lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Abeceda hladkej pokožky

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 15.1.2002
späť
Späť

Poslať
 

V zime je pokožka často nedostatočne okysličená, drsná a neraz aj podráždená kontaktom s umelými tkanivami. Vybehnúť do ulíc v hodvábe, by mohlo byť kontraproduktívne, vzhľad pokožky však môžete zlepšiť. Dokonca  aj bez toho, aby ste vydali majetok na návštevy kozmetickéo salónu. Stačí aj niekoľko domácich procedúr.

PREDNOSTI PEELINGU
Peeling prinavráti jemnosť aj sivej a unavenej pokožke. Povzbudí cirkuláciu krvi a uľahčí prístup kyslíka a vytvorí lepšie podmienky pre regeneráciu vrchnej vrstvy kože. Peeling tela by mal od 30. roku života patriť medzi pravidelné domáce procedúry,  pretože prirodzená regenerácia pokožky už od tohto veku výrazne klesá.
Mastná pokožka -
je odolnejšia aj voči drsnejšiemu zaobchádzaniu  a preto dobre znáša peeling typu scrub (so stieracími čiastočkami). Mali by ste sa jej venovať každé 2 týždne.
Suchá a citlivá pokožka -
 je jemnejšia.  Najvhodnejší pre ňu je enzymatický peeling s látkami, ktoré odumreté bunky pokožky rozpustia. Procedúru neopakujte častejšie ako raz za tri týždne. Vsaďte radšej na masky.
Pokožka celého tela –
je po peelingu okamžite  hladšia a nadobudne sviežejší vzhľad. Výrobky na peeling tela majú najčastejšie formu gélu s jemnými zlupujúcimi čiastočkami. Takisto jestvujú peelingové krémy, ktoré sa aplikujú na mokrú pokožku, ktorú potom masírujeme jemnými, krúživými pohybmi. Z kuchynskej  dielne pochádza nápad nahradiť ich  krémom zmiešaným s ovsenými vločkami alebo nahrubo pomletými orechmi.

MLIEKA A BALZAMY
Sú to skutoční priatelia pokožky. Nikdy na ne po umytí a kúpeli nezabúdajte. Nanášajte ich ešte na mierne vlhké telo, prehriate teplou vodou. Výrobok vtierajte  do pokožky krúživými pohybmi – odmenou bude jemná a zázračne hladká pokožka. Kuchyňa ponúka na tento účel mlieko, maslo, smotanu.
Hydratačno-výživné balzamy
Ochranná bariéra suchej pokožky, ktorá pozostáva najmä z prirodzenej vrstvičky tuku, je poškodená a nevie si zadržať dostatok vlhkosti. Telový balzam umožní túto vrstvu zrekonštruovať a udržať ju vláčnou a sviežou, pretože obsahuje  prírodné oleje, ktoré pokožku premastia. Ako balzam pôsobí aj olivový olej.
Parfumované balzamy
Nielen pekne voňajú, ale pokožku zároveň aj ošetrujú. Ak nemáte rada intenzívnu vôňu parfému, mlieko s diskrétnou vôňou sa možno stane vašim obľúbeným kozmetickým výrobkom. Nemusíte ho zháňať po obchodoch. Stačí ak do pleťového mlieka, ktoré bežne používate pridáte pár kvapiek olejovej  esencie s vašou obľúbenou vôňou.
Spevňujúce mlieka
Keď pokožka stráca pružnosť, sú potrebné telové balzamy  so spevňujúcimi účinkami, ktoré jej dodajú pevnosť a pružnosť. Účinným zvlhčením a výživou zlepšia aj jej elasticitu.

KÚPEĽ
Kúpeľ vám pomôže najmä vtedy, keď si ho dáte v pravý čas. Vyberte si dobu dňa, kedy máte na relax o čosi viac času. Prispôsobte teplotu vody svojim predstavám, ale najvhodnejšia je voda 36-37 stupňová voda. Kúpeľové prísady takisto prispôsobte potrebám vašej pokožky, nálade a dokonca aj dobe dňa.
Osviežujúce vlastnosti majú kúpeľové prísady s morskými výťažkami. Okrem toho môžete použiť sprchové gély s osviežujúcimi rastlinnými extraktmi – napríklad z morských rias, citrónu, grapefruitu alebo gingko biloba. Vhodné sú na ranné kúpanie. Večer si pridajte do vody trochu peny s obsahom upokojujúcich zložiek – napríklad s levanduľovým extraktom, pomarančovými kvetmi, lipovým extraktom alebo ylang ylang. Intenzívnejšie účinky už majú aromaterapeutické olejčeky, napríklad mandarínkový, ružový, medovkový. Olejčeky majú vplyv na celý organizmus, pretože dýchacími cestami/ pokožka patrí medzi ne/, ľahko prenikajú do celého tela. Desať kvapiek na vaňu prinesie želaný účinok.

 

 

 


Diskusia k článku:

Ako sa zbaviť hladkej pokožky, keď už sme ju tak ľahko nadobulii? 1. Fajčiť aspoň 50 cigariet denne. 2. Požívať v dostatočnej miere alkoholické nápoje, čiernu kávu, možno tiež kombinovať s drogami rozličného druhu a stupňa. Vyhýbať sa minerálkam a bylinkovým čajom ako čert krížu. Pitný režim založiť na alkoholických nápojoch a dodržiavať ho. 3. Ponocovať a nedopriať si dostatok spánku. Napr. V noci si nastaviť budík vždy postupne po hodine - veď prečo by sme mali prespať svoj mladý život a najlepšie roky? 4. Vyhýbať sa jedlám s vyšším obsahom vitamínov. Naopak vyhľadávať kalorické jedlá, ťažko stráviteľné, spôsobujúce žalúdočné problémy. 5. Často držať diety a po niekoľkých dňoch diety -hladovky sa prejedať do prasknutia. A takto svoj jedálny režim striedať. Účinky sa možno nedostavia hneď ale spoľahlivo. :-)
Neregistrovaný - Jan, 16.1.2002 14:53
Zabudol som na hygienu! teda: 6. Neumývať sa, iba keď zmoknete alebo spadnete do vody. Veď aj načo. Špina po mesiaci opadáva sama!
Neregistrovaný - Jan, 16.1.2002 14:56
Nuz neviem, celkom fajn clanok, ked zaujal aj takehoto spindira ako je Jan, mne sa skor v mysli vynara otazka, vari tento casak citaju iba muzi? Alebo je problematika starania sa o telo zenami zvladnuta a vdaka stupajucej konkurencii pri ziskavani priatelky sa o nu zaujimaju skor muzi? Alebo skuste poradit nieco muzom. Ono zas az tak mnoho kozmetiky urcenej nam muzom na nasom trhu nie je. A to uz nehovorim o mode.
Neregistrovaný - Wooligan, 22.1.2002 16:16, rymi(`na`)post.sk
Tento článok sa mi veľmi páči... Celkovo, táto stránka je super. Som s ňou veľmi spokojná. A Wooligan má pravdu, páči sa mi že aj muži sa chcú o seba starať. To sa vždy odcení!;o)
Neregistrovaný - Katka, 25.7.2004 20:27
qmciwp pqizr nxpvedol mpovuht icnfrjkpb csjqnkdb glzvoynds
Neregistrovaný - pikoed mwxlinqfv, 28.8.2007 11:46, ilwzoqs(`na`)mail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!