lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jan Souček, šéfkuchár pražskej reštaurácie La Strada Ristorante, autor kreatívnych receptov so sójovými produktmi Alpro

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 13.2.2014
späť
Späť

Poslať
 

Chýbalo tak málo, a namiesto šéfkuchára mohol byť dnes leteckým mechanikom alebo chirurgom. Gastronómia však zvíťazila. Jan Souček, dnes šéfkuchár pražskej reštaurácie La Strada Ristorante, napriek svojmu mladému veku pozbieral rad skvelých úspechov vo svojom odbore. Patrí tak medzi mladých majstrov, ktorí sa usilujú posunúť latku českej gastronómie vyššie.

 

Na práci šéfkuchára je najlepšia možnosť vymýšľať jedlá. A tak aj pre svoju reštauráciu La Strada Ristorante zostavil menu s prvkami talianskej, španielskej a francúzskej kuchyne. Dlho bol len „podrž vareška“, ale vydržal a nakoniec vyhral.

 

Ihneď po absolvovaní Školy hotelierstva a gastronómie hotelu Internacional začal zbierať prvé úspechy vo svojom odbore. V roku 2007/2008 sa stal juniorským Kuchárom roku. Stal sa členom a neskôr aj kapitánom národného juniorského kuchárskeho tímu. S národným tímom zbieral skúsenosti aj na zahraničných súťažiach v Nemecku, Luxembursku alebo Rakúsku. Praktické skúsenosti mu ponúkli reštaurácie Kampa Fish, Červená Tabuľka alebo Ristorante Soave by Aureole, kde pričuchol k modernej zážitkovej gastronómii inšpirovanej talianskou kuchyňou.

 

Pre značku Alpro vytvoril sadu receptov pod názvom Alpro Menu. V receptoch sú pestro a originálne ukázané možnosti, ako používať sójové produkty Alpro v kuchyni. Alpro Menu zahŕňa ponuku – kokteil, predjedlo, polievky, hlavné jedlá a dezerty. Pri ich tvorbe dbal Jan Souček na použitie dostupných surovín a najmä na jednoduchosť, praktickosť a originalitu, ktorú im dodávajú jedinečné nápoje a dezerty Alpro.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!