lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Revolučná novinka na čistenie zubov - nová zubná kefka Signal AIR Precision

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 27.1.2006
späť
Späť

Poslať
 

Spoločnosť Unilever ČR uvádza na trh novú zubnú kefku do portfólia značky Signal. Ide o revolučnú novinku v oblasti čistenia chrupu – nová zubná kefka Signal AIR Precision. Táto zubná kefka vyniká jedinečnou technológiou, ktorá napomáha dokonalému vyčisteniu nielen zubného povrchu, ale aj medzizubného priestoru, pričom je šetrná k zubom spotrebiteľa.

Pod názvom Signal AIR Precision sa ukrýva zubná kefka, ktorej štetiny sú zasadené do vzduchového vankúša, vďaka ktorému sa pri čistení pohybujú nezávisle na sebe
a prispôsobujú sa zubom aj ďasnám. Práve prispôsobivosť štetín je základným predpokladom dokonalého vyčistenia chrupu a medzizubných priestorov, navyše bez nebezpečenstva poškodenia ďasien.

Odporúčaná doba na výmenu kefky je tri mesiace. Túto dobu navrhujú stomatológovia u každého bežného typu zubnej kefky. Značka Signal odporúča kefku vymeniť vždy, keď pri priamom pohľade na hlavu kefky štetiny odstávajú do strán. Pokiaľ sa zuby čistia správnou technikou, malo by k tomu prísť približne po troch mesiacoch. Zubnú kefku AIR Precision je možné používať so všetkými druhmi zubných pást a bola navrhnutá tak, aby bola vhodná pre každého.
  
Vzduchový vankúš
Vzduchový vankúš v hlave vankúšika sa skladá z tenkej a mäkkej vrstvy gumy, do ktorej sú pevne vsadené držiačiky so zväzkami štetín. Takéto zasadenie spôsobuje, že štetiny sú veľmi prispôsobivé, môžu sa voľne pohybovať vo vzduchovom vankúši, a tým umožňujú presnejšie čistenie. Vďaka vzduchovému vankúšu sa štetiny prispôsobujú flexibilne každému chrupu. Vzduchový vankúš takisto zabezpečuje lepší prístup štetín do medzizubných priestorov a lepšie sa vďaka nemu vstrebávajú prebytočné sily pri čistení.

S novou kefkou Signal AIR Precision je možné odstrániť všetky zvyšky jedla medzi zubami a zubný povlak z povrchu zubov, bez toho, aby sa zuby a zubná sklovina akokoľvek  poškodili.

Štetiny
Štetiny sú zasadené do pevných polypropylénových otvorov na pružnom gumovom podklade. Vďaka vzduchovému vankúšu sa pri čistení zväzky štetín pohybujú nezávisle na sebe. Profil zväzkov zodpovedá zaoblenému tvaru vankúša, čo vylepšuje prispôsobivosť štetín. Okrem toho sú na kefke tri rady dlhších zväzkov, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre lepší prienik a čistenie medzizubných priestorov, zatiaľ čo kratšie zväzky zabezpečujú hĺbkové čistenie hladkého povrchu zubov. Všetky štetiny sú zaguľatené a vyhovujú normám ISO.

Klasické zubné kefky majú väčšinou štetiny vsadené do pevného polymérového podkladu, takže nie sú také ohybné, ako je to  v prípade AIR Precision a jej vzduchového vankúša.

Rukoväť
Rukoväť AIR Precision bola navrhnutá ergonomicky tak, aby dobre padla do ruky. Jej držanie spríjemňuje kombinácia dvoch materiálov, z ktorých bola vyrobená. Rukoväť má trikrát zahnutý krk podobne ako zubárske nástroje, a tak umožňuje vyššiu presnosť čistenia a lepší prístup k zadným zubom a k horšie dostupným miestam.

Vývoj požiadaviek spotrebiteľov
Požiadavky spotrebiteľov na zubné kefky prešli určitým vývojom. Zatiaľ čo boli skôr uprednostňované mechanické vlastnosti, dnes je pre spotrebiteľa dôležité aj zmyslové vnímanie. Teraz je prioritou  efektívne fungovanie výrobku, tak aj potešenie z jeho vzhľadu. Spotrebitelia požadujú možnosť väčšieho stotožnenia s ponukou, viacej dôveryhodnosti a väčšieho zapojenia zmyslov. Preto výrobcovia na ne kladú čím ďalej tým väčší dôraz aj na dokonalý design.

