lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Keď chcete dostať lepšiu prácu

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 16.1.2002
späť
Späť

Poslať
 

Dávno sú preč časy, keď sme začali v osemnástke v jednom podniku a o 40 rokov sme sa s hodinkami za vernosť so svojou prácou a svojím podnikom rozlúčili. Dnes treba o prácu, či o postup bojovať, alebo ju len tak pre radosť meniť. Aj tu platia nové pravidlá.

1 Prestaňte sa obliekať staromódne.
Chodíte síce oblečená čisto a slušne, ale nikdy ste zo svojho šatníka nič nevyhodili. Nakupujete iba v jednom obchode a ešte k tomu si vyberáte vždy podobné šaty. Vaše okolie vás začne vnímať šedivo a to neznamená, že ste vzbudili pocit istoty. Pre svojich šéfov sa stanete nudným a nezaujímavým zamestnancom. Nebudú mať dôvod ponúkať vám lepšiu prácu.

2 Začnite konečne žiť
Alebo si aspoň poriadne užívať. Ak nerobíte nič iné, len ste doma alebo v práci, čoskoro stratíte kontakt s okolitým svetom. Televízia vám ho rozhodne nesprostredkuje. Nebudete schopná dostatočne rýchlo reagovať na zmeny v spoločnosti, ktoré majú kľúčový vplyv na vašu prácu, ale hlavne začnete spoločensky zakrpatievať.

3 Vzdelávajte sa
Akonáhle sa necháte uspať pocitom, že viete všetko, čo pre svoju prácu potrebujete, ste v koncoch. Po prvé vás čoskoro niekto predbehne a po druhé, keď váš šéf neuvidí, že  sa snažíte získavať nové znalosti, začne si myslieť, že prácu vykonávate iba mechanicky.

4 Chodievajte na firemné večierky
Aj keď sa vám to môže zdať hlúpe, je známou skutočnosťou, že najviac pracovných zmien sa udeje mimo pracovného času. Firemný večierok je ideálna príležitosť, ako sa šéf môže v pokoji a neformálne porozprávať so svojimi spolupracovníkmi. Zodpovednejšiu prácu určite radšej zverí niekomu, koho aspoň trocha pozná.

 


Diskusia k článku:

5. Navštevujte internet Tí z vás, ktorí si občas zájdu do internetovej kaviarne alebo majú prístup na internet z práce, určite poznajú asoň jeden web s burzou práce. Ale asi málokto vie, že už aj na Slovensku existuje portál s touto tematikou. Pravda, ešte mladučký, zato už teraz ponúka kvalitné pracovné ponuky renomovaných firiem (www.jobworld.sk). Uchádzačom dáva možnosť tvorby elektronického životopisu či vyhľadávania vhodných pozícií podľa osobných požiadaviek (ecv.jobworld.sk). A firmám pohodlnú administratívu inzerátov alebo hľadanie vhodných kandidátov na to-ktoré miesto (firmy.jobworld.sk). Pre niektorých z nás to môže byt pohodlný spôsob kontaktovania zamestnávateľa alebo len spôsobu, ako mať prehľad o voľných pracovných miestach. Ktovie, možno práve jedno z nich je to naše vysnené...
Neregistrovaný - Danica Miklová, 16.1.2002 17:17
Ahoj Dan! Tvoj príspevok prišiel pre mňa už trošku neskoro, ale bez výhrady s ním súhlasím. Práve teraz si podobným pôsobom pokúšam nájsť prácu.
Neregistrovaný - Jan, 17.1.2002 09:08, pelech(`na`)dmd.sk
Mily Jan, drzim ti palce aby si si nasiel miesto aj firmu po akych tuzis. Nasa posledna kolegynka sa ku nam dostala prave prostrednictvom inzeratu na www.jobworld.sk. Kontaktovala nas a dostala miesto. Myslim, ze ked si budem niekedy hladat nove miesto, skusim tuto, pre mna prijatelnejsiu cestu. Vela stastia
Neregistrovaný - Danica Miklova, 17.1.2002 11:54
to ma byt reklama na jobworld? Mam ovela lepsie skusenosti z napr. s profesiou.sk..........
Neregistrovaný - , 17.1.2002 18:32
Milý Neznámí, to je zo života :O)
Neregistrovaný - Danica M., 18.1.2002 12:31
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!