Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/web/lady.sk/www/inc/poradna.php on line 709
Lady.sk
lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * Iné

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Domáce slíže<<Späť
dada, 31.5.2016 08:23 reakcii: 73   nove: 73  
V nedeľu mala dcéra birmovku, hostinu sme robili doma a kmotor sa zmienil o tom, že slíže aj knedľu ku kačke som mala urobiť domáce.
Kedysi som domáce robievala, ale som zlenivela    a hlavne nevidím veľký rozdiel medzi domácimi a kupovanými.
Je pre vás znakom dobrej gazdinky, ak všetko, čo sa dá, robí domáce?
(Možno si vstúpim do svedomia   )
   <reaguj>

1)  Veve, 31.5.2016 08:25
Načo by si to robila? Jedine, ak by to bol tvoj koníček.       <reaguj>
2)  Beva, 31.5.2016 08:28
kmotor nech sa da vypchat...       <reaguj>
3)  vrcharka, 31.5.2016 09:24
..knedlu robim doma... kupovala som jediny krat ako darcek..  
a rezxance robim casto doma..ale od isteho casu menej , lenbo v nasich potravionach kupim odmace.. a su dobre a kvalitne..klasice v tescu ci jendote necchem.. dokonca si tieto domace kupujem a prenasam so sebou..      <reaguj>
4)  vrcharka, 31.5.2016 09:25
na taketo oslavy robime maximum domaceho.. a veru by som urobila, navyse rezance si si mohla urobit aj tyzden skor..
   <reaguj>
5)  Juraj.A, 31.5.2016 09:47
No... zase sa mi nesnažte nahovoriť, že domáce rezance v polievke niesú lepšie, ako kúpené. Netvrdím, že ich robím každú nedeľu, ale dvakrát za rok, ak je nejaká príležitosť, tak domáce rezance spravím. Nieje to žiadna veda a polievk s donmácimi rezancami, je trochu iný level...       <reaguj>
6)  diskogula, 31.5.2016 09:51

Zboznujem kupovane nitovky vo vyvare
A ani by ma nehlo to robit doma   

   <reaguj>
7)  fiala, 31.5.2016 09:57
Ja som kedysi v zaciatkoch manzelstva dostala mlyncek, ci ako sa to vola, na rezance, par raz som ho pouzila a uz roky som ho nepouzila, az teraz som si nan spomenula   
Piplat sa s domacimi slizami ci knedlou pokladam za zbytocne, komu u mna nechuti, nech ide do restiky.    <reaguj>
8)  Veve, 31.5.2016 10:05
Knedlu nerobim. Nevidim dovod. Kupujem podla vzhladu. Ked sa mi nepaci, kupim v inom obchode. Zatial som nemala zlu. Sliziky do polievky som nasla tenke, co su ako ich babka robila. Nekupujem take, co nam nechutia.    <reaguj>
9)  vrcharka, 31.5.2016 10:12
cerstva domaca klnedla s aned apororvnat s ohrievanou, ktoru maju zablenu kde si v chladnicke././ta chut je ina...    <reaguj>
10)  bacula a Riško, 31.5.2016 11:02
Domaca knedla je domaca, slize mi nevadia kupovane, ale ja nerobim ani tu knedlu  nechce sa mi s tym piplat a podla mna je to neslusne mat taku poznamku, ak ma niekto pozve na obed    <reaguj>
11)  Tiffany, 31.5.2016 11:45
knedlu by som na sk robila doma, z obchodu chuti hnusne ako papier- ale mozno som mala len smolu na nekvalitnu..v nemecku zase kupime taku ze je este lepsia ako domaca   
rezance do polievky- moja mama vzdy robila doma, ja sa snazim kupit cerstve a kvalitne, naozaj nemam navyse cas na to ich doma vyrabat, jedine ze doma sedim a nepracujem..
a kmotor mohol miesto komentovania urobit a priniest a mal by domace   
   <reaguj>
12)  Beva, 31.5.2016 12:11
u nas v robote robia domace knedle... vzdy si kupim a mam domacu..       <reaguj>
13)  dracena, 31.5.2016 12:29
knedla z obchodu je vacsinou o nicom, cest vynimkam. nastastie u nas v lahodkach predavaju domacu. v slizoch velky rozdiel necitim, resp. kupovane mi vobec nevadia. a kmotrova poznamka je neslusna. Je fajn robit domace veci, ale treba na to cas a chut. Niekedy sa proste neda, tak predsa nebudes za kazdu cenu za dobru gazdinku.    <reaguj>
14)  dorotka, 31.5.2016 13:20
my sme mali v nedeľu prvé sv. prijímanie a švagrovi sa nepáčilo, že jedlo bolo podávané ako porcie a nie švédske stoly... tak sme mu pekne vysvetlili, že keď to položíme pred hostí a to hlavne pred deti, tak sa pekne najedia a nebudú vymýšľať, čo chcú a čo nechcú .. hlavne, že oni keď mali PSP tak sme si nemohli dať v reštaurácii kávu, lebo bola drahá a museli sme sa presunúť ku ním domov...
ďalšia ich pikoška bola, keď jeho manželka pýtala pre ich 10 ročného syna prípitok, lebo on to má vraj veľmi rád a my sme si dovolili deťom do 18 rokov objednať na miesto prípitku vineu...    <reaguj>
15)  izabela, 31.5.2016 13:32
Môj kmotor je podobný pindal, a celkove takých kritikov, ktorí by všetko urobili lepšie a dokonalejšie, máme v rodine viacero. Už sme si niekoľkokrát /baby/ povedali, že by sme mali robiť hostiny separé muži - ženy s deťmi, a nech si páni pripravujú jedlo sami       <reaguj>
16)  vrcharka, 31.5.2016 13:52
14..tak to je dobry gol.. kavu.. ved to nieje cely svet..

