lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sendvič - rýchle jedlo s dlhoročnou tradíciou

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 24.4.2013
späť
Späť

Poslať
 

Vyrážate na výlet s priateľmi alebo s rodinou? Bez chutného a hlavne rýchleho jedla sa nezaobídete. Čo tak obložené sendviče na posilnenie? S toastovým chlebom Penam ich pripravíte rýchlo a jednoducho.

 

Kde sa vzal sendvič?

K pôvodu sendviča sa viaže zaujímavá a dlhá história. Slovo ako také pôvodne označovalo anglického šľachtica Johna Montagua zo Sandwicha, ktorý bol vášnivým hráčom kariet. Aby sa mohol nerušene venovať svojmu koníčku, objednal si vždy tenké plátky hovädzieho mäsa medzi dvoma chlebmi, rovnako  ako jeho spoluhráči. Obložené chleby sa samozrejme jedávali už skôr, ale iba medzi sociálne slabými vrstvami. Preto, že sa držia v rukách, považovali ich za nespoločenské a u vyšších vrstiev za neprijateľné. Montague sa však obložených chlebov nebál. Bol prvým mužom, o ktorom sa písalo v súvislosti s jedením rukami, a dal tak sendvičom meno. Tento príbeh sa odohral okolo v roku 1762 a vďaka nemu si sendviče začali raziť cestu k sláve. V Amerike obložené chleby preslávila Angličanka Elizabet Lesli, ktorá ich zaradila do svojej kuchárky a to hneď do rubriky „hlavné chody“. Práve v Amerike sa stal sendvič kultom a príprave týchto plnených chlebov dali Američania celkom nový rozmer. Od tej doby vznikli desiatky rôznych variantov a náplní tejto obľúbenej pochúťky.

 

Aj u nás si našiel svoje miesto

U nás si toastový chlieb tiež našiel svoje miesto už dávno. Penam ho prináša jeho milovníkom v tej najkvalitnejšej forme a dodáva ho do väčšiny obchodných reťazcov. Dostanete ho v niekoľkých variantoch: svetlý alebo tmavý, patria  sem tiež obľúbené Supersandwiche, ktoré si môžete dopriať v dvoch gramážach.  Môžete ich grilovať alebo napríklad zapekať. Niekto ich má rád sladké, iný si ich nedokáže predstaviť bez kuracích pŕs a obľúbeného dressingu. Základ však zostal z obdobia Johna Montague zo Sandwicha rovnaký: poctivý kus chleba, ktorý dobre chutí.

 

Piknikové hody

Chcete rodinu alebo priateľov prekvapiť piknikom a neviete, čím ich pohostiť? Nezabudnite na kvalitné pečivo, ktoré je základom každého piknikového koša. Skúste si do tašky pribaliť toastové chleby od Penamu. Piknik v tráve oživíte tým, že, z nich pripravíte mini sendviče vykrojené do zvláštnych tvarov, ako sú zvieratká, kvetinky, srdiečka. Postačia vám k tomu klasické formičky na cukrovinky.  Penam ponúka  toastový chlieb tmavý i svetlý, môžete si vybrať. A pikniková zábava môže začať!

 

Raňajky sú základ!

Už raňajky rozhodujú o tom, aký budete mať deň. Vytvorte si z nich pravidelný rituál a myslite na svoje zdravie! Začnite s potravinami, ktoré vám dodajú energiu minimálne na celé dopoludnie. Toastový chlieb je správnou voľbou. Dajte si ho nasucho opečený v hriankovači, opražený na masle, obalený vo vajíčku a usmažený na panvici alebo len natretý džemom. Širokú ponuku výberu má Penam. Chcete toastový chlieb svetlý alebo tmavý? Kvalitné pečivo dodá vašim raňajkám tú pravú chuť!  

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!