lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dnes nie, miláčik... express október

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 24.9.2002
späť
Späť

Poslať
 

Určovať normy v sexuálnom živote je veľmi chúlostivá a ťažká záležitosť. Každý z nás považuje za ,,normálne“ čosi iné, každý sa drží svojich stereotypov a niekedy aj nesprávnych názorov. V sexe je pritom isté iba jedno – že nemá pravidlá.

Jedným z bežne rozšírených názorov je napríklad ten, že normálna dvojica by sa mala milovať dva-trikrát týždenne. Problém spočíva v tom, ako rozlíšiť, čo je normálne a čo je takzvaný priemer. Z mnohých výskumov vyplýva, že mnohé páry sa skutočne milujú dva-trikrát týždenne. Ale niektorí manželia sa milujú aj desaťkrát týždenne a iné iba raz. Všetky tieto páry pritom možno považovať za normálne. V oblasti sexuálnej túžby predsa neexistujú záväzné pravidlá a frekvencia pohlavného styku nemusí svedčiť o jeho kvalite. Ako vravievajú Francúzi: Je lepšie vypiť fľašu šampanského ako niekoľko fliaš šumivého. Rovnako pomýlený je názor, že ak pár nemá pravidelný pohlavný styk, nie je jeho vzťah v poriadku. Každá dvojica je iná. Jedna je plná vášne, iná pokojná alebo zdržanlivá. Dôležitú rolu hrá aj dĺžka spolužitia.  Na začiatku partnerstva obvykle dominuje vášeň a sexuálny styk je častý, po určitom čase sa medzi partnermi vytvorí svojský ,,modus vivendi“.   V živote niektorých manželov nehrá sex prvoplánovú úlohu, ale sú aj takí, pre ktorých môže byť každá kríza túžby a sexu príznakom niečoho zlého. A jeho nedostatok je podvedomou  zámienkou pre čoraz častejšie hádky. Strácajú sa vzájomné city, úcta, nežnosť. V istých prípadoch sa to stáva, to však neznamená, že je to normálne alebo nenormálne. Rovnako neplatí zaužívaný názor,   že sexuálna harmónia zaručuje aj harmóniu citov a plánov na spoločnú budúcnosť. Žiaľ, takáto bezprostredná súvislosť neexistuje, aj keď sex hrá v živote dvojice dôležitú úlohu. Mnohé páry, ktoré kedysi prežili veľmi silnú, až ,,osudovú“ fyzickú príťažlivosť, postupne zisťujú, že ich nespája nič iné. Dobrý sexuálny život vôbec nie je synonymom veľkej lásky. A naopak – existuje aj veľa príkladov platonickej lásky, v ktorej by sex – hoci aj veľmi diskrétny, všetko pokazil.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!