:o) KÁVA :o) štvrtková | <<Späť |
Juraj.a, 11.2.2016 06:01 | reakcii: 26 nove: 26 |
|
|
Dobré ráno prajem všetkým. Vonku sú +2°C a stále bez prestávky leje. Dnes je zase deň, kedy sa neoplatí ani z domu von chodiť. Sadnite si na chvíľu a vychutnajte si šálku dobrej kávy. <reaguj>
|
1) Beva, 11.2.2016 08:15
|
ranko + 4 neprsiii.... celkom ok...kavu druhu prosim rovno do zily <reaguj>
|
2) Juraj.a, 11.2.2016 09:30
|
Čerstvá jablková štrúdľa sa bude ochvíľu podávať. Začnite sa stavať do rady. <reaguj>
|
3) Beva, 11.2.2016 09:49
|
|
4) hexenschuss, 11.2.2016 10:23
|
Raneckoooo kavovnici ⛅☁⛅☁☕😊😘
Postavím sa do radu (m) aj ja a vypýtam si radu (f) ako to pecies Juraj 😊 <reaguj>
|
5) hexenschuss, 11.2.2016 10:41
|
Juraj, to cesto tahas?
Cez cely stôl?
Lebo štrúdľa je naozaj nie lahka práca...
Ale dobrá je! Mnam <reaguj>
|
6) Juraj.a, 11.2.2016 11:34
|
5. Hexe, Teba prezradím (ale nehovor to ostatným) ja také cesto asi neviem spraviť, lebo som ho ešte neskúšal. Kupujem hotové štrúdľové cesto v Lidli. Rozprestriem na utierku, potriem roztopeným maslom, na to poukladám strúhané jablká - ale naozaj veľa - posypem práškovým cukrom, škoricou, mletými orechami a potom na to ešte jedno rozšľahané vajíčko. Zmrolujem, na vrchu popichám vidličkou a potriem žĺtkom s maslom. <reaguj>
|
7) vrcharka, 11.2.2016 11:39
|
no tahane cesto je makacka ale je super..
ale ked s atinecchxe tak sa d akupit v jednote aj v tescu cerstve tahane s vydrzou max 2 dni krasne dobre.. ked nestihama prave maju tak kupim. <reaguj>
|
8) valerie, 11.2.2016 12:13
|
pekne poludnie...take chute ste mi narobili...a este v postnom case.. <reaguj>
|
9) evulik, 11.2.2016 13:04
|
|
10) dorotka, 11.2.2016 13:07
|
Ahojte.
Meteo okienko : Orava sneženie s malými prestávkami, vietor slabne aj stromy už menej padajú a cestárov zima neprekvapila...
Ostalo ešte z tej štrúdle ? Obed nebol nič moc, tak sa potrebujem doraziť. <reaguj>
|
11) Juraj.a, 11.2.2016 13:55
|
9. Ahoj, tak naozaj po sto rokoch... Tak píš, ako sa Ti darí.
10. Štrúdľa ešte je, ale musíš byť rýchla. <reaguj>
|
12) hexenschuss, 11.2.2016 14:17
|
6)
Ahaaaa, čiže používaš lidlovske listove cesto.
Takže robíš akože štrúdľu, teda zavin, sak?
Ale dobrá je, už som ti ju zjedla
<reaguj>
|
13) hexenschuss, 11.2.2016 14:26
|
|
14) Juraj.a, 11.2.2016 15:59
|
12. To nieje závin, to je štrúdľa. Je robená z tenučkého štrúdľového cesta. Závin je podaľa mňa z kysnutého hexe. Čo Ty na to? <reaguj>
|
15) Juraj.a, 11.2.2016 16:00
|
O pol tretej bolo vonku tak krásne slnečno, modrá obloha, reku idem sa trochu prejsť. Prišiel som dva kilometre k rybníku, zatiahlo sa a začalo pršať. Domov som došiel mokrý ako pes a som rád, že sedím konečne pri šálke kávy. <reaguj>
|
16) Beva, 11.2.2016 16:05
|
|
17) Juraj.a, 11.2.2016 16:09
|
|
18) hexenschuss, 11.2.2016 16:16
|
14)
Hm, neviem teraz som popletena, lebo som ešte nevidela v Lidli predávať strudlove cesto len listove, kysnuté a krehké
Také tri druhy, už vyvalkane a zabalené do rúrky spolu s papierom na pečenie
Teda to listove majú stále, stojí tuším 56 centov
Strudlove cesto predávajú v tržnici, vyborne domáce, tenucke ako papier a poskladané
Sem tam je aj v Tescu
Asi to strudlove majú len v AT
<reaguj>
|
19) Juraj.a, 11.2.2016 16:20
|
18. Škoda, že už som vyhodil smeti do kontajnera a cesto už doma nemám. By som Ti ho odpfotil. Ak nezabudnem zajtra v Lídli Ti ho odfotografujem a pošlem fotku. <reaguj>
|
20) hexenschuss, 11.2.2016 16:22
|
Dobre
A kde si ho kúpil?
Na SK, ci v AT? <reaguj>
|
21) Juraj.a, 11.2.2016 16:23
|
20. Hexe, nepamätám si, ale myslím si takmer isto, že u nás na Bani. Pozri si tento recept - aj tam pani píše že štrúdľové cesto z Lídla.
http://varecha.pravda.sk/recepty/famozna-makova-strudla-fotorecept/22447-recept.html
Tak asi ho dostať aj na Sk. <reaguj>
|
22) vrcharka, 11.2.2016 16:52
|
to je lsitkove cesto a robia ho s vela octovm a pret s atak vela listkuje..mne neuveritlene smrdi..jediny krat osm ho kupial a vyhodila..
poriadne cesto vonia <reaguj>
|
23) vrcharka, 11.2.2016 16:53
|
cesto ktore ma zaruku pol roka , chladene...oooo <reaguj>
|
24) Juraj.a, 11.2.2016 17:43
|
22. V Lidli predávajú dve cestá, ktoré vyzerajú podľa balenia takmer rovnako. Lístkové a štrúdľové. <reaguj>
|
25) Juraj.a, 11.2.2016 17:45
|
20. Hexe...
http://www.wogibtswas.at/toni-kaiser-wiener-strudelteig-gezogen-angebot-545482 <reaguj>
|
26) hexenschuss, 11.2.2016 20:53
|
Juraj, wiener strudelteig som nevidela nikde na SK... <reaguj>
|