naco robil oslavu ked potomurcuje aj toto.. vsak vybral menu atd..

..joj ja som takk rada ze to nieje problem..a smejeme sa sallat a rizek.. bude.. samozrejme dobra polioevka.. syry a td..    <reaguj>
17)  Gianni6, 31.5.2016 14:09
no u mňa doma jedine domáca knedľa a slíže sa snažím tiež robiť domáce - to vieš, Čechy ťa všeličomu "nakazia"    Ale pre mňa je to aj relax a potrpím si na kvalitu, takže za mňa by to bolo určite domáceho pôvodu    <reaguj>
18)  janni, 31.5.2016 14:38
ja som vdakabohu z celkom normalnej rodiny, v ktorej nik prepiato nebaziruje na jedle, to, co je predlozene, sa pochvali a to je vsetko.    <reaguj>
19)  gorila, 31.5.2016 16:56
v ziadnom pripade by som hostinu nerobila doma, na to su restauracie a nech si da kazdy, na co ma chut. kmotrova poznamka by mi nevadila, je uprimna a je to v rodine. i ked netusim, kto je kmotor.    <reaguj>
20)  LemNiSkala, 31.5.2016 17:12
Mali ste ist do restauracie. A ked uz, tak si mala tvrdit ze su domace, nech sa aj rozleje

buhahahaaaaa este ked som bola mladsia a zila svokrusa, tiez bazirovala na domacom, tak som naslubovala, spravila som polievku so slepacieho bujonu a domace rezancee kupila od znamej a TAAAAK ZRALI,podobne ***** som im vyviedla aj s hribovou omackou

ked mam cas rada varim a vymyslam, ale neznasam tie hovadiny nasilu domace, takym magorom treba namiesat bujony a skrobove omacky, to je lahoda potom sledovat ako zeru a vychvaluju    <reaguj>
21)  gorila, 31.5.2016 17:16
14/ to by som neverila, ze aj taki ludia su, co si nedaju v restauracii kavu, tak to nemal robit vobec, usetril by. u mna by sa odpisal na celej ciare, uz by som nic od neho nechcela.    <reaguj>
22)  bacula a Riško, 31.5.2016 17:30
14 to su taki malomestiaci sa hrdia, ze spravia oslavu a potom sa mesiac trasu kolko to stalo.ved kolkokrat za rok sa robi oslava pre rodinu?a potom sa zgrlosit o kavu za 1,50 eur fuj      <reaguj>
23)  andrea28, 31.5.2016 19:55
ešte som nejedla kupovanú knedľu, ktorá by sa vyrovnala domácej. ale keďže moja prvá knedľa mi až tak nevyšla a bola dosť tuhá, tak by som tiež knedľu asi kúpila. prípadne kúpila od niekoho domácu. ale ani by mi nenapadlo niečo takéto rozoberať na návšteve...    <reaguj>
24)  hexenschuss, 31.5.2016 20:49
Záleží koľko mám času   
Odkedy nie som zamestnanec, ale robím sama na seba, mam viac času, tak robim, ale len na slávnostné príležitosti
Dnes dostať vyborne knedle od domácich výrobcov, v tržnici, aj na trhu
Aj rezance a z vajec od nemucenych sliepok   

