Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/web/lady.sk/www/inc/poradna.php on line 709
Lady.sk
lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * Iné

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
zákusok<<Späť
nancy, 26.8.2016 11:06 reakcii: 17   nove: 17  
Vie mi niekto polopate opísať, ako sa reže zákusok "Strecha"? Myslím tým z pečených plátov, nie z bebe keksov - v receptoch sa píše, že natrené kakaové a piškótové pláty sa striedavo naukladajú na seba a diagonálne prekroja.
Z detstva si pamätám, že stará mama si tieto pláty kládla na kraj stola a tam ich rezala, myslím, že zdola nahor, ale neviem prísť na ten fígeľ.
A ešte - aké zákusky zvyknete piecť na sviatočné príležitosti?
   <reaguj>

1)  dorotka, 26.8.2016 11:20
myslíš strechu / plnka a banán v strede/, alebo metrový koláč / biele cesto, plnka,kakaové cesto, plnka/ ?    <reaguj>
2)  nancy, 26.8.2016 11:34
Ani jedno z toho - kakaová a svetlá piškóta sa pozdĺž prekroja, natrú plnkou, striedavo uložia na seba, potom sa to má šikmo prekrojiť a dva vzniknuté menšie trojuholníky sa plnkou zlepia do väčšieho, určite si to už videla (minimálne v cukrárni.)    <reaguj>
3)  dorotka, 26.8.2016 11:37
tak potom myslíš toto http://www.varime.sk/recepty/strecha1/, máš tam aj postup    <reaguj>
4)  dorotka, 26.8.2016 11:45
u nás keď má niekto sviatok musí byť buď sacherová torta, alebo sacherové rezy.... najnovšie sa celá rodina teší na moje šamrole s plnkou z karamelového salka a masla.. rada pečiem aj koláč z celého maku, punčový, zamatovú roládu, prípadne roládu s ovocnou plnkou, karamelový na oblátke, metrový,... podľa toho čo si deti vyberú    <reaguj>
5)  nancy, 26.8.2016 11:47
Tam je len písané, že sa to priečne prekrojí, čo evokuje predstavu, že sa to proste zhora šikmo prereže. Vtip je ale v tom, že pri pohľade zhora sa ten vrchný plát nemá krájať, ten má zostať celistvý.    <reaguj>
6)  nancy, 26.8.2016 11:52
Konečne som našla fotku na maminčiných receptoch, ako sa to presne krája, naozaj sa to musí robiť celkom na kraji stola    <reaguj>
7)  vrcharka, 26.8.2016 11:52
puncove, makove, medove tosu rezy ktore vzdy musia byt.. aokrme toho nejak eovocne..
podla aktualnej sezony..

   <reaguj>
8)  vrcharka, 26.8.2016 11:52
6..daj foto..      <reaguj>
9)  dorotka, 26.8.2016 11:54
vrchný nebudeš krájať, budeš mať obdĺžnik, ktorý začneš krájať v hornom ľavom rohu a skončíš v pravom dolnom rohu a vrchný plát zostane celý a zo spodného plátu kúsok odkrojíš    <reaguj>
10)  nancy, 26.8.2016 11:55
idem na obed, poobede    <reaguj>
11)  Rootarboo, 26.8.2016 16:11
zenska ma problem so slovom diagonalne?    <reaguj>
12)  dorotka, 26.8.2016 21:06
11 Aký máš problém ?    <reaguj>
14)  Katka*chnapka, 27.8.2016 11:01
U nás frcia medove rezy, medovy kolac s opecenymi orechami, marlenka a kokosový kolac s coko plnkoo    <reaguj>
15)  sajdkara, 28.8.2016 09:45
ziadny figel, ak ma zostat vely vrchny plat, tak rezes tu pruhovanu stranu, ale mne sa to vobev nepaci , klasicky naplneny kolac je krajsi a akto vies potiahnut alebo obliat cokoladou tak uplne super    <reaguj>
Prispievať môžu len registrovaní používatelia. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!