Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/web/lady.sk/www/inc/poradna.php on line 709
Lady.sk
lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * Iné

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
losos - recepty<<Späť
vrcharka, 23.12.2014 00:18 reakcii: 11   nove: 11  
kucharky, milovnicic ryb..prosim super recepty ma uptavu lososa..

mam krasny filet z lososa hruby cca 2.5-3 cm dlhy nejakych 40 cm na 20.. ...
este som praveho lososa nerobila...
iba strieborneho..a to je uplne nieco ine.. dakujem...
   <reaguj>

1)  elzbieta.de peren, 23.12.2014 03:15
Losos so slivkovou omáčkou

4 filety lososa posolíš,okoreníš mletým čiernym korením,pokvapkáš citrónovou šťavou a z oboch strán opečieš na olivovom oleji. Hotové uložíš do tepla, do výpeku pridáš 100 g slivkového lekváru, rozmiešaš, zaleješ 200 ml smotany na šľahanie a na miernom ohni necháš zredukovať.. Hotovou omáčkou preleješ porcie lososa.

Losos s horčicovo -kôprovou omáčkou

2 filety z lososa osolíš,okoreníš, potrieš prelisovaným strúčikom cesnaku a uložíš kožou dole do maslom vytretého pekáča. Zmiešaš 250 g kyslej smotany s 30 g dijonskej horčice, 2 na jemno nakrájanými mladými cibuľkami a dochutíš soľou,mletým čiernym korením a ČK nasekaného kôpru. Na ryby nanesieš 1/3 omáčky a pečieš ich na 180 stupňoch cca 20 minút. Podávaš preliate zvyšnou omáčkou.

Lososové karbonátky

5 krajcov sendviča alebo toastového chleba nakrájaš na malé kocky a namočíš do 100 ml suchého bieleho vína. Pridáš pol kila na drobno nakrájaného vykosteného lososa, 3 vajcia, 1 PL horčice, 2 PL citrónovej šťavy, soľ,mleté čierne korenie a po 1 PL nasekanej petržlenovej vňate a kôpru. Vyformuješ karbonátky a opečieš ich z oboch strán do zlatista na oleji. Odložíš do tepla.Vo výpeku opražíš 1 PL múky, zaleješ 200 ml zeleninového vývaru a 100 ml smotany na šľahanie, dochutíš soľou, mletým bielymkorením a sušeným alebo čerstvým estragonom. Pridáš 150 g na jemno nastrúhaného eidamu a keď sa rozpustí,omáčku zjemníš 1 PL masla. Krokety preleješ omáčkou a podávaš s opečenými alebo varenými zemiakmi.

Lososové karbonátky II

Kilo očisteného a vykosteného lososa pomelieš, zaleješ 2 PL citrónovej šťavy, 3 PL rybej omáčky a zmiešaš s 3 jemne nakrájanými jarnými cibuľkami, 3 prelisovanými strúčikmi cesnaku, 1 na drobno nakrájanou pálivou papričkou, 2 PL Solamylu a 1 vajíčkom. Zmes necháš hodinu odstáť a potob formuješ karbonátky, ktoré vysmažíš na olivovom oleji.

Lososová terina

150 g filet z lososa osolíš,okoreníš mletým bielym korením,pokvapkáš citrónovou šťavou a z oboch strán opečieš na olivovom oleji. Potom ho rozmačkáš vidličkou a zmiešaš s 200 ml kyslej smotany, 3 rozšľahanými vajíčkami a na drobno nasekamou petržlenovou vňaťou,kôprom a bazalkou. Zmes vyleješ do maslom vytretej formy na srnčí chrbát a na 180 stupňoch zapekáš 40minút.

Pečený losos s citrónom

500 g filetu lososa s kožou posolíš, okoreníš mletým čiernym korením, rozmarínom, tymianom a petržlenovou vňaťou a pokvapkáš šťavou z 1 citróna. Uložíš kožou dole do pekáča vytretého olivovým olejom, obložíš mesiačikmi z dvoch citrónov a snietkami rozmarínu a tymianu . Na rybu poukladáš vločky masla,podleješ 100 ml suchého bieleho vína a na 180 stupňoch pečieš cca pol hodinu.

Citrusový losos

50 ml olivového oleja zmiešaš so šťavou z 1 pomaranča a 1 citróna, soľou a mletým čiernym korením a v tejto zmesi marinuješ 4 filety lososa cca 3 hodiny. Potom ich premiestniš do vymastenej zapekacej nádoby a na 220 stupňoch pečieš cca 10 minút. Podávaš so zemiakmi, preliate zohriatou marinádou.

Vyprážaný cesnakový losos

3 PL olivového oleja zmiešaš s drvenou rascou, mletým čiernym korením, soľou a 5 strúčikmi cesnaku. Touto zmesou potrieš 4 filety lososa a necháme v chlade 2 hodiny odležať. Potom lososa obalíš v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke a vysmažíš na oleji do zlatista.


Pikantný losos s rezancami

Šťavu z jedného citróna zmiešaš so 4 PL sójovej omáčky, 1 PL rybej omáčky, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 PL chilli pasty, soľou, mletým čiernym korením a 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku. V tejto marináde necháš 2 filety z lososa hodinu odležať, potom ho z oboch strán osmažíš na olivovom oleji a odložíš do tepla. Vo výpeku opražíšš najprv hrsť burských orieškov a potom k nom pridáš na prúžky nakrájané červenú cibuľu, pálivú papričku, 10 zelených olív a 5 cherry paradajok. Orestuješ a potom premiešaš s 250 g v slanej vode uvarených širších rezancov.

