIESTA, ktorý si môžete kúpiť aj s hákmi na pripevnenie na stenu je vhodný nielen na balkón. Môžete ho použiť aj doma či v záhrade. „Výhodou samo-zavlažovacieho systému je to, že kvetiny majú vodu aj pri krátkodobej neprítomnosti pestovateľa“, hovorí pani Lenka Novotná, konateľka spoločnosti Plastia.

„Ak zasadíte do kvetináča pestré a veselé kvetiny, ich farby a vôňa prírody určite zlepšia pochmúrnu zimnú náladu a jar sa môže začať. Nestačí si však rastlinu len kúpiť. Dôležité je sa o ňu patrične starať, správne ju zasadiť, zalievať, vybrať pre ňu vhodný priestor a vedieť, akú starostlivosť potrebuje. Vhodné kvetiny pre toto obdobie sú prvosienky, ktoré sú neodmysliteľným poslom jari. Majú rady vlhko a preto je pre nich samo-zavlažovanie vhodné. Tradičné kvetiny, ktoré dodávajú nádych jari sú tiež hyacinty, narcisy, tulipány a pod. Po veľkonočných oslavách určite ocenia presadenie z kvetináčov do voľnej prírody. „Do kvetináča Plastia si potom môžete zasadiť iné krásne kvety, napr. Begónie alebo Fuksie, dodáva pani Lenka Novotná, konateľka spoločnosti Plastia.

Plastia tip: do „Samo-zavlažovacieho kvetináča SIESTA“ zasaďte na každom okraji brečtan, doprostred kvetináča vložte jednu prvosienku a za ňou narcis a tulipán. Zasypte zeminou a navrch môžete pridať mach. Kvetináč lepšie vyzerá a pri zalievaní sa zemina nebude vyplavovať z nádoby.
Doporučená cena kvetináča: kvetináč dĺžka 40 cm: 170,- Sk; kvetiny: cca. 300,- Sk
                                           
Ani na jedálenskom stole by nemala výzdoba v tomto jarnom období chýbať. Vhodnou nádobou na aranžovanie rastlín je „Žardina Lea“. Netreba do nej dať toľko zeminy, preto je vhodná pre kvety, ktoré sú menej náročné na zavlažovanie. Vďaka spevnenému okraju nedochádza k ohýbaniu alebo praskaniu pri manipulácii. Tvarované dno zaisťuje prúdenie vzduchu – prevencia proti hnitiu koreňov. Zasadiť môžete jarné tulipány, narcisy alebo len jarnú trávu. Dozdobiť misku môžete napr. kraslicou alebo malinkými kuriatkami.

Plastia tip: do nádoby „Žardina Lea“ zasaďte narcisy a dve primulky. Navrch dajte mach, aby sa pri zalievaní zemina nevyplavovala z nádoby. Konečná úprava je na Vás. Na toto obdobie sú vhodné zajačiky, kraslice alebo podobné ozdoby.
Doporučená cena kvetináča: Žardina: 50,- Sk; kvetiny: cca. 150,- Sk

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!