lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prečo ma vôbec nepočúva?

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 12.9.2002
späť
Späť

Poslať
 

Kedysi ste skalopevne verili, že práve on vás bude počúvať s najväčším záujmom – veď ste najbližší ľudia na celej planéte. A keď vás ľúbi, mal by sa zaujímať o vaše záležitosti. Nariekate, že vás bolí hlava a on na vás súcitne hľadí, akoby chcel povedať: ,,tak by som chcel, aby to bolo lepšie.“ O chvíľu telefonuje jeho matka a počujete niečo, čo na vás zapôsobí ako vedro studenej vody :,,Určite sa zastav, mami, Katka ti urobí na večeru obľúbenú omeletu.“ Zatínate zuby a máte chuť udrieť milovaného po hlave niečím veľmi tvrdým.

Alebo ste sa práve vrátili z rodičovského a hrdo oznamujete, že vaša dcéra má najlepšie známky z celej štvrtej A. Muž vášho života vyzerá byť zaujatý tým, čo hovoríte, keď sa odrazu opýta: ,,Počkaj, počkaj, a v ktorej triede je vlastne naša dcéra?“ Takýchto situácií sú tisíce a postupne začínate premýšľať, či partnera poslať k laryngológovi,  pretože sa mu výrazne zhoršil sluch, alebo či sa musíte zmieriť s faktom, že vás prestal ľúbiť. Veď keď na vaše slová reaguje ako ľadová socha, horúca láska sa zrejme  skončila. Jeho správanie pritom nemá vôbec nič spoločného s citmi. Váš partner je jednoducho mizerný poslucháč. Snaží sa sústrediť na rozhovor, ale jeho myšlienky utekajú kdesi veľmi ďaleko. To, čo hovoríte, mu ide jedným uchom dnu a druhým von. Rozhovor je pre neho čosi celkom iné ako pre vás. Vy sa chcete vyrozprávať a v jeho hlave sa zapaľuje výstražné svetielko.

Prečo sa muž bojí rozhovoru?
1 Cíti sa obviňovaný
Vy sa chcete iba vyžalovať na hlúpe nápady šéfa alebo posťažovať sa, že ste strašne unavená. Hovoríte o veciach, ktoré nijako nesúvisia s vaším partnerom, ale podvedome v ňom aj tak vzbudzujete pocit viny. Každý muž sa cíti zodpovedný za rodinu a ak čosi nie je v poriadku, má pocit, že sklamal. Mohol tomu predsa predísť.

2 Nechce sa dostať pod vašu ,,papuču“
Pre muža je rozhovor čosi ako súboj. Niekto musí vyhrať  a niekto prehrať. Obyčajne vyhrávate vy, pretože ženy majú bohatšiu slovnú zásobu, rozprávajú plynulejšie a nemajú problémy s formulovaním myšlienok. Keď získate navrch, on má pocit, že prehral na celej čiare. Nuž a ktorému mužovi sa to páči?

3 Neznáša kritiku
Každá z nás má sklony aspoň trocha zmeniť partnera a zlepšiť vzťah. Muži nechcú meniť nič a túžia iba mať svätý pokoj.  A keď sa s ním chcete porozprávať, on má zrazu tisíc  dôležitých záležitostí. Obáva sa, že od neho budete znova niečo chcieť. Veď mu stále dvíhate latku a pri vašich požiadavkách by neobstál ani svätý.

4 Najdôležitejšie sú jeho úspechy
Jeho život je naháňačka za úspechom. Pozorne počúvať je iba strata času, ktorý by mohol venovať dôležitejším veciam. Načo len tak sedieť a počúvať, veď z toho nič nevyplynie. Preto len tak sedí, prikyvuje a v duchu rieši vlastné problémy.

5 Nezaujímajú ho cudzie záležitosti
My, ženy, sme nastavené väčšmi na ľudí a nie na problémy. Pre mužov je dôležitejšie konať a bojovať. Tento rozdiel vidno už na malých deťoch. Dievčatká sa zverujú svojim kamarátkam a chcú byť obľúbené. Chlapci nepotrebujú kamarátov na zdôverovanie, ale skôr na kopanie do lopty a súboje s umelohmotnými mečmi.

Čo robiť, aby vás počúval?
- Čo najčastejšie ho chváľte. Pochvala robí zázraky. Keď poviete, že je vynikajúci poslucháč, urobí všetko, aby  si túto povesť zaslúžil.
- Vymedzte čas rozhovoru. Je to veľmi dôležité – povedzte, že  ho oberiete iba o desať minút , ale môžete takisto počkať, kým si nájde voľnú chvíľu. Vtedy pocíti, že je pánom situácie a bude ochotne počúvať.
- Oznámte tému. Muži bytostne neznášajú formuláciu ,,musíme sa porozprávať“. Musia vedieť, čoho sa má diskusia týkať, čo sa stalo a čo treba urobiť.
- Požiadajte ho o radu. Ak ho pochválite,  že vždy nájde nejaké východisko, naozaj sa bude snažiť sústrediť.
Buďte konkrétna. Snažte sa nestratiť v nepodstatných detailoch, hovorte jasne, o čo vám ide. Blúdenie okolo témy a dlhé opisy by vášho partnera iba podráždili.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!