Ak by som mala doma sliepky a svoju múku, tak robim knedle a rezance aj na predaj   

V dnešnej dobe, mladá mamina naozaj nemá čas vyrábať doma knedle, radšej nech sa venuje deťom

   <reaguj>
25)  hexenschuss, 31.5.2016 20:52
P. S.
A je to tak jedno...., nežijeme preto, aby sme jedli       <reaguj>
26)  dada, 31.5.2016 21:06
Kmotor ma skritizoval preto, lebo vie, že kedysi som domáce robievala a bývavalo u nás gurmánske obžerstvo.  
Už ma to však natoľko nebaví a asi sa obáva, že som na najlepšej ceste k tomu, aby mi varechy obrástli pavučinami       <reaguj>
27)  hexenschuss, 31.5.2016 21:15
Tak máš iné priority, nie domáce knedle
      <reaguj>
28)  hexenschuss, 31.5.2016 21:19
20)
            <reaguj>
29)  dada, 31.5.2016 21:54
Ešte k reštaurácii - nerobievame tam oslavy, pretože máme v rodine malých špuntov, ktorí sú ľahšie zvládnuteľní doma, na dvore.    <reaguj>
30)  decembrovka, 1.6.2016 08:57
ja kupované knedle nezjem, som z dediny a som naučená na chuť domácej knedle, jednoducho za to nemôžem   a slíže detto...neznášam ich v polievke
vývary doma jeme so zeleninou a mäsom, pre mňa je to zbytočný škrob v jedle...
ku kmotrovi: asi by som mu niečo strašne urážlivé povedala, ja som hnusná povaha    drzý jak opica, zadarmo sa nažere a ešte frfle    <reaguj>
31)  Veve, 1.6.2016 11:10
Hmmm... Tak, to by som tie domáce knedle, čo sa im nič nevyrovná chcela ochutnať.    Neviem, čo to u vás predávajú, keď sa nedajú jesť. A kupované domáce, to by som uznala, len keď by to predávala susedka, ktorá ich práve vybrala z hrnca.       <reaguj>
32)  vrcharka, 1.6.2016 11:54
26..   nooo bud ma strach ze nebude jest viac dobroty alebo mu zena doma nenavari poriadne a sam toho nieje schopny, nech sa zacne ucit varit..

