Domáci sirup z byliniek | <<Späť |
Gianni, 24.5.2015 22:50 | reakcii: 16 nove: 16 |
|
|
Može sa na varenie domáceho sirupu použiť žihľava či ktorákoľvek iná bylinka, keď už začína kvitnúť? Alebo to bude mať nejaký dopad na chuť či kvalitu, neviete? Za radu ďakujem <reaguj>
|
1) Katka*chnapka, 25.5.2015 08:44
|
ja robím len z bazy, medovky a mäty
potom len z malín, ríbezlí a moruší
iné som neskúšala <reaguj>
|
2) pipinka, 25.5.2015 08:56
|
Katka a dáš recept na malinový sirup? <reaguj>
|
3) Gianni, 25.5.2015 10:20
|
Kati a ty teda jak robíš tie sirupy? Tie bylinky musia byť bez kvetu či možu aj s kvetom?? <reaguj>
|
4) vrcharka, 25.5.2015 10:52
|
zihlava len listy bey kvetu, mata bey kvetu kym jemakka tvrdu zdrevnatenu nnie..
baza kvety
zalezi od toho zcoho chces robit.
<reaguj>
|
5) Gianni, 25.5.2015 11:51
|
no tak to sa budem musieť ešte niekde inde teda porozhliadnuť, či nie je bez kvetu...aledik vrcharka za objasnenie, v týchto veciach ešte trochu tápem <reaguj>
|
6) vrcharka, 25.5.2015 11:54
|
ale jediny poctivy sirup z byliniek je bazovy..ostatane su take z emas zaklad ovocie abylinky lenprilozis.
ale heje problemmm lebo bylinky su v inon case ako ovocie. <reaguj>
|
7) lady1, 25.5.2015 12:45
|
a mozu sa bylinky primiesat do bazoveho? nemate skusenosti? mohlo by to byt chutne. napr mata. <reaguj>
|
8) Katka*chnapka, 25.5.2015 14:06
|
1kg ovocia
1l voda
rozmixovať, precediť alebo ak chceš odšťaviť ovocie a potom zriediť
1pl kyselina citrónová
prevarím, dám do pohárov a sterilizujem
bylinky miešam len mätu a medovku dokopy
asi 30cm dlhé nie v kvete byliny nastrihám a postup ako pri bazovom sirupu <reaguj>
|
9) Katka*chnapka, 25.5.2015 15:02
|
|
10) akant, 26.5.2015 12:59
|
zihlava sa zbera do kvitnutia,ak chces nieco sladke staci voda citron,cukor,preco chces zihlavu,jej chut a vona mi pripomina kacice a ak chces pre zdravie ,tak bez cukru <reaguj>
|
11) vrcharka, 26.5.2015 13:40
|
zihlavovy caj je super z certvej zihlavy alebo susenej..sirup sa mi nepozdava.. <reaguj>
|
12) Gianni, 26.5.2015 13:41
|
tak s tými kačicami si ma rozosmiala, aj keď veru kačku pečenú bych si dala mňam....mám rada žihlavový čaj a na leto chcem aj niečo chladivého jako sirup, tak preto...ale už som tu v tomto mestečku našla aj nerozkvitnuté kusy žihlavy, tak to dnes možná aj skúsim <reaguj>
|
13) akant, 27.5.2015 08:41
|
ak ti neprekaza vona cerstvej zihlavy tak ok,ja radsej caj zo susenej,aj ked teraz pijem iny caj a na kacke by som si tiez pochutnala,mozno na jesen,teraz nemam cas na zhananie ani pecenia,volny cas zhltne praca na zahrade <reaguj>
|
14) dracena, 27.5.2015 15:58
|
zihlavovy sirup je nahodou chutny. Mnam. Ja so tento rok zbierala uplne mladu zihlavu, takmer lupou som ju hladala...ale je krasny ruzovy, farebnejsi ako s E-ckami <reaguj>
|
15) Veve, 27.5.2015 16:19
|
|
16) dracena, 27.5.2015 18:49
|
15 normalne ho pijeme s vodou - ako pochutinu, nie ako liek <reaguj>
|