lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čo s návštevou?

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 29.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Čakáte návštevu a neviete ako ju pohostiť. Za tie roky, čo sa stretávate už spoznali vašu štrúdľu, puding, tyčinky, pečené kura, kapustnicu ...skúste niečo japonské. Tempuru.


Výhodou tohto exotického jedla je, že pokiaľ si ho pripravíte dopredu, môžete sa pokojne venovať návšteve a je natoľko sýte, že po ňom už netreba podávať nič. Len niečo na pitie. Hodí sa všetko. Od vody, cez pivo, po vínko. Základom tempury je omáčka, do ktorej si hosť namáča, kocky vyprážaného jedla. Omáčku si pripravíte vo väčšej miske tak, že do 180 ml silného slepačieho / pre vegetariánov-zeleninového/vývaru pridáte 6-8 lyžíc dobrej sójovej omáčky, presne toľko, sherry alebo ryžového vína. Keď neviem zohnať, pridávam červené cinzano a napokon veľkú lyžicu nastrúhaného čerstvého zázvoru. Môže byť aj sušený, ale v tom prípade radšej volím dobrý čerstvý chren. Robím ju už večer, v chladničke sa cez noc chute krásne zlejú. Pri servírovaní dávam omáčku do menších misiek a vždy dvom hosťom pridelím jednu misku. Pre mimoriadne háklivé papuľky mám zvláštnu minimisku. Množstvo si samozrejme prispôsobte počtu ľudí. Toto je tak pre päť ľudí.
A čo vlastne namáčame? Malé v cestíčku vyprážané kúsky zeleniny, ryby, bieleho mäska, garnátov alebo tofu. Aj pri príprave cestíčka som objavila dve možnosti. Jedna je, že rozbijem dve vajcia a vymiešam ich s ľadovou vodou a hladkou múkou na polohusté cestíčko. Keď je zmes troška hrčkatá, je to v poriadku, prešľahaná príliš hladká dobre nedrží. Soliť nemusíte, omáčka je dosť slaná. Druhá možnosť je, že si cestíčko predrobím. Dám tri vajcia, tri, štyri  polievkové lyžice solamylu, soľ, horčicu, orientálne korenie,trocha dobrého oleja. Všetko premiešam a do zmesi vkladám  kúsky, mäsa, rýb, zeleniny ...na celú noc, alebo na celý týždeň. V oboch prípadoch potom stačí rýchlo vypražiť pripravené kocôčky a ešte horúce si ich namáčať v omáčke. Chutí to úžasne. Podávať k tomu môžete čerstvú cibuľku, reďkovku, kocky zeleru namočené v citrónovej šťave, feferónky baranie rohy a pre zvrhlíkov ryžu.
Finta: Kocky pražíme dve minútky, tak, aby cestíčko bolo ešte svetlé, ale už chrumkavé a po vypražení ich ukladáme na kuchynský papier, aby sme sa zbavili prebytočného tuku.
Nezabúdajte na úsmev a kvety na stole. Pri dobrej schopnosti aranžovať stačí jeden kvietok a za hrsť fantázie. Dobrú chuť.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!