lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zachovajte si zdravý rozum

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 16.1.2003
späť
Späť

Poslať
 

Zmysel pre povinnosti by nemal ani u najobetavejších a najzodpovednejších jedincov  nikdy prekročiť hranice zdravého rozumu. Neustále sebaobetovanie unaví nielen vás, ale aj vaše okolie a to, čo mohlo byť vašou prednosťou sa stane zrazu vaším záporom.  Skúste sa kontrolovať! Tak to bude najlepšie – nielen pre vás.


● Sadnite si a s perom v ruke  naplánujte týždenný rozpis domácich povinností. Zamyslite sa, čo z nich by mohol urobiť váš partner, napr. každý druhý deň večeru, nákupy, vyzdvihnúť veci z čistiarne a pod.  A čo deti – napr. polievanie kvetov, utieranie prachu, vyhodenie smetí,  venčenie sa...Povinnosti rozdeľte, ale nie na zásade láskavej  pomoci, ale plnej zodpovednosti za vykonávanú činnosť.
● Ustáľte jeden deň v týždni, kedy budete mať ,,opušťák“. A buďte dôsledná – v tento deň pre rodinu neexistujete! Môžete sa prechádzať po obchodoch, ísť ku kaderníčke, stretnúť sa s kamarátkou. Všetky ostatné záležitosti odložte na inokedy. Rodina si na to po čase zvykne.
● Dohovorte sa so svokrou, že vám zatelefonuje, keby sa stalo niečo, čo vyžaduje vašu intervenciu. Sama netelefonujte. Spočiatku to možno bude ťažké.
● Poproste kamarátku, aby vás strážila, nech sa z vás nestane otrokyňa domácnosti. Zato sa maximálne  sústreďte na prácu. Deti jedného dňa dospejú a domácich povinností značne ubudne. Okrem toho – nech sú manžel aj deti pyšní aj na vaše profesionálne úspechy , nielen na čistú kuchyňu.
● Pri plánovaní týždenného rozpisu berte do úvahy nielen potreby domácnosti, ale aj svoje vlastné. Dnes periete záclony, zajtra si urobíte výživný zábal na vlasy a pozajtra potrebujete pol hodiny pokoja, aby ste si prelistovali knižku o redukčných diétach alebo cvičení a vybrali si z nej niečo pre seba.
● Snažte sa každý deň vyhradiť aspoň pol hodiny na činnosť, ktorá vás baví.
● Robte si týždňovú bilanciu – koľko času ste venovali sebe a svojmu intelektuálnemu rozvoju.
● Starostlivosť o rodinu, to nie je len variť, prať a žehliť. Keď si už musíte vybrať, radšej nechajte na nábytku vrstvičku prachu a choďte s deťmi na sánky alebo s partnerom do kina. Neľutujte čas na spoločne strávené chvíle, hoci aj pred televízorom.
● Aj do väčších nákupov, upratovania a varenia angažujte celú rodinu a nepovažujte ich za nepríjemnú povinnosť, ale zábavu. Všetko závisí od atmosféry.
● Keď ste unavená a nemáte dobrú náladu, nevylievajte si žiaľ ani zlosť. Radšej rovno povedzte – dnes mám zlý deň. Zoberte psa a choďte na prechádzku. Ak nemáte psa, a vonku je pod psa. Zatvorte sa v kúpeľni a relaxujte
● Keď to potrebujete, žiadajte o pomoc. Dáte svojim blízkym šancu ukázať, ako vás majú radi.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!