lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dokonalá manželka : Upgrade ženy

  Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 12.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Stará dievka
Najväčšie riziko sebaobetovania a prílišnej starostlivosti, chyby, o ktorej dnes budem hovoriť, hrozí, keď má žena tridsať a viac rokov a rodina / najmä jej ženská časť/ sa jej pravidelne vypytuje, prečo si nedokáže nájsť partnera, kedy sa vydá, či bude starou dievkou navždy. Odtiaľto je už len krôčik ku komplexom. Možno si „milí príbuzní“ ani neuvedomujú, že takýmito rečami ukladajú míny na pole lásky a poškodzujú sebavedomie takejto ženy, ktorá nadobudne pocit, že čaká na stanici, kam nechodia vlaky. Hoci koľajnice sú natiahnuté. Nech totiž takáto žena robí čokoľvek, väčšina jej vzťahov sa končí plačom a to je ešte ten lepší prípad. Niektorým silným samiciam sa , napokon, pod vplyvom takýchto rečí, podarí uhnať slabšieho muža a dotlačiť ho pred oltár. / Čudovali by ste sa, v koľkých prípadoch navrhuje manželstvo žena mužovi/ a to je ešte horšie. Takýto vzťah sa zväčša nesie v znamení smútku a nespokojnosti po celý partnerský život.


Len nepreháňať
Vďačná manželka, považuje potom za slušné, pripraviť manželovi raj na zemi. A on nič. Celý problém spočíva v tom, že sa príliš snaží.
Pri pečení srdcových tort, plánovaní spoločných víkendov, chystaní sviečok a večerí, písaní lístočkov s vyznaniami lásky, žehlení ňou nakúpených košieľ… jej neostáva čas na lásku samu. Ani si neuvedomí, že večne upratuje, stojí pri sporáku a vyvára jeho obľúbené jedlá a pritom nemá čas sa porozprávať o svojich vzťahoch, pretože manžel čoraz častejšie uniká z domu. Po krátkom čase zistí, že vôbec nevie, či ju miluje. Vie, že miluje jej rezne, zákusky, básničky a dary. Miluje však aj ju?
Ak ste sa spoznali a máte pochybnosti o jeho láske, je dobré všimnúť si, kedy naposledy naplánoval on romantickú večeru? Kedy mal pocit, že chce byť doma a tešiť sa z vašej prítomnosti ? Kedy sa vás naposledy opýtal, či po niečom netúžite? Kedy vám priniesol kvety? Ak si na nič podobné nespomínate, budete musieť prekonať strach a skúsiť zistiť, či vás váš partner miluje. Je to veľmi zložité. Jednou z metód je, prestať plánovať spoločné chvíle a čakať , čo sa bude diať. Treba na to však odvahu. Môže sa totiž stať, že ak vy nenaplánujete spoločné chvíle a nebudete ho hľadať, volať a vábiť do vašej spoločnosti, vyparí sa z vášho života. Ak sa k podobnému testu nedokážete odhodlať, ak sa neodvážite zistiť, či miluje vás, alebo skôr vašu nadštandardnú starostlivosť, skončíte napokon s depresiou. Pretože