30..tak tak.. je neuveritleny rozdiel medi domacou a kupovanou knedlou.. ja ked mamjest v jedalni knedlu takmax 2 kusky.. aj to jej mam dost..    <reaguj>
33)  viky, 1.6.2016 12:06
naco vlastne taketo mecheche s jedlom pre pribuznych robite, ked sa vam do toho nechce? Ja som to odburala pred par rokmi, staci posedenie pri kave a odchod.    <reaguj>
34)  gorila, 1.6.2016 12:44
33/ moja rec
32/ alebo naopak, zena mu vari domacu stravu, je tak nauceny a vie porovnat
25/ zas na dobre jedlo sa spomina dlho, kmotor bude spominat na kupovane knedle a slize    <reaguj>
35)  gorila, 1.6.2016 12:47
30/ ty si z dediny? ja ze z Bratislavy
tu vobec nejde o to, ze sa zadarmo nazere, ked maju dobre vztahy, nemal by byt problem s poznamkou    <reaguj>
36)  Tiffany, 1.6.2016 13:22
35) ked maju dobre vztahy tak hadam takuto poznamku nevypusti?
jedine ze by podpichoval, ale to by sa dady hadam nedotklo natolko ze by sem dala prispevok?
teda v nasej rodine som taketo co tu niektore pisete este nezazila, ale mozno som len selektivne hlucha k podobnym poznamkam       <reaguj>
37)  gorila, 1.6.2016 13:40
36/ preco nie? nechapem, a dada sa nehneva na kmotra, ona sa len pyta, to tu sa vytvorila z kmotra obluda
ja kludne trepnem hocico,ale len vramci najblizsej rodiny, s inou sa nestretavam    <reaguj>
38)  decembrovka, 1.6.2016 13:53
35)nie som rodená, žila som 25 rokov na dedine zamlada   ja keď mám s niekým dobrý vzťah, nemám potrebu ho podpichnúť a "uraziť", všeobecne sa hovorí, že darovanému koňovi sa nepozeraj na zuby, chápeš, je to pozvanie, nepatrí sa kritizovať    <reaguj>
39)  táňa, 1.6.2016 14:37
Celkom by ma zaujímalo, koľko z nás robí takéto oslavy len z povinnosti, zo zvyku, preto, že nechce byť čiernou ovcou v rodine.    <reaguj>
40)  cililing, 1.6.2016 19:28
Ja robim domace rezance, teda nie rezance ale mrvenicku, aj domacu knedlu. Rezance preto, ze moj junior ich strasne lubi a knedlu preto, ze sa tu neda kupit. Mam uspech tak 50 na 50 ze sa vydari, takze ak mate topy ako urobit dobru knedlu- sem s nou. Mojej mami tipy som uz vsetky skusila a ako vravim, obcas nefunguju. Na oslavu by som ale domace rezance nerobila, mozno keby som mohla s pripravami zacat mesiac dopredu.    <reaguj>
41)  hexenschuss, 1.6.2016 21:48
Jeeeeej, aj ja robím často mrvenicku   
Naši ju zbožňujú    <reaguj>
42)  hexenschuss, 1.6.2016 21:53
A miesto klasických kysnutych knedli, robím z rohlikov, v tvare tenisovej loptičky       <reaguj>
43)  Koryana, 2.6.2016 10:32
42/ hexe, už som robila viac krát podľa tvojho receptu, sú super, ale posledné sa mi rozpadávali... nevieš prečo?    <reaguj>
44)  hexenschuss, 2.6.2016 12:23
43)
To mam radosť, ak boli super   

Priznám sa, nepamätám, čo som tu popísala, vychádzala som vždy z poslednej skúsenosti

pokrajam 10 obschnutych / opecenych rožkov na malé kocky, posolim, postrasim praskom do peciva / sodoubikarbonou ,
nahadzem obrovsku kyticu posekaneho petrzlenu 
trochu opecenych kociek slaninky aj s mastou (nemusí byt)
zalejem mliekom (3 - 4 deci?), hmota navlhne ešte aj od vajicok
zamiesam
pridam 4 žĺtky, poprasim hladkou múkou (2-3 lyzice) a sneh zo 4 bielkov
vymiesam zlahka, necham odpocinut 
hmota nesmie byt velmi mokra 
potom vytvarujem gule, o priemere 10 cm, vlozim do mikrotenoveho vrecuska, zaviaže m a sup do vriacej vody aj na 25-30 minut 

Pre efekt možno pridať kocky kapie

Tak robim aj plnku do kurčaťa, len pridám par podusenych kuracích pecienok na cibulke,

Prezle nedávam nikdy

Vyberiem z vrecúškok, v mise ich potriem olejom máličko
      <reaguj>
45)  hexenschuss, 2.6.2016 12:35
P. S.
Alebo pokrájané rožky opečiem na troške masti/oleja a nepridam slaninku
Na jar veľa medvedieho cesnaku

