aku rybu vyprazit | <<Späť |
virginia, 19.12.2014 12:01 | reakcii: 36 nove: 36 |
|
|
Ahojte, viete mi poradit, ktora ryba chuti dobre vyprazana? Kapra a file nemame radi, ale manzel trva na zemiakovom majonezovom salate. V minulosti som vzdy robila rozne ine dobre rybky, ale k tomu salatu sa mi nijak raz nehodi nic ine, ako vyprazane. S cim mate dobru skusenost? Dakujem. <reaguj>
|
1) elzbieta.de peren, 19.12.2014 12:05
|
No ak nechceš nič kostnaté tak panghasia. <reaguj>
|
2) virginia, 19.12.2014 12:06
|
uff, panghasius nie, nejaku luxusnejsiu rybu si predstavujem <reaguj>
|
3) cherrylady, 19.12.2014 12:10
|
baby aj vam panghasius nie velmi vonia? <reaguj>
|
4) dorotka, 19.12.2014 12:10
|
|
5) cherrylady, 19.12.2014 12:11
|
3/ ja som uz par x jedla..ale pripomina mi to blato <reaguj>
|
6) ivka, 19.12.2014 12:12
|
ja uz som vysmazala aj lososa aj tuniaka - a oboje chutilo dobre a trochu jemnejsi je zralok - tiez fajn
mozno to niekto bude povazovat za barbartstvo, ale my tiez kapra nemusime <reaguj>
|
7) diskogula, 19.12.2014 12:12
|
ja uz X rokov vysmazam lososa, je to uzasne
<reaguj>
|
8) elzbieta.de peren, 19.12.2014 12:13
|
2) No tak skús morského ďasa, tomu by trojobal chuťovo nemal ublížiť. <reaguj>
|
9) elzbieta.de peren, 19.12.2014 12:14
|
7) Jeej diska, teba som tu sto rokov nevidela Ale ja už sem tiež moc nechodím. <reaguj>
|
10) arty, 19.12.2014 12:20
|
ako pise elzbieta, morsky cert, je to pevnejsie maso, bez kosti, alebo z domacich stuka a zubac... aj ked ja by som si radsej ruku otrhla ako rybu vyprazala <reaguj>
|
11) Juraj.A, 19.12.2014 12:23
|
Vyprážať lososa je teda poriadne barbarstvo... <reaguj>
|
12) diskogula, 19.12.2014 12:31
|
9/ neprihlasujem sa, nechce sa mi vyjadrovat tu k nicomu
ale citam kazdy den
<reaguj>
|
13) diskogula, 19.12.2014 12:32
|
|
14) berti, 19.12.2014 12:33
|
my mávame na vianoce kapra pečeného.
jednoduch,a strašne dobré,robieva ho manžel-je to ich rodinný recept.s orechami,sezamom,šlahačka.a k tomu majonezový šalát.
strašne sa na to teším <reaguj>
|
15) elzbieta.de peren, 19.12.2014 12:34
|
12) No tu už sa takmer k ničomu vyjadrovať ani neoplatí....Škoda. <reaguj>
|
16) bacula a Riško, 19.12.2014 12:36
|
Zubac?vsetky ryby milujem, ale pangas je ako guma, bez chuti jedla som ho 2x, ale nikdy viac <reaguj>
|
17) Abi, 19.12.2014 12:38
|
my na vianoce jeme vzdy lososa.
Ja ho len osolim a okorenim, osmahnem na rozpalenej suchej teflonovej panvici zo vsetkych stran a potom hodim upiect do rury na takych 7-8 minut pri 180-200 C. <reaguj>
|
18) elzbieta.de peren, 19.12.2014 12:42
|
Virginia, ešte môžeš skúsiť pražmu. Tá by tiež zniesla trojobal myslím.