Losos so šampiňónovou omáčkou

4 filety lososa (á 150 g) osolíš,okoreníš mletým čiernym korením, pokvapkáš citrónovou šťavou, z oboch strán opečieš na olivovom oleji a uložíš do tepla. Na rovnakom oleji orestuješ 250 g malých,na polovice prekrojených šampiňónov, dochutíš soľou a mletým čiernym korením a vyberieš. Vo výpeku opražíš 1 PL múky, prileješ 125 ml zeleninového vývaru , 4 PL smotany na šľahanie a šťavu z polovice citróna, ,dochutíš soľou, cukrom a 1 ČL v octe naloženého zeleného korenia a krátko povaríš. Potom do omáčky vložíš šampiňóny. Rybu podávaš so širšími cestovinami, omáčkou a hojne posypanú čerstvým kôprom.

Losos s limetkovým glazé

9 PL olivového oleja zmiešaš s 3 ČL limetkovej šťavy, 4 ČL sójovej omáčky, 3 ČL zázvorovej šťavy (tú vytlačíš z najemno postrúhaného zázvoru), soľou a mletým bielym korením a glazé odložíš nabok. Na olivovom oleji postupne orestuješ 3 strúčiky na drobno nakrájaného cesnaku a 1 na drobno nakrájanú mrkvu, na polkolieska nakrájaný pór a na kolieska nakrájanú neolúpanú cuketu. Nakoniec na kocky nakrájaš dve paradajky (tie nerestuješ) 2 filety lososa aj s kožou osolíš,okoreníš mletým bielym korením a sprudka opečieš na zmesi masla a olivového oleja. Glazé zohreješ. Lososa servíruješ na zelenine a preliateho limetkovým glazé.

   <reaguj>
2)  arty, 23.12.2014 09:11
ja neviem, ale pre mna cim kvalitnejsia a chutnejsia ryba, tym jednoduchsia priprava...mne losos najviac chuti len posoleny, upraveny na pare s tymianom a trosku poliaty roztopenym maslom s trochou cesnaku, alebo teda rovnako ochuteny, jemne upeceny (nie do sucha prepeceny) v rure...    <reaguj>
3)  hexenschuss, 23.12.2014 09:52
Súhlasím s arty
Na SK robiť z pravého lososa fašírky a na Vianoce, to sa mi zdá nemudre       <reaguj>
4)  cukornička, 23.12.2014 10:13
ja tiež čo najjednoduchšie, pocvákam trochu olej, tymian so solou a citronom to mám takú koreničku, potom pocvákam citronom trochu a ja dávam šťavu s pomaranča. do rúry nie dlho, prípadne zvrchu prikryť pečiacim papierom aby neoschol, pri konci trochu masla , fertig.    <reaguj>
5)  beries, 23.12.2014 10:15
soľ, čierne korenie, poopekať an panvičke z oboch stran, potom k tomu bylinkové maslo alebo sladka čili omáčka, kúsok citrona, mňam    <reaguj>
6)  Salvia & Danielka, 23.12.2014 10:36
Ja len posypem cely filet korenim na ryby, dam na mriezku kozou dolu a grilujem (250C cca 25 minut). Nicim nepodlievam, tuk sa vyprazi a stecie dole do pekaca, citron si da kazdy az na tanieri.

Alebo ho jeme klasika uplne surovy len s wasabi, sojovou omackou a ryzovym octom - ako sashimi len bez ryze. 😜    <reaguj>
7)  bojko, 23.12.2014 10:39
presne tak, úplne jednoducho. na lososovi mi chutí práve tá chuť mäsa, ktoré nie je cítiť rybacinou. manžel ho robí na panvici pol maslo pol olivový olej, potretý cesnakom(to u mňa nemusí byť), pokvapkaný citrónom, osolený, okorenený čiernym korením prípadne bazalkou/oreganom. stranu s kožou mám rada pripečenú.    <reaguj>
8)  Tiffany, 23.12.2014 10:55
7) podobne, ale bez cesnaku   
my mame pravidlo- cim kvalitnejsie maso, ryba tym menej korenia a kratsi cas pecenia
takze kvalitny lososovy steak kludne prudko opecieme tak ze je stred oranzovy
a odporucam k tomu zemiakovu kasu vyslahanu s oliv olejom a citronom    <reaguj>
9)  lucluc, 23.12.2014 12:21
Klasicky grilovany robim casto cez rok, na vianoce sa nam ziada nieco viac tak lososa robim tak ze ho zalejem marinadou dijonska horcica+med+roztopene maslo, posypem mandlovymi lupienkami a zapeciem v rure. K tomu zemiakova kasa opekana na cibulke. Mnam aj mi slina vybehla jak to tu pisem       <reaguj>
10)  cierna labka, 23.12.2014 18:31
ja robim lososa tak, ze ho chytim a dam na olej na panvicu
ak nezabudnem, tak ho aj posolim    <reaguj>
11)  vrcharka, 24.12.2014 00:07
dakujem vsetkym.. dufam ze s a vydari...

..a keby aj ne stopercentnem ..pstruh bude urcite super aj ttreska s kaporom..

krasne vianoce..apokojne.i pohodove..      <reaguj>
Prispievať môžu len registrovaní používatelia. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!