lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
VYSOKÝM TLAKOM KU ZDRAVIU

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 4.6.2013
späť
Späť

Poslať
 

Ovocie a zelenina sú nenahraditeľným zdrojom ochranných látok – vitamínov, minerálov, enzýmov či vlákniny. Zvyšujú našu imunitu a uplatňujú sa v prevencii proti civilizačným ochoreniam, pretože nás chránia pred voľnými radikálmi. Denne by sme preto mali skonzumovať 200g ovocia a minimálne 400g zeleniny, a to nezávisle od ročného obdobia. V skutočnosti však stále viac ľudí zabúda, ako vlastne chutia v surovom stave. A práve tento fakt stál na začiatku budovania revolučnej novinky od spoločnosti Kofola, ktorá na slovenskom a českom trhu v tejto chvíli rozpútava malú revolúciu čerstvosti. Zeleninovo ovocné šťavy UGO vo formáte 200ml, plné jablka, mrkvy, červenej repy, kapusty a zeleru, pomáhajú Slovákom a Čechom zlepšiť ich stravovacie návyky a zvýšiť príjem zeleniny a ovocia. A to každý deň po celý rok.

 

Za zrodom štiav UGO stojí vízia zdravého, lokálneho výrobku. Výrobe predchádzal starostlivý výber dodávateľov, kontrola kvality a pôvodu pri všetkých druhoch zeleniny a ovocia. „Rozhodli sme sa jednoznačne vsadiť na kvalitu, ktorá sa stala hlavným kritériom pri výbere surovín. Uprednostňujeme domácich výrobcov, ktorí sú schopní vyhovieť našim nárokom,“ uviedol Martin Klofanda zo spoločnosti Kofola, ktorý má UGO na starosti. „Nemenej dôležitým kritériom je chuť. Mrkva, ale aj repa, zeler a červená kapusta, teda druhy zeleniny, ktoré sa z nášho jedálnička pomaly vytrácajú, sú vďaka pridanému jablku lahodné. Veríme, že UGO osloví všetkých, ktorým nie je ľahostajné ich zdravie“, dopĺňa Martin Klofanda.

 

UGOVE fľaštičky sú ošetrené výlučne vysokým tlakom (tzv.paskalizáciou), vďaka čomu uchované v chlade vydržia čerstvé až 3 týždne. Nie sú teda nijako tepelne upravované (pasterizované). Pri paskalizácii sa ničia nežiaduce mikroorganizmy a plesne, bioaktívne látky ostávajú na rozdiel od tepelnej úpravy zachované. Napríklad aj sulforafan, doteraz neveľmi známy zdravotný pomocník v boji proti rakovine, vitamíny i ďalšie na teplo citlivé látky.

 

Na výrobu každej 200 ml porcie zeleninovo ovocnej šťavy UGO sa použije približne 0,5 kg čerstvej zeleniny a ovocia. Popri známejších chutiach, ako sú jablko či mrkva, môžete vyskúšať aj nemenej zaujímavú kombináciu jablka so zelerom, kapustou či repou. Do štiav UGO je ľahké sa zaľúbiť – vďaka prirodzenej farbe šťavy – a na prvé ochutnanie, ktoré vás presvedčí, že chuť skutočne kvalitnej šťavy je absolútne nezameniteľná.

 

 

Fresh neznamená vždy čerstvý!

Zeleninovo ovocné šťavy UGO svojou chuťou, farbou a výživovými vlastnosťami v ničom nezaostávajú za doma pripravenou čerstvou šťavou. Práve šťavy sú vhodnou alternatívou pre tých, ktorí majú s konzumáciou pol kila zeleniny problémy. Treba si však dávať pozor na svoj výber, pretože fresh neznamená vždy skutočne čerstvý. Pri výbere štiav sa oplatí čítať etikety a sledovať, či je šťava vyrobená z čerstvých surovín, bez pridaného cukru, konzervantov a farbív. Pri šťavách mnohí z nás považujú za normálne piť džúsy vyrábané z koncentrátov. Pritom sa spôsob ich výroby spolu s pasterizáciou podieľa na veľkých stratách nutričných hodnôt. Takto ošetrené šťavy sa často dávajú do nepriehľadných obalov, aby zakryli nevýraznú farbu tepelne upravených produktov.

 

Kvalitné nepasterizované zeleninové a ovocné šťavy môžu naopak pomôcť náš „zelený deficit“ doplniť aj vďaka tomu, že ľudské telo je schopné tráviť tekutú stravu až desaťkrát rýchlejšie. Navyše, sú mimoriadne vhodné pre tých, ktorým trávenie vysokého objemu vlákniny spôsobuje problémy, no nechcú sa vzdávať čerstvej zeleniny a ovocia.

 „Jedna fľaštička môže skvele doplniť odporúčaný denný príjem ovocia a zeleniny“, potvrdzuje Martin Klofanda zo spoločnosti Kofola.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!