<reaguj>
|
19) diskogula, 19.12.2014 12:45
|
16/ja v tom pangase citim stale blato :-/
<reaguj>
|
20) virginia, 19.12.2014 13:03
|
dakujem Vam, pojdem do metra, tak ak budu mat toho morskeho certa filety, tak kupim tie, alebo prazmu filety. Som zvedava, ake to bude, nie som fanusik vyprazania. <reaguj>
|
21) tetuska lieta na metle, 19.12.2014 13:49
|
mne k salatu nevadi ani pecn losos, pripadne ho obalim len v muke a urobim na panvici.. <reaguj>
|
22) pata, 19.12.2014 15:13
|
a preco to chces vyprazat, kef ti to nai nechuti ??
ja budem robit dve vyprazane podkovy kapra, tri kusky stuky vyprazat, dva kusky stuky zapekat a vela prazmy grilovat
ked nezozeniem stuku, nahradim ju zubacom <reaguj>
|
23) Gianni, 19.12.2014 16:12
|
my teda oco furt musí mať kapra, inak len filé....al keď už mám poradiť, tak radím žraloka - šťavnatý a chutný jak kapor, a len s tou hlavnou kostí, čiže nehrozí riziko udusenia <reaguj>
|
24) Vlčí mak, 19.12.2014 16:26
|
Ja som dvakrát už vysmážala na Vianocie tilapiu a bolo to vynikajúce, chválil si to aj muž, ktorý ryby nijako veľmi nemusí.
Tento rok idem otestovať halibuta. <reaguj>
|
25) Salvia & Danielka, 19.12.2014 16:36
|
Okrem spomenutych sa da vyprazat v trojobale treska, morsky vlk a urcite nevyprazat halibuta. <reaguj>
|
26) Juraj.A, 19.12.2014 16:38
|
24. Halibut je sám o sebe veľmi mastná ryba (olejová), neviem si celkom dobre ho ešte vyprážať. <reaguj>
|
27) Salvia & Danielka, 19.12.2014 16:44
|
24) Halibut nie, ten sa nevypraza!!! <reaguj>
|
28) EvkaMotka, 19.12.2014 16:50
|
k majonezovemu salatu ide v pohode aj pecena ryba, preco nie? <reaguj>
|
29) pata, 19.12.2014 17:37
|
inak, niekolkokrat tu bolo spomenute, ze vyprazate kapra a FILE, file z coho ?? <reaguj>
|
30) Chica, 19.12.2014 18:29
|
29 ja robím filé z morskej šťuky, novako, je chutné, bez vody, tiež robím ako ty, pár kúskov zo všetkého, len posledné Vianoce všetci zo všetkého chutnali, rýchlo sa to zožralo, hlavne losos nestačil <reaguj>
|
31) Salvia & Danielka, 19.12.2014 18:35
|
29) Ja kupujem file z tresky alebo z takych "pstruhovitych" ryb ako morsky vlk, strieborny losos. <reaguj>
|
32) Salvia & Danielka, 19.12.2014 18:36
|
31) Teda pod pojmom file mam na mysli filet - vykosteny suvisly platok ryby, nie tu mrazenu kocku, ktora je zo zbytkov viacerych ryb. <reaguj>
|
33) pata, 19.12.2014 20:09
|
32
ved na toto som narazala
lebo ja viem, co je filet. len tu som sa docitala, ze vyprazaju kapra a file
tak sa pytam, file(t) z coho ?
moja babka si mysli, ze file je druhy ryby <reaguj>
|
34) Gianni, 19.12.2014 21:34
|
no baby práve som dovolala s našimi, a sú znechutení z rýb - živý kapor 3,5 kg za 13 kg - že to už nabudúci rok nekúpia, a že ten pangas, čo ho kupovali a bol taký dobrý kedysi, tak že je teraz jak blato...tak otázka: poraďte dáku živú, nie moc drahú šťavnatú rybu s minimom kostí, resp. iba s tou hlavnou kosťou, vhodnou na vyprážanie? A dáke filé podobné aljašskej treske - neviete o niečom? <reaguj>
|
35) taska, 20.12.2014 01:42
|
ja len tolko, ze vyprazat rybu mi pride uplne zverstvo
bez ohladu na druh
<reaguj>
|
36) elzbieta.de peren, 20.12.2014 02:09
|
33) "Filé" je pre mnoho ľudí tá zmieňovaná kocka z treskovitých rýb. <reaguj>
|