Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/web/lady.sk/www/inc/poradna.php on line 709
Lady.sk
lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * Iné

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept<<Späť
91919, 16.10.2021 20:03 reakcii: 17   nove: 17  
Nepozna nahodou niekto nazov takehoto zakusku?- upalit cukor na karamel, pridat mlete orechy (+ asi nieco ine), vyliat na opacnu stranu pomasteneho plechu, prikryt napierom, na tenko rozvalkat, pokrajat na pasiky a tie potom namotat na formicku a vytvorit usko. Treba to robit rychlo, karamel tuhne, potom sa tieto "salky" polozili na piskoty a plnili myslim parizskou slahackou.

Muz mi o tomto zakusku uz niekolko mesiacov basni a ja neviem vyguglit ani jeho nazov.
   <reaguj>

1)  sachsia, 16.10.2021 20:47
Nepoznám ale pridám sa s otázkou čo s hroznom? Na konzumáciu veľa na víno malo. Snažím sa rozdávať ale zas nechcem sa vnucovať.    <reaguj>
2)  LemNiSkala, 16.10.2021 21:22
buhheeeee viem co myslis, klasika socialistickych cukrarni, iba si uz mohja stra hlava nazov nepamata... ale boli super    <reaguj>
3)  Juraj.A, 16.10.2021 21:47
1. Buď obrat zdravé hrozno zo strážca, vákuovo zabaliť a zmraziť. Druhé čo robím, vyprešujdm šťavu, naplníme do PET fliaš nie úplne do plna, vytlačím z fľaše všetok vzduch, zavrieme a dám do mrazáku. Počas celého roka mám čerstvé hrozno a šťavu.       <reaguj>
4)  sachsia, 17.10.2021 10:41
Či to je "vyprešujdm šťavu" my by sme to možno za týždeň dva vypili lebo nemám taký obrovský mrazák len do chladničky by som dala len pozerám recepty tak neviem či to povariť alebo ako tu stavu spravím.    <reaguj>
5)  Juraj.A, 17.10.2021 11:33
4. Tiež nemám vinohrad, ale 5 koreňov hrozna a podľa úrody 30-50 kg hrozna. Ak je hrozná viac, tak si požičiam od suseda malý lis na hrozno, ak je menej, tak odšťavím v odšťavovači. Na šťastie mám veľký mrazák, tak 8-10 1,5 litrových fliaš do neho dám. Šťavu nevarím, mesladím, nechávam ju tak, ako ju odšťavím.    <reaguj>
6)  jana *, 18.10.2021 06:44
1) tiez hrozno mrazim a odstavujem; aj susene je dobre. Tento rok sme nemali vela hrozna, ale planujem do buducna susit. Hrozienka su super - ale to je najlepsie robit z bezkostkoveho hrozna    <reaguj>
7)  ann, 18.10.2021 07:06
Sušené hrozienka nie je potrebné síriť? Neplesnejú?    <reaguj>
8)  decembrovka, 18.10.2021 12:22
hroznový džem...recept nemám, ale môže to byť chutné    <reaguj>
9)  ivka, 18.10.2021 15:44
Myslim, ze ide o grilazove trubicky, ktore aj u nas v cukrarni robili nie ako trubicky, ale pas grilaze okolo okruhlej formicky na vykrajovanie s uskom (konce k sebe) a dovnutra dali koliecko piskoty a na to krem a zaliali cokoladou.
https://varecha.pravda.sk/recepty/grilazove-trubicky-fotorecept/20557-recept.html    <reaguj>
10)  ivka, 18.10.2021 16:07
Takto   
https://www.mimibazar.sk/recept/768/grilazky



   <reaguj>
11)  ivka, 18.10.2021 16:08
Ale inak su to Grilazove kolieska    <reaguj>
12)  sachsia, 18.10.2021 18:38
10-11) toto som asi ešte nikdy nevidela    <reaguj>
13)  ivka, 19.10.2021 06:42
12) u nas to robili v cukrarni, dlhe roky. Hned som podla popisu vedela, o co ide, ale chvilku mi trvalo najst k tomu aj recept na nete   
je to inak vynikajuce, trochu piplacka, ale stoji za to       <reaguj>
14)  etna, 20.10.2021 16:41
Kedysi som toto pomahala vyrabat k bratrancovej svadbe. Dosial si pamatam tu horucu, lepkavu hmotu v dlaniach, na dalsi den som mala na prste vodnaty pluzgier. Chut je ale naozaj skvela, mozno sa na Vianoce dokopem k ich vyrobe, pripisala som si sestnaste pecivko do predbezneho zoznamu (vsetky robit samozrejme nebudem).    <reaguj>
15)  ivka, 20.10.2021 20:29
14) dotlaca sa to jablkom, aby sa clovek vyhol tym pluzgierom .... nie je to idealne, ale pomoze .....    <reaguj>
16)  kávomatka, 27.10.2021 09:49
Receptov, kde sa pracuje s horúcim cestom je veľa, u nás sú najciac obľúbené dva. Prvý - to sú kornútiky z medového cesta, rýchlo ich treba stočiť hneď po vybraní z rúry. Plnka ľubovoľňá, u nás najčastejšie karamelová či oriešková.

Druhým pečivom sú ruské orechy, robia sa v špeciálnej forme, podobnej tej na oblátky, avšak táto forma nie je elektrická, cesto sa naleje do rozpálenej rormy a pečie sa priamo na platni. Ide to veľmi rýchlo, bleskovo treba vysypávať polky orechov. Po vychladnutí ich plníme rôznou plnkou, syrovou, vajíčkovou, lososovou.... a ukladáme ich na taniere vystlané hlávkových šalátom. Pôsobí to veľmi efektne, je to slávnostný predkrm.    <reaguj>
17)  kozorožka, 4.11.2021 13:41
Kedysi som robievala aj taketo pracne zakusky, ale cim som starsia, tym viac zvazujem, ci to stoji za tu namahu. Videli ste v nedelu Pecie cele Slovensko? Jedna z uloh bola upiect 50 ks makroniek za tri hodiny, stihli to len tak tak... bolo to pekne a istotne aj chutili, ale babrat sa hodiny s 50 kuskami peciva o velkosti dvojeurovky, ktore moji chlapi v rodine hadzu do ust len tak mimochodom a zachvilu je tacka prazdna? Nestalo by mi to za tri hodiny prace,    <reaguj>
Prispievať môžu len registrovaní používatelia. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!