Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, null given in /home/web/lady.sk/www/inc/poradna.php on line 709
Lady.sk
lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * Iné

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Paradajky<<Späť
Avril, 1.9.2014 20:35 reakcii: 14   nove: 14  
Dostala som cca 30kg paradajok. Okrem leča nepoznam nič, ako ich spracovať. Ak mate nejake osvdcene recepty,prosim si.   <reaguj>

1)  Juraj.A, 1.9.2014 20:38
Paradajkový džem

https://picasaweb.google.com/115603964216486270050/PartadajkovyDzem?noredirect=1

podľa tohoto receptu.

http://varecha.pravda.sk/recepty/paradajkovy-dzem/45137-recept.html    <reaguj>
2)  beries, 1.9.2014 20:41
ten džem podľa 1) alebo ho upraviť na čili omáčku, potom kečup, pretlak, lúpané zavárané paradajky    <reaguj>
3)  tarita, 1.9.2014 21:01
ja robím takú omáčku na cestoviny, paradajky sparím, olúpem, pokrájam na menšie kúsky, vykrojím tú časť od stonky. Na olivovom oleji spením cibuľu, pridám paradajky, trochu soli, cukru, provensálske korenie. Vydusím vodu a potom plním do fľaštičiek. No a neskôr stačí otvoriť, dať na panvicu, pretlačiť strúčik cesnaku, zjemniť kúskom masla a dať na cestoviny, alebo na plátky grilovaného baklažánu a zapiecť s mozzarellou ....ja som tento rok robila z 23 kg paradajok    <reaguj>
4)  Tiffany, 1.9.2014 21:23
urob domaci kecup, moja mama robievala a bol vynikajuci
   <reaguj>
5)  púpava, 1.9.2014 21:24
1/ predtym si robil podla ineho receptu, ze, nieco ze dolce

odstavit    <reaguj>
6)  Juraj.A, 1.9.2014 21:30
5. Je možné, že máš pravdu. Niesom momentálne doma, tak nemám prístup k môjmu archívu. Ale podstata je rovnaká. Pikantný sladký džem.   
A už keď sme pri receptoch, pripomeniem a doporučím indické čatní.

http://casprezeny.azet.sk/clanok/90878/pripravte-si-farebnu-indiu-vo-flasi-skuste-chutne-catni.html    <reaguj>
7)  Katka*chnapka, 1.9.2014 21:52
na dve kila paradajok, ja si preratavam na tolko kolko mam    omacku na spagety aj do lasagni

Na dve kila
1 hlavicka cesnaku pekne spenit na dvoch lyziciach olivoveho oleja, pridat osupane paradajky zbavene jadierok nakrajane na kusky, pridat sol, cierne mlete korene a hrst byliniek, raz dam oregano, raz bazalku, nechal cca hodinku dusit, potom pomixujem dam do poharov a dvadsat minut sterilizujem       <reaguj>
8)  Kveetinkaa, 2.9.2014 09:34
ten dzem odporucam,je naozaj skvely    <reaguj>
9)  púpava, 2.9.2014 10:38
6/ aha, ja ze si zmenil recept, ze si nasiel lepsi   

tento to bol tusim

http://www.dulce-de-leche.eu/search/label/D%C5%BEem%C3%ADky


Sicílsky rajčinový džem
(inšpirácia www.italianfoodforever.com )


1 kg rajčín (najlepšie je použiť cherry,alebo tzv.slivkové rajčiny )
450 g kryštálového cukru
1/2 šálky citrónovej šťavy
1/4 šálky nasekanej čerstvej bazalky
1-2 nasekané chilli papričky


Rajčiny si umyjeme,narežeme na polovice a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie...pri teplote 160 C ich pečieme asi 30 minút...potom necháme trochu vychladnúť a stiahneme z kože...premiestnime ich do hrnca aj so šťavou,ktorú počas pečenia vypustili,pridáme cukor a privedieme k varu...varíme asi 10 minút ,potom pridáme citrónovú šťavu a na miernom ohni pokračujeme vo varení,až kým džem nezačne hustnúť..ja si vždy robím skúšku na studenom tanieriku,tak že si naň nalejem trošku džemu a ako vychladne,vidím jeho hustotu...ak sa nám už džem zdá dostatočne hustý,stiahneme z ohňa a pridáme chilli a bazalku...nalejeme do fliaš,uzavrieme,a skladujeme v chladničke,až kým nespotrebujeme....

   <reaguj>
10)  beries, 2.9.2014 13:06
ja som práve dovarila kečup, je to piplačka, ale idem ešte kúpiť paradajky a ďalšiu dávku urobiť, je fajný   
taka polepenina receptov:
1,5 kg paradajok
cca 500g jabĺk
1 cvikla
250g cibule
pol hlávky cesnaku
cca 5 bobkových listov
par guličiek čierneho a nového korenia
cca 200g cukru
4 ČL soli
cca 100ml octu alebo citronovej šťavy
par čili papričiek
pol ČL ml.čierneho korenia
3 ČL mletej papriky
1 menší zeler
mala štipka škorice
cca 3cm zázvoru
polovica tekvice hokaido
všetko pokrájať a dať variť, keď je všetko makké tak rozmixovať ponorným mixerom, potom prepasírovať a variť na požadovanú hustotu
vyjdu asi 4 veľké zavaraninové poháre    <reaguj>
11)  hexenshuß, 2.9.2014 13:08
paradajky nam umreli, vsetky krasne dvojmetrove, zo dna na den   
zhnedli a koniec    <reaguj>
12)  Juraj.A, 2.9.2014 13:08
9. Presne to je on.       <reaguj>
13)  hexenshuß, 2.9.2014 13:08
uz sme dozavarali, hnusne pocko    <reaguj>
14)  jana *, 2.9.2014 13:21
my mame vela paradajok, ale neviem ci stihnu dozriet - asi som neskoro sadila aj nebolo velmi dobre pocasie;    <reaguj>
Prispievať môžu len registrovaní používatelia. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!