Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/web/lady.sk/www/inc/poradna.php on line 709
Lady.sk
lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * Iné

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Varim, varis - do prace, rychlo a lacno.<<Späť
redbullka, 20.10.2014 21:15 reakcii: 58   nove: 58  
Ahojte,

prosim Vas mate nejake overene chutne recepty, ktore su rychle na pripravu a mozno aj financne nenarocne. Mozno sa niecim vzajomne inspirujeme. Hlavne ma teraz liminutuje sezonnost.

Samozrejme nesetrim na jedle, ale aby to predsalen nebolo s nejakymi drahymi surovinami.

Varim si kazdy den obedy do prace, uz mi pomaly dochadza inspiracia pri kazdodennom vareni roznych jedal, snazim sa totiz, aby to nebolo vzdy na jedno kopyto.
   <reaguj>

1)  bacula a Riško, 20.10.2014 21:26
Spagety s tuniakom, bazalkou, olivami
Kuracie ci zeleninove rizoto
Kelovy privarok
Kuracia pecienka na cibulke pyre
Akakolvek ryba

nerozmyslala si navarit si cez vikend rozne maso na akykolvek sposob a zamrazit a potom len vyberat?    <reaguj>
2)  bacula a Riško, 20.10.2014 21:29
Leco
Granadir
Kuraci spiz
Ryzovy nakyp
Zapeceny karfiol, brokolica
   <reaguj>
3)  Tiffany, 20.10.2014 21:29
urob si tuto polievku: http://www.taste.com.au/recipes/22631/indian+spiced+red+lentil+soup
skvela na zimu ale vlastne aj hocikedy

a rosti napriklad s vajcom, hocijake cestoviny, teraz aktualne s hribami

ryza, maso a zelenina (nasa naj kombinacia je cukina, mrkva cibulka jarna, ale da sa cokolvek)
vsetky curry indicke alebo thajske- omacky nemusis kupovat daju sa jednoducho pripravit doma
   <reaguj>
4)  bacula a Riško, 20.10.2014 21:34
3 ako robis tu zeleninu k masu? Ta omacka ma zaujima, ak mozes cely postup  
Ja vela varim maso na stavach na hriboch, hrasku, cesnaku, pore raz s tarhonou, ryzou..
   <reaguj>
5)  redbullka, 20.10.2014 21:35
3) Varila som z cervenej sosovice pred tyzdnom tu turecku typicku polievku, tak nam z nej bolo tazko, ze uz druhykrat neuvarim. Ale tato vyzera byt ina, skusim, este mi ostalo zo sosovice.

1) Pecienku varievam casto, inak ja do nej pridavam aj nakrajane jablka v supke a vino  
   <reaguj>
6)  redbullka, 20.10.2014 21:38
1) Rizoto som uz dlho nevarila, uplne som nan zabudla  

A mrazit nechcem, mam radsej aspon ako tak cerstve.    <reaguj>
7)  hexenschuss, 20.10.2014 21:41
Tvarohové gulky
Sosovicova polievka
Cukinovy gulas
Hlivovy porkolt
Špagety s očkami a paradajkovou stavou
Zemiakovy šalát sedliacky s opečenou rybou
Opečené tofu s cesnakom a vajickom
Bravcove kocky s hráškom a tarhonou
   <reaguj>
8)  Tiffany, 20.10.2014 21:43
4) tam nie je vela omacky, jednoducho orestujem cibulku na nej na kocky maso (najradsej mame morcacie), potom rpidam na zapalky alebo take sikme kolieska nakrajanu mrkvu (na reze nezalezi, ale mame radi ked je mrkva inak ako na klasicke kolieska   
a cukinu, a to podusim, pridam malicko vody do woku (bud robim vo woku alebo v takej velkej panvici na maso) tak max za 20-30 minut je to hotove..stava tam je len ta prirodzena z masa a zeleniny, ale mozes dorobit zatrepku (nie som kucharka tak neviem ci zasmazku alebo zatrepku    na omacku
korenie pouzivam klasicke sol, cierne a pridam bylinky bud susene oregano, provensalske alebo cerstvu petrzlenovu vnat (malej nedavam cierne korenie ani sol)
a na tanier pekne s dlhou ryzou, a s bielym jogurtom na vrch    <reaguj>
9)  hexenschuss, 20.10.2014 21:43
Thajsku polievku... Tu milujem       <reaguj>
10)  beries, 20.10.2014 21:44
z červenej šošovice mam ráda túto polievka, taká rýchlovka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25969
ja mám rada sem tam aj nejaké malé placky (lievance) cuketové, brokolicové, zemiakové,.. k tomu šalát, prípadne quiche so šalátom.. ak máš rada aj pikantné, tak zelené kari, nejaké ryby, cestoviny na x sposobov    <reaguj>
11)  hexenschuss, 20.10.2014 21:52
Porkolt z morčacich srdiecok
Pečené kura na čiernom pive
Grilovaný baklažán s fetou
Halušky s vajíčkom a dobrým salatom
Plnenu cuketu s hribami , zapecenu
Pečenu zeleninu: cvikla, mrkva... Vsetko
Pečené zemiaky s acidkom

