lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ad. Poradňa

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 9.1.2003
späť
Späť

Poslať
 

Opustil vás milovaný?  Najlepšia priateľka a pritom ste ešte stratili peňaženku? Zachráňte si aspoň prácu! Cítite sa nešťastná , zradená a posledné, na čo myslíte, je fungovať normálne a  pustiť sa do práce?  Poradím vám, ako sa čo najrýchlejšie vzchopiť a nájsť v sebe stratenú silu.

Pozerajte do stropu
Ak budete chodiť po chodbách celá uplakaná, kolegom to vôbec nebude príjemné. Snažte sa uprieť pohľad nahor a v duchu sa nejakým spôsobom odreagujte. Je to zaručený spôsob, ako okamžite prestať slziť. A ešte čosi: rozhodne nenechávajte na stole fotografie a iné drobnosti, ktoré vám pripomínajú vášho bývalého. Pokojne spáľte aj fotografie priateľky, ak jej neviete odpustiť, že miluje presne toho istého hodnotného človeka, ktorého ste si vybrala vy sama.

Odíďte od stola
Akonáhle pocítite, že ste na pokraji nervového zrútenia, zmiznite na toaletu alebo sa choďte prevetrať von. Ak sa bojíte, že sa aj napriek tomu nebudete vedieť ovládnuť, vyhovorte sa na úporné bolesti hlavy a choďte sa spamätať domov. Je vždy lepšie, keď vyzeráte chorá ako zrútená.

Zdôverte  sa šéfovi                                                                                                      Ak nadriadenému nevysvetlíte, prečo vyzeráte ako odsúdenec tesne pred popravou,  najskôr si o vás pomyslí, že vás nebaví práca. Nehovoríme, že musíte zachádzať do podrobností. Stačí, ak mu vysvetlíte, že si musíte dať do poriadku osobný život a onedlho budete znova v poriadku. Odolajte náhlemu nutkaniu vyliať si pred šéfom srdce – vášho nadriadeného pravdepodobne ani trocha nezaujíma, že vám váš bývalý…s najlepšou kamarátkou , kým ste vy strácali peňaženku na kopci.

Telefonujte
Napriek stavu totálnej depresie sa prinúťte vybaviť dôležité pracovné telefonáty. Váš mozog bude nútený naplno fungovať a aspoň na chvíľu sa odpútate myšlienok na vášho bývalého. Rozhovor s cudzím človekom si vyžaduje poriadnu dávku porfesionality: ak celé doobedie pretelefonujete, neostane vám čas rozoberať svoje pocity beznádeje.
 Napokon nezabudnite na tých, čo mrznú, ležia v nemocnici a nemajú prácu. Možno by s vami menili. Všetko je relatívne.

 


Diskusia k článku:

Prave prežívam takéto obdobie, akoby ste písali o mne. Začiatok spamätávania bol naozaj ťažký. Akosi samovľne som sa riadila akýmsi podvedomím, ktoré ma viedlo tým správnym smerom. Okrem toho, že ma opustil manžel-šiel za mojou najlepšou priateľkou a v zápatí priateľ, ktorý mi oznámil, že čaká s inou dieťa. Mám 45, vyzerám super-to si fandím.Zdôverila som sa šéfovi, pretože moja situácia naozaj bola beznádejná. Pochopil, nerozmazával. Dnes po takmer troch mesiacoch od rozchodu sa trošku začínam spamatávať. Pokiaľ si nedokážete dotyčných vymazávať s pamäti je zbytočné páliť ich fotky a veci od nich - vlastná skúsenosť. Ale niekomu pomôže to inému ono. V každom prípade je potrebné vedieť, že práca Vás z toho dostane a v takých situáciách sa ukáže, kto je a nie je priateľ a človek. Športujem, pracujem, veľa chodím na prechádzky a tiež veľakrát myslím na tých, ktorých ste spomenuli - nemajú domov, sú ťažko chorí. Veď aj nad najťažším mrakom je slniečko. Zlomené srdce sa zacelí, jazva síce zostane, snažím sa mysleiť iba na to pekné,a človek z toho odchádza určite dobre poučený a to v každom veku.
Neregistrovaný - Olga, 10.1.2003 12:45
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!