lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Lanovkou do Banskej Štiavnice

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 2.7.2013
späť
Späť

Poslať
 

Návštevníci Štiavnických vrchov sa môžu prvýkrát v histórií vyviezť lanovkou na Hornú Roveň  aj počas letných mesiacov. Z výstupnej stanice vedie turistický chodník až do Banskej Štiavnice.

 

Štiavnické vrchy patria už niekoľko rokov medzi vyhľadávané turistické miesto. Sú atraktívne nielen pre lyžiarov počas zimnej sezóny, ale aj pre milovníkov turistiky. Územie Štiavnických vrchov bolo vyhlásené za chránenú krajinnú oblasť pred viac ako 30 rokmi a len málokto vie, že ide o najväčšie vulkanické pohorie na Slovensku.

 

Priaznivcov Štiavnických vrchov poteší správa, že štvorsedačková lanovka Doppelmayer, ktorá sa nachádza v údolí Hornohodrušského jazera,  bude prvý raz vo svojej histórií v prevádzke aj cez leto. Lanovka je dlhá 1 450 m a spája úsek Hodrušského tajchu s Hornou Rovňou, odkiaľ sa môžu návštevníci vybrať viacerými turistickými chodníkmi. Nástupná stanica sa nachádza blízko hotela Salamandra. Cyklisti ocenia možnosť pripevniť k sedačke aj bicykel.

 

„Z výstupnej stanice sa turisti môžu pomerne rýchlo dostať do Banskej Štiavnice. Vďaka lanovke nemusia prekonávať strmý kopec, po vystúpení ich čaká len príjemná prechádzka. Pochvaľujú si to najmä rodiny s deťmi, ktoré vyhľadávajú skôr nenáročnú turistiku“, hovorí marketingová manažérka Diana Klauzová zo Salamandra Resort.

 

Jazda lanovkou ponúka impozantný výhľad na hranicu údolia, v ktorom leží obec Hodruša-Hámre. Najvyšším bodom údolia je vrch Kerling (820 m), kde sa nachádzajú zrúcaniny kaplnky Panny Márie postavenej v roku 1946 v sedle rozľahlej lúky. Z lanovky je aj krásny výhľad na údolie Štiavnických Baní a priľahlých tajchov – Richňavské jazero, Vindšachtské jazero, Evičkino jazero a Bakomy. Tajchy sú sústavou umelých nádrží, ktoré boli v minulosti vybudované pre potreby baníctva a dnes sú vyhľadávanou oázou oddychu.

 

Prevádzka lanovky bola spustená tento víkend (28.6.2013) a  premávať bude každý týždeň od piatka do nedele. Letná prevádzka potrvá do konca augusta.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!