A Quiche! Milujem s pórom a s údeným tofu
   <reaguj>
12)  hexenschuss, 20.10.2014 22:02
Obľúbila som si rybu sumcek africký opečeny so zemiakovou kasou
Cestoviny s paradajkovo-zeleninovou stavou (mam zavárané sugo di pomodore) s cesnakom a strúhaným parmezánom
Cestoviny s pestom a strúhaným parmezanom
Hráškovy krém    <reaguj>
13)  hexenschuss, 20.10.2014 22:17
šalát z luskovej fazuľky s cesnakom, olivovým olejom a petržlenom s bagetou
Polievka z hokkaido kremova
Krupicovu kašu s kakaom/skoricou   
Zapecenu cestovinu so všeličim, čo je v ladnicke
"Francúzske" zemiaky s dobrou klobaskou chorizo




   <reaguj>
14)  Veve, 20.10.2014 22:39
Rôzne zeleninové šaláty a ako bielkovinu pridať tvrdý syr na kocky alebo vajíčko natvrdo, tuniaka, kúsky grilovaného kurčaťa, šunku...    <reaguj>
15)  redbullka, 20.10.2014 22:47
Privarok zo zeleninovej fazulky mi prave napadol.
Este lasagne som uplne zabudla.
Zvyknem aj zemiakove halusky, hovadzie ragu.

14) Salaty a cestoviny tie mam fakt zmaknute, robim na tisic sposobov, ale stale su to cestoviny, ci salat, plus teraz ta sezonnost, so zeleninou to sice nie je biedne, stale su v obchodoch, len ceny idu vyssie.

Inak aj salat z cvikle s kyslou smotanou, cesnakom a cerstvou bazalkou je dobry.

Diky baby, uz mam inspiraciu aspon na dalsie 2 tyzdne  
   <reaguj>
16)  Veve, 20.10.2014 23:28
Ešte fašírky a vyprážané rezne...    <reaguj>
17)  Veve, 20.10.2014 23:40
...ryžový nákyp a žemlovku...    <reaguj>
18)  hexenschuss, 20.10.2014 23:44
Tie spagety s očkami, to sú vlastne ancovicky s kapary
A vela cesnaku! Do prace asi nie   

Kuracie prsia okorenit, pozrieť horčicou, vymasirovat olivovým olejom a zaliať olejom v miske, tak, aby boli akoby uzavreté
Potom len hodiť na panvicu... Krehké a vnútri stavnate
Môžu čakať na panvicu aj tri dni v ladnicke

Zálievka na salat: do nádobky od horčice dat:
dijonsku horčicu, olivový olej, citrón, med... Dobre zatrepat
   <reaguj>
19)  hexenschuss, 20.10.2014 23:47
A kuk na recipes a videa Pascal Lorraine    <reaguj>
20)  Lila©, 21.10.2014 04:37
huh to sa ti chce kazdy den?
radsej varim viac, nadavkujem, prip. dam zamrazit a prestriedavam..
na obed mam najradsej nieco lahsie.. po prilis vydatnom obede sa mi chce spat    takze najcastejsie polievka+ sandwich alebo salat
mam rada buritto style.. cokolvek sa da zakrutit do tortilly (aj su rozne druhy tortill)
inspirujem sa casto tu:
http://www.skinnytaste.com/

inak mam app na phone kde drzim vsetky recepty.. synchronizuje sa mi to zaroven na dalsich zariadeniach.. tam mam vsetky recepty, nedrzim ziadne vystrizky, zapisky atd, po ceste domov si mozem vybrat co bude dnes dobreho a ak treba aj rovno nakupit ingrediencie a ideme..