Pomôcky na čistenie zubov
Poriadne ošetrený zub je vyčistený zo všetkých strán – teda aj zo zadnej strany, ale aj v priestore styku s druhým zubom. Preto sa odporúča používať okrem kefiek aj dentálne nite a medzizubné kefky, ďalej   jednozväzkové kefky, ktorými sa dobre čistí zubný povlak v oblasti styku zubov s ďasnami.

So všetkými dentálnymi pomôckami je nutné naučiť sa správne zaobchádzať tak, aby sa ich používaním neponičili ďasná.

Techniky čistenia zubnou kefkou
Do súčasnej doby bolo opísaných viac ako 30 rôznych metód čistenia chrupu. Pre prehľad ich môžeme rozdeliť do niekoľkých skupín: 
- metódy horizontálne, pri ktorých prevažujú vodorovné pohyby kefkou ("sem - tam") – zásadne neodporúčame
- Fonesova metóda s väčšími krúživými pohybmi kefkou – neodporúčame, lebo pri krúžení v oblasti ďasien ide vlastne o metódu horizontálnu
- metódy s prevažujúcim stieracím pohybom kefky v dlhej osi zuba (stieracie metódy) – sú vhodné pre malé deti, ktoré nie sú schopné zvládnuť náročnejšie metódy
- metódy s prevažujúcimi vibráciami kefky (veľmi malé krúžky, skôr chvenie) s postupným prenikaním vlákien do medzizubných priestorov a event. do ďasnového žliabku - najvhodnejšie metódy, sú však náročnejšie na správne prevedenie.
 
„V ordinácií sa v úplnej väčšine prípadov stretávam so situáciou, kedy musím najskôr presvedčiť pacienta, že takú základnú činnosť, ako je čistenie zubov, nerobí správne. Správna technika (s vibračnými pohybmi kefky) je motoricky náročná činnosť, ktorú je možné zvládnuť až v neskoršom veku,“ hovorí Monika Žlnayová stomatologička a dodáva: „Počas čistenia zubov nesmie nič bolieť. Bolesť znamená buď nesprávnu manipuláciu, alebo nevhodný prostriedok. Môže však aj signalizovať, že s ďasnami nie je niečo v poriadku.“

Doba čistenia
Doba je jednoznačne individuálna, záleží na množstve a „kvalite“ mikrobiálneho zubného povlaku vytvoreného v priebehu dňa či noci. Je potrebné mať na pamäti, že formálne dodržiavanie odporúčaného časového limitu pri používaní nevhodnej techniky nie je efektívne.

Dizajn v dennom živote
V súčasnej dobe preniká dizajn do predmetov dennej potreby veľmi silne vo všetkých odvetviach. Stáva sa jedným z posledných rozhodujúcich kritérií predajnosti výrobkov, ktoré sa dajú na tovar meniť. Veľká rýchloobrátkovosť predaja tovaru, postavená na správnom dizajne a dobre zvládnutom marketingu, vracia investíciu vloženú do kvalitného dizajnu aj v oblasti bežných predmetov dennej potreby.

„Dizajn tejto zubnej kefky otvára dvere. Je výnimočná, iná. Aj jej predajnosť a úspech na trhu pramení v dobrom dizajne. Ako dokáže osloviť, zaujať, vyvolať asociácie, vymaniť sa zo všednosti. Je dobré, aby dizajn dokázal posúvať výrobok aj po stránke novosti technických riešení. Životnosť samotná je deklarovaná množstvom používania a nemala by byť večná, práve naopak,“ hovorí Mgr. Art. Miroslav Debnár, vedúci katedry dizajnu VŠVÚ v Bratislave a dodáva: „Spokojnosť  obsahuje viac než len dobrý pocit čistých zubov, ale aj vizuálny zážitok a to podstatné – garanciu zdravia. Účelnosť takého dizajnu od estetického pôsobenia na zákazníka cez novosť riešenia sú  kritériá, ktoré ovplyvnia rozhodnutie, či si pre jednu z týchto vlastností, navrhnutých dizajnérom, výrobok kúpiť. A známe príslovie nie som taký bohatý, aby som si kupoval lacné veci, dnes môžeme trochu otočiť a povedať – nie som taký bohatý, aby som si kupoval zlý dizajn, ktorý ešte aj škodí zdraviu.“


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!