Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/web/lady.sk/www/inc/poradna.php on line 709
Lady.sk
lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * Iné

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
pekarky - listkove cesto<<Späť
speed, 24.8.2016 07:58 reakcii: 29   nove: 29  
Mile kucharky,
potrebujem radu   
mam rozvalkane listkove cesto, potrebujem ho naplnit a uskladnit v chlanidnicke na par hodin (aby trsoku stuhlo lebo sa neda krajat ked je mlandrave z toho tepla). Nestane sa mu nic? samozrejme ze ho v chladnicke zakryjem do niecoho.
A po upeceni ho treba niecim zakryt? do alobalu? do folie? do sacika? aby bolo co najmakksie   
dakujem
   <reaguj>

1)  ivka, 24.8.2016 08:04
Nic sa mu v chladnicke nestane, su recepty, ktore si take stuhnutie po naplneni vyslovene v chlade vyzaduju.

Ja dokonca aj mrazim take naplnene listkove cesto.

Po upeceni neprikryvat, hlavne nie foliou ci alobalom, max na noc zakryt cistou latkovou utierkou.
Listkove cesto totiz vo folii co pod alobalom zvlhne, co urcite nechces.    <reaguj>
2)  Juraj.A, 24.8.2016 08:10
Vôbec nič sa mu nestane. Ja robím makovo hroznové štrúdle, keď je sezóna hrozna, naplním, vákuovo zabalím a dám do mrazničky. Počas celého roka len vyťahujem a pečiem.       <reaguj>
3)  speed, 24.8.2016 08:13
joj ste zlati, dakujem za radu   
ok super tak ho strcim do chladnicky    a mate aj nejaky trik na to aby nebolo hned take suche? naplnam ho nutelou (pre malych) a ta nutela tak zoschne a cesto tiez..neviem ci potom niecim potriet alebo co   
DAKUJEM MOC    <reaguj>
4)  Juraj.A, 24.8.2016 08:24
3. Ja tie hotové strúdle zabalím do papiera na pečenie, potom ich strčím do fólie, vyvákuujem a zatavím. Ak sa rozhodnem po pol roku upiecť štrúdľu, tak ju asi 4 hodiny pred pečením vyberiem z mrazničky, rozbalím a nechám rozmraziť. Rozmrazenú štrúdľu napichám vidličkou, na povrchu potriem žĺtkom s trochou masla (bielko oddelím)a pečiem.       <reaguj>
5)  Juraj.A, 24.8.2016 08:25
3. A ešte ma napadlo, že sa nemusíš báť, že Ti lístkové cesto zoschne. Ono je samo o sebe dosť mastné, tak ani po upečení určite suché nebude.       <reaguj>
6)  speed, 24.8.2016 08:26
a po upeceni uz nicim nepotieras? viem ze niektore ostanu take vlacne ale tieto nutelove mi strasne uschnu. myslis ze potom mozem potriet roztopenym maslom?
a si sikovny ze pecies       <reaguj>
7)  speed, 24.8.2016 08:27
5 vazne, ja som skusala tie nutelove a uz po dopeceni aj nutela aj cesto total suche    jablkova ani orechova napln mi to nikdy neurobi ale tieto nutelove nechapem    <reaguj>
8)  ivka, 24.8.2016 08:34
7) nutelove strudle nerobim, to skor kysnuty zavin, ale skor kakao a maslo davam

mozno by stalo za pokus do Nutely nastruhat na jemno jablcko pred naplnenim, to by sa stratilo ,ale drzalo by vlhkost    <reaguj>
9)  speed, 24.8.2016 08:35
ivka, jablcko sme vyskusali vcera (neviem ci sme nedali vela) ale roztieklo sa mi to po celom plechu    tak skusam 1 lyzicku tvarohu dat, šibnuta nutela       <reaguj>
10)  ivka, 24.8.2016 09:19
() jablcko vyzmykat, a pripadne nastruhat par piskot
tvaroh neviem ,to skor za hrst nastruhanych orechov    <reaguj>
11)  vrcharka, 24.8.2016 10:06
ake listkove cesto pouzivas..inak je mozne sz et anutel a je velmi sucha astuhne..podl amn k nej je potrebne est enieco ovocne alebo vlhkejsie..    <reaguj>
12)  Juraj.A, 24.8.2016 10:09
6. Nie, po upečení už ničím, lebo práve to vajíčko vytvorí takú vynikajúcu trochu chrumkavú tenkú kôrku.
9. Ja robím štrúdle tak, že si cesto rozprestriem na suchú handru a potriem ho roztopeným maslom. Potom ako píše ivka, posypem napr. strúhanými jablkami, na ne dám trochu mletých orechov a trochu strúhanky, posypem práškovým cukrom, škoricou a do stredu urobím priehlbeninu po dĺžke a do nej nalejem jedno rozšľahané vajíčko. Zrolujem prenesiem na plech na papier na pečenie, popichám na vrchu vidličkou a natriem žĺtkom s maslom. Nemám rúru s termostatom, tak prvých asi 5 minút pečiem na plno (plynová rúra) potom stiahnem plameň na minimum a dopekám, pokiaľ je na vrchu zlatožltá.