   <reaguj>
47)  tetuska lieta na metle, 4.6.2016 14:56
mozno hej..ale nevieim zmysel v ziskavani titulu "dobra gazdinka"
   <reaguj>
48)  tetuska lieta na metle, 4.6.2016 15:03
neviem inac, či som vobec domacu knedlu jedla    <reaguj>
49)  boba.., 4.6.2016 15:14
48) ja hej a bola "hnusna" taka tuha    (gazdinke sa nevydarila)      

inak my ani knedlu, ani rezance moc nejedavame (moc to radi nemame) ... a ak ano, tak kupujem z obchodu, mne osobne to za ten efekt nestoji ... clovek sa okolo toho narobi a nie je to nejaka "delikate" alebo nieco extra vyzivne, ze by mi to stalo za ten cas    ... ale rozne veci robim domace, napr. rozne kysnute pecivo casto doma peciem (pracliky, bagle, kaizerky a pod.) lebo to mame radi    ... ak vsak dlho neupeciem, tak mi nikto nehovori, ze som zlenivela       <reaguj>
50)  boba.., 4.6.2016 15:15
"delikatesa"    <reaguj>
51)  bacula a Riško, 4.6.2016 15:30
49 napises prosim recept na kaiserky?    <reaguj>
52)  gorila, 4.6.2016 15:57
51/ tu mas
http://korzar.sme.sk/c/7091842/brokolica-je-najzdravsia-na-pare.html
      <reaguj>
53)  boba.., 4.6.2016 15:58
51) taketo: https://varecha.pravda.sk/recepty/domace-kaiserky-s-makom-fotorecept/36316-recept.html
(ale ja uz to robim tak +/- od oka)

a robime aj taketo pecivo a tvarujem to tiez do kaiseriek a pridavam kmin priamo do cesta: http://www.pluska.sk/dobre-jedlo/jedlo/upecte-pecivo-doma-rozky-ciernym-pivom.html
   <reaguj>
54)  boba.., 4.6.2016 16:00
ja som hladala rececpty na kysnute pecivo bez mlieka, lebo mame zopar "nemliecnych" v sirsej rodine    <reaguj>
55)  boba.., 4.6.2016 16:03
jaj a ja ja este namiesto masla pouzivam ghee (prepustene maslo - to si robim uz roky a pouzivam na pecenie a na varenie na preskacku s olejom)    <reaguj>
56)  gorila, 4.6.2016 16:09
55/ to stale nechapem, co je a naco je to dobre, snad si to niekedy nastudujem    <reaguj>
57)  gorila, 4.6.2016 16:44
55/ a ty to teda kvoli comu pouzivas, kvoli lepsej chuti?    <reaguj>
58)  boba.., 4.6.2016 17:00
56) 57) kvoli mojim bezlaktozovym v sirsej rodine a je to udajne velmi zdrave (toto neviem jednoznacne posudit    ) ... nastuduj si, nebudes chapat, ako si bez toho doteraz mohla zit       <reaguj>
59)  filip, 4.6.2016 17:14
Neprehanate to niekedy s tymito hostinami?
Ked prideme k mame, poklada za svoju povinnost celkom zapratat stol jedlom, aj ked by nam stacila omeleta ci nieco podobne rychle, deckam k tomu trebars puding.
Taktiez nevidim rozdiel medzi kupovanymi a domacimi slizami, najlepsie do polievky su beztak obycajne sifliky - barbarsky variant, ale chuti       <reaguj>
61)  gorila, 4.6.2016 20:02
59/ chudina mama sa snazi a tebe je to aj tak jedno. ja poznam vela ludi, co ziju na suchej strave a keksoch a su spokojni. kazdy sme iny.    <reaguj>
63)  mel, 7.6.2016 09:47
K comu vlastne podavate knedle? Ja len k pecenej krkovicke, kacici a k segedinu.    <reaguj>
64)  decembrovka, 7.6.2016 09:58
63)sviečková, zajac na smotane...    <reaguj>
65)  vrcharka, 7.6.2016 10:20
madarsky gulas, dusena kapusta s udenym masom    <reaguj>
66)  mel, 7.6.2016 10:26
fajn, baby, inspirovali ste ma       <reaguj>
67)  vrcharka, 7.6.2016 11:10
knedla s vajcom..je super    <reaguj>
68)  bacula a Riško, 7.6.2016 22:24
66 hlivovy perkelt

   <reaguj>
72)  LadyL7, 16.6.2016 11:23
domace slize a mrvenicka su najlepsie      <reaguj>
Prispievať môžu len registrovaní používatelia. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!