zajtra mam tekvicovu polievku (butternut squash) a cicerovy salat mnam   
ten som robila dnes na veceru a najradsej by som ho zozrala cely taky je dobry   

   <reaguj>
21)  bacula a Riško, 21.10.2014 07:27
20 ze ty si tak trochu perfekcionistka?  
Prosim si recept na cicerovy salat dakujem
   <reaguj>
22)  Katka*chnapka, 21.10.2014 09:46
zapekaná brokolica

1kg zemiakov varenýcg v šupke, čerstvá brokolica, ktorú rozoberieš na ružičky a cca 7minút povaríš v osolenej vode, dno zapekacej misy vymastiť maslom, pokrájať zemiaky, posoliť, dávam aj na plátky pokrájané 3 strúčiky cesnaku ma ne, posolím, pokorením, poukladám brokolicu
potom zalejem - šľahačka + 2 vajíčka + soľ+korenie + nastrúhaná niva + 1 malá lyžička solamylu, navrch dámpostrúhaný parmezán alebo iný tvrdý syr, zakryjem zapečiem cca 20 minút, potomodokryjem a nechám syr trochu ešte zapiecť navrchu - aj deti to milujú   

alebo osmahnúť slaninku na kocky, k tomu cibuľku, na to zemiaky na kolieska, nechať do zlatova + tymián + rozmarín - príloha lusky zelenej fazuľky obalím jemne v strúhanke, hodím na opečenú slaninku a nechám do zlatova opiecť - tie sú úplne mňam aj s tou slaninkou   
   <reaguj>
23)  pata, 21.10.2014 09:52
morcacie (alebo ine) na sliziky nakrajat.
na panvici orestujes por, pridas maso, ked to bude uz na 99 percent hotove, pridas na drobne kocky nakrajane avokado, paradajkovu duzinu...po uplnom dovareni pridas nadrobenu fetu, ta sa rozpusti a je to cele uplne super ako priloha k nieocmu, alebo omacka na cestoviny...alebo len tak, ako to ja jedavam najradsej       <reaguj>
24)  arty, 21.10.2014 10:09
ako si to organizujes? nechavas si na obed do prace z vecere predosleho dna alebo neveceriate teple, len varis obed na druhy den alebo varis skoro rano cerstve? Lebo ja malokedy uz teraz varim veceru, tym padom obedy si len pre seba robim rano a to pri vsetkej casovej rezerve, ktoru rano mam(som hore od siestej, kedy vstava moj muz a ja idem do prace az na 9,30) by som asi polovicu z jedal, ktore tu padli rano nedala...ja tak zalejem kuskus alebo bulgur a nahadzem do toho mozzarelu, paradajky, olivy, sunku, alebo to cele bez kuskusu/bulguru len s bazalkou a po ceste kúpim k tomu celozrnny rozok, dnes som sa prekonala a urobila som si zemiaky na horcicovych semienkach, zazvore, cesnaku a kari a do toho som hodila pokrajanu olupanu paradajku...proste nieco fakt rychle...    <reaguj>
25)  Katka*chnapka, 21.10.2014 11:11
24/ dobrá otázka ...

samozrejme ja beriem to čo ostane z večere a ak neostane, idem s kolegom na obed, poprípade na objednávku s dovozom    <reaguj>
26)  tetuska lieta na metle, 21.10.2014 11:20
este som tusim nevidela menovany cestovinovy salat s pestom, huste polievky s chlebom, prazenica/omeleta

co sa tyka pecenych a zapekanych veci, tie napr nemam rada zohrievane..a vacsina receptov mi neprisli ako nieco rychle
8) da sa to jedlo jest, ked si ho osolite a okorenite az po dovareni?
20) hehe, ja nedrzim nijake recepty, vygooglim aktualne    <reaguj>
27)  bojko, 21.10.2014 11:38
no, ja to mám sťažené ešte tým, že mne mäso uvarené v iný deň ako keď ho jem už nechutí. takže si varím bezmäsité jedlá.
napr. šošovicový prívarok, prekladané zemiaky, toasty, ryžu so sójovým mäsom, polotovar jahodové guľky so strúhankou(ale to len občas, zo sladkého sa veľmi nenajem)zemiakovú kašu s údeným mäsom, niekedy hranolky s rybými prstami. momentálne si spisujem zoznam a chcem ho točiť, lebo tiež ma nebaví stále niečo vymýšlať. navyše často skúsim niečo nové a nechutí mi to.
varím si večer predtým a väčšinou hneď na dva dni. takže väčšinou mi vychádza variť si buď len večeru alebo len obed.    <reaguj>
28)  pastelka, 21.10.2014 12:01
ešte tu asi nebol spomínaný špenát, robím k tomu buď klasika varené vajíčka alebo volské oká a zemiakovú kašu
ďalšia rýchla alternatíva sú párky s fazuľou, kukuricou a šampiňónmi na rajčinách/kečup, niekedy k tomu zamiešam pohánku alebo kuskus, nech je to sýtejšie
alebo rybie filety na pare so zeleninou a zemiakmi, všetko naraz v jednom hrnci, zapneš a nestaráš sa    <reaguj>
29)  Tiffany, 21.10.2014 14:31
26) normalne solime a korenime pri vareni, malej robim este stale osobitne, lebo my mame radi stiplave

23) toto vyskusam vyzera to super na napln do tortilly, varene avokado som este nejedla, nescernie?

Redbullka, inak ja robievam velmi vela jedal podla sezony, takze teraz u nas vedu vselijake kapustove, hribove, divinove a co ja viem co
Dnes robim na veceru tagliatelle s hribami, so smotanovo- vinovou omackou

   <reaguj>
30)  tetuska lieta na metle, 21.10.2014 14:34
29) aha, tak. ja som pochopila ,ze varite spolocne       <reaguj>
31)  pata, 21.10.2014 14:34
29
nescernie, je tam naozaj len kratko, v podstate ho len ohrejes.
niekedy tam davam namiesto avokada maslove sampinony, tie male hnede
a ta fetak, ked sa roztipi, ma strukturu ako smotanova omacka. pozor, nesolte to prilis       <reaguj>
32)  pata, 21.10.2014 14:34
feta, nie fetak       <reaguj>
33)  Tiffany, 21.10.2014 16:27
30) len niekedy napr ked varim zeleninove polievky dam spolocne zaklad a potom malej odoberiem a nam dokorenim, alebo cestoviny, ryzu, zemiaky
31) to hej feta je slana sama o sebe, fetu som tiez vlastne este roztopenu nejedla   
Vyskusam to pri najblizsej prilezitosti.    <reaguj>
34)  pata, 21.10.2014 16:30
ja pouzivam fetu casto na varenie...masova rolada s bejby spnatom a ftou je super, omeleta s baby spenatom a fetou je super...vsetko s bejby spenato a fetou je super       <reaguj>
35)  bacula a Riško, 21.10.2014 16:57
27 ty si ako ja   mne najviac chuti iba cerstvo uvarene okrem segedinskeho ci gulasu ten je najlepsi, az druhy den
Mne nechutia ani zemiaky, ktore uvarim na obed a chcem ich aj na veceru
Priznavam, ze radsej by som chodila do jedalne ci restauracie na menu ako si varila do roboty
ak mate cas a bavi Vas to, tak sa to da


   <reaguj>
36)  catherine, 21.10.2014 17:10
Ja si tiez varim obedy do prace, aj ked je to narocne niekedy, takze vdaka za tuto temu, urcite sa tiez inspirujem   
Moje tipy, co snad este neboli spomenute:
- cestoviny so spenatovou omackou (spenat, ricotta/mascarpone, parmezan, slaninka-moze/nemusi byt)
- palacinky - na slano, na sladko, tam je vela moznosti
- pecene zemiaky so zeleninou - na plech nakrajam na kocky zemiaky, cuketu, cibulu, rajciny, papriku (proste co doma najdem) a dam piect do truby
- zemiaky dusene na panvici so susenymi rajcinami, bazalkou, nivou (alebo inym syrom) a k tomu nejaky salat
- cicerovy salat - cicer, rukola alebo nejaky zeleny salat, susene rajciny v oleji, feta
- kuracie maso dusene s horcicou a so zavaranymi sampionmi (to som objavila v lidli. mnam) , s ryzou
   <reaguj>
37)  Lila©, 21.10.2014 17:16
21 jej to mi este nikto napovedal    Ja si prípadam dost "messy"

34 here here feta lover   
Ja snad dávam fetu do všetkého
Su urcite veci ktoré mam stále v chladničke a feta je jedna z nich.
Ten tvoj recept vyskúšam do tortilly ako tiffany spomenula.
Len co je to duzina z rajčiny? To ako zbytok rajčín mam vyhodiť? Alebo myslíš passatu z rajčín?    <reaguj>
38)  Lila©, 21.10.2014 17:18
Fetu kupujem krémovú je ako nebicko
   <reaguj>
39)  mon:-), 21.10.2014 17:25
ja sa snazim varit tiez kazdy den, ale su dni ked sa mi nechce a idem na obed von   

ako pescaterianka sa snazim stale o pestry jedalnicek takze tiez mi uz obcas dochadzaju napady

vacsinou mavam:
cestoviny na milion sposobov (mam kurz talianskej kuchyne    )
strukoviny - sosovicu, cicer, hrasok, tiez na milion sposobov (najradsej mam sosovicovy salat s lososom a cicer so spenatom alebo s morskymi plodmi)
huste kremove polievky (mrkvova, porkova, dynova, hribova, brokolicova, etc.)
rozne druhy ryb so zeleninkou
co este

rozne wrapy tiez, alebo spanielsku tortillu na milion sposobov (s cuketou, baklazanom etc.)
rizota

neviem uz ani, ale stale mam pocit ze uz neviem co varit   

posledne som skusala hamburger so seitanom a salatikom s mungo fazulkami, velka mnamka

fetu moc nepouzivam pri vareni, skor do salatov alebo este s tou omeletou, hodte nejake receptiky       <reaguj>
40)  hexenshuß, 21.10.2014 17:27
Lila, daj recept na cicerovy salat prosim   
milujem cicer, doma mu nadavame cicvor   
ci uz polievku, alebo falafel

hore zabudla som na couscous so susenymi marhulami/brusnicami a s chili
a samozrejme na rozne rychlovky z kuracieho vo woku so zazvorom, chili a zeleninou nakrájanou na pasiky

povarene avokado nikdy nezhnedne, dostane bledozelenu farbu, nuz nie je to uz guacamole   

a brokoli na akykolvek sposob
   <reaguj>
41)  hexenshuß, 21.10.2014 17:28
mon, ano sosovicovy salat je vynikajuci       <reaguj>
42)  Lila©, 21.10.2014 17:32
35 no nemame cas a nebaví nas to ale inu možnosť nemáš    u nas nie su listky ani jedálne len food courty

40 ano dam, podelím sa len musim byt na normál pc a nie na mobile
   <reaguj>
43)  hexenshuß, 21.10.2014 17:49
ok, ja zas dnes mimoriadne z PC   
dakujem

Lila, aj mon, pacia sa mi vase varenia, velmi    <reaguj>
44)  bojko, 21.10.2014 18:14
35 ja tam normálne cítim takú zvláštnu chuť. z kuracieho ma až napína   
a mňa to nebaví a ani nemám nejako extra čas(alebo by som ho vedela využiť lepšie), ale nemôžem si dovoliť dať toľko za jedno jedlo čo by ma stálo menu. za toľko si navarím na celý deň.    <reaguj>
45)  cililing, 21.10.2014 18:57
Man, to su recepty tak na dve hodinky statia pri sporaku. Tiez to robim, lebo teda svinstvo jest nechceme, ale ak by som nemusela, vedela by som aj inak stravit svoju mladost      <reaguj>
46)  Katka*chnapka, 21.10.2014 19:06
44/ mne kuracina z obchodu a v restike strasne smrdi, taku do ust jednoducho nedam .... vyriesili sme najprv kupovani lureniec pd suseda, ale uz budu vlastne co chvila, baranina detto domaca a aj kraliky ..
35/ v jedalni sme mali niekedy take jedlo, ze sa jednoducho nedalo    a z restiky, ak sa nam parkrat stalo, ze sme vracali nechutne obedy ... Tak mame vychytene dve restiky, jeden 4,50€ a druhy 4,70€ to sa mi zda teda dost, tak ak ostane z vecere, radsej si vezmem do prace a viem co jem   

Inak huaste polievky su v praci fajn, spavety a cestoviny mi nevadia prihrievane, ryby si nosim tiez a vela krat kolegovia drankali o moj obed       <reaguj>
47)  pata, 21.10.2014 20:05
37
lila, nie pasata, osupes rajciny, duzinu a semienka vyhodis (alebo ak vies, inak spracujes...a tu masitu duzinu nakrajas na drobne kocky    <reaguj>
48)  redbullka, 21.10.2014 21:17
Rozprudilo sa to tu.

Este pridam spenatove palacinky su fajn, plnene feta syrom a spenatovymi listami na cesnaku.
Aj studene cestovinove salaty mam rada.
Zapekany karfiol.
Grilovany zeler.
Stroganov som snad sto rokov nevarila. Varievam taky po svojom, s horicicou, paradajkovym pretlakom, kyslymi uhorkami nakrajanymi na male kocky, smotana.

A varievam kazdy den, pretoze tak ci tak by som varila, bavi ma to, plus mam rada teplu veceru, niekedy navarim porciu na 2 dni po sebe. Da sa to stihat, zatial. A minimalne raz do tyzdna navari moj chlap.

Bulgur som zatial neskusala ako prilohu a chilli con carne. Tak to mam este na "to cook" liste  
   <reaguj>
49)  redbullka, 21.10.2014 21:22
Inak top cestoviny moje, ktory sa fakt nevieme dozrat, ked uz to tak mam povedat  

Losos na kokosovom oleji s vonou. Penne. Olivovy olej. Smotanova omacka s trochou masla. Cierne olivy. Rukola. Trosicku cerstvej chilli. Vsetko zmiesat. Na vrch parmezan. Nic viac, ani menej nepridavat  

Kym som nepoznala kokosovy olej, tak lososa som robila na troche medu.    <reaguj>
50)  hexenschuss, 21.10.2014 22:48
http://vimeo.com/m/89743913

Špeciálne pre Cili a pre Lilu       <reaguj>
51)  cici, 22.10.2014 00:08
balkansky syr,rajcina,paprika,uhorka. k tomu bagetku  
obmena so susenymi rajcinami rukolou/špenatom a parmezanom k tomu hrianky. alebo tousty so syrom a k tomu taky ten kapustovo uhorkovo kukuricovy salat   mnaam. alebo cestovinovy salat, vrtulky a šunka kukurica smotana,...alebo medzi dve tortily syr na panvici rozpustit a nakrajat na trojuholniky. zapecena brokolica so syrom to je aj studené hodné maškrtenia.alebo uvarene zemiaky a možno aj v robote zmiešať s cottage syrom. vrtule zmiešať s pestom a posypať syrom   (SOM HLADNA TAK MI DOBRE "PÍŠE")    <reaguj>
52)  Lila©, 22.10.2014 07:16
50 jej to je mile.. ale take mi nemozeme casto pozerat, potom sa nam bude cniet   

na oplatku..
http://www.youtube.com/watch?v=X_yW4-cgG4g    <reaguj>
53)  Lila©, 22.10.2014 07:31
43 dik, no ja neviem mnoho som tu nedala iba moju inspiraciu   
trosku budem specificka
tieto cukinove torticky jedavam medzi jedlami ako zdravy snack alebo casto na ranajky namiesto chleba:
http://www.skinnytaste.com/2012/07/zucchini-tots.html

toto je ze jake mnam, na ranajky alebo aj do prace
http://tasty-yummies.com/2012/04/11/sweet-potato-and-poblano-hash-gluten-free-dairy-free-with-vegan-option/
normalne hash zemiaky nejem ale tieto so sladkym zemiakom su uplne super
skusala som aj s yam, vyborny vysledok

inak skusali ste si robit stew (nieco ako vase privarky) z cicera, sosovice, sladkeho zemiaku alebo yam? je to velmi rychle a strasne chutne..
http://www.gluten-free-vegan-girl.com/2013/08/the-perfect-vegan-lentil-stew.html

a teraz ten moj mediteriansky cicerovy salat..
vareny/konzervovany cicer, cervena cibula/alebo salotka, cervena papricka, cherry rajcinky, feta, bazalkove listky, oliv. olej, citron alebo bazalmikovy ocot, sol, korenie
trosku ciceru odober do misky, roztlac vidlickou na kasu alebo pouzi rucny mixer; pridaj olej/ocot alebo citron, sol, korenie- vznikne ti vlastne dressing; pridaj cicer, nakrajanu cibulu, papricku, rajciny a rozdrob fetu. listky navrch done   
ja to mam najradsej s balsamic octom ale chudi vyborne aj s vytlacenym citronom

49 to znie strasne chutne, musim vyskusat, hoci sa snazim nejest mliecne vyrobky..    <reaguj>
54)  Lila©, 22.10.2014 07:37
pataaaa ja som robila to tvoje jedlo.. akoze to je jake mnam    a potom som si spomenula ze ja som zvykla nieco take robit kedysi.. no ale trosku som improvizovala, nemali por, tak som dala cervenu cibulku a zelenu pre farbu    no a samozrejme som si to dostatocne opikantnila   
a naplnila som tym tortilly super je to, zajtra mam na lunch
davam si do svojho repertoaru
akurat ze nabuduce este pridam trosku cesnaku       <reaguj>
55)  Lila©, 22.10.2014 07:49
este ma napadlo.. moje oblubene risotto
http://www.jamieoliver.com/recipes/rice-recipes/asparagus-mint-and-lemon-risotto/

risotto pomodori + tam nazaver primiesam pesto, mozarellu na kocky a cherry rajciny, parmezan
http://ricette.giallozafferano.it/Risotto-al-pomodoro.html

cesnakove krevety s bielou fazulou
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Garlic-Shrimp-and-White-Beans-51117810

mnam
niesom ja hladna?    a musim do postele
bru noc    <reaguj>
56)  hexenshuß, 22.10.2014 14:59
Lila dakujem   
dnes vecer "cicvorujem"   

   <reaguj>
57)  Tiffany, 22.10.2014 16:26
55) Lila ty si ja?    milujem tieto recepty   

este je vyborny sosovicovy tento: http://www.mummypages.co.uk/recipes/pan-fried-scallops-with-lentils-crispy-pancetta-and-lemon-creme-fraiche
pre lacnejsiu verziu postaci akakolvek biela ryba, respektive ani nemusi byt, ta sosovica sa da jest sama so sebou   

a napadol mi jeden rychly, na veceru napriklad:
kusok udeneho pstruha, chren a philadelphia alebo rovno chrenova syrova natierka (u nas predavaju takuto: http://www.coopathome.ch/b2c_coop/b2c/start/(xcm=coop_dev&cpgsize=24)/.do#|upd/?next=seeItem&itemkey=499219D17A125C0CE10000000A0301CE&itemCounter=17&itemPageSize=24&lastVisited=itemList&display_scenario=products|&carea=4AD593D38CDE41DDE10000000A030109) urcite sa nieco take najde aj na slovensku, toto zmiesat spolu na natierku, posypat bud pazitkou alebo par kolieskami zelenej jarnej cibulky a podavat s bagetkou (ja este nakrajane kolieska bagety jemne opeciem pod horucim grilom na par sekund)..
   <reaguj>
58)  hexenschuss, 28.10.2014 22:16
S cicerovym salatom som mala úspech!   
Dakujeeeeeeem za recept Lila    <reaguj>
Prispievať môžu len registrovaní používatelia. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!