Tu je ukážka, ako robím makovo-hroznovú

https://get.google.com/albumarchive/115603964216486270050/album/AF1QipPBuiGZSJy2KCt0MLPYk58VKlXL2BwhfGsOYqjP    <reaguj>
13)  Juraj.A, 24.8.2016 10:10
6. A takto zase robievam lekvárové šatôčky

https://get.google.com/albumarchive/115603964216486270050/album/AF1QipPdWeq1Ef30OOfgDxg6Impbc1lS_iOsbL_na7_k

Rovnako by som robil aj nutelové.       <reaguj>
14)  speed, 24.8.2016 10:17
13 dakujem za tie foto, ok tak uz nicim nepotriem, snad dnes vyjdu    dakujem    <reaguj>
15)  vrcharka, 24.8.2016 10:19
to davas dnu klasicku nutelu..?z obchodu...

ja som zvykla robit nutelove rozky ale z takeho polo kysnuteho cesta.. tam to bol odobre..    <reaguj>
16)  speed, 24.8.2016 10:20
15 ano klasicku a strasne uschne v rure       <reaguj>
17)  vrcharka, 24.8.2016 10:35
OPDLA MNA TO MA MALO VLHKOSTI Ved to je samoo sebe hutne.. podl amna to musi s niecim miesat .. neviem.. ja som zvykla pouzivat len ako potretie a doplnila makom orechami..alebo domacu jablkovu nutelu..

uz sm eto davno nerobili..    <reaguj>
18)  Koryana, 24.8.2016 11:10
pridám sa aj ja s otázkou pre cukrárky: robím nepečený krémeš z rozložených keksíkov alebo aj z medových plátov a v obidvoch prípadoch sa mi veľmi prilepí na plech, skúšala som dávať aj papier, ale aj tak sa dosť rozmočí a prilepí... neviete poradiť niečo, aby sa nelepilo?    <reaguj>
19)  Juraj.A, 24.8.2016 11:26
18. Asi by som skúsil položiť na plech tie keksíky a ich vrchnú stranu natrel tenučkou vrstvou nejakého lekváru. Tá by mala zabrániť tomu, aby sa tie keksíky rozmočili. Ja tak natieram tortové korpusy tenkou vrstvou lekvárum keď na ne návam banány a parížsky krém.

https://get.google.com/albumarchive/115603964216486270050/album/AF1QipN-dujvbqmOXbU0I2sBsJEPltUpYzy9gxoHTnDN    <reaguj>
20)  Koryana, 24.8.2016 11:27
19/ Juraj, to mi nenapadlo, ďakujem pekne za radu       <reaguj>
21)  Koryana, 24.8.2016 11:27
a áno, tvoju tortu s banánmi so robila, chutí výborne    <reaguj>
22)  Juraj.A, 24.8.2016 11:37
20. 21. Nemáš za čo a ďakujem pekne.       <reaguj>
23)  mili, 24.8.2016 13:13
Juraj, prosím ťa, načo dávaš to vajíčko rozšľahané do štrúdle? Ešte som to nepočula..ďakujem    <reaguj>
24)  Juraj.A, 24.8.2016 19:02
23. Ja vlastne ani sám neviem, ale viem že to tak robila aj moja babka, aj mama, tak to robievam aj ja tak. Možno že čiastočne pohltí nadbytočnú vlhkosť ovocia a potom mi štrúdľa pri pečení neprasken. Ale to sa naozaj iba domnievam.       <reaguj>
25)  mili, 24.8.2016 22:55
24.Hmmm.. vajce teplom zmení konzistenciu a je možné, že ešte predtým nasaje tú vlhkosť z ovocia. V každom prípade, ak to tak robila babka aj mama, musí to mať nejaký význam      <reaguj>
26)  speed, 25.8.2016 06:56
a este mam jednu otazku. jedno cesto som prave potrela nutelou ale uz ho nestiham spravit. vydrzi do soboty (zabalene, zakryte) v chladnicke? alebo ho tak naplnene mam dat zmrazit? netusim co to spravi. niekto skusenost?    <reaguj>
27)  Juraj.A, 25.8.2016 07:39
26. Tak to Ti neporadím.       <reaguj>
28)  vrcharka, 25.8.2016 08:35
26 ..zmrazit..    <reaguj>
29)  cililing, 25.8.2016 15:15
podla mna listkove cesto s nutelou je to najjednoduchsie upiec a takuto publicitu si nezasluzi podla mna to pecies pridlho a nizkej teplote, ked je prisuche. plus ak ho nechas na plechu vychladnut, tak ta horucava z plechu ho vysusi este troska viac

26 zmraz    <reaguj>
Prispievať môžu len registrovaní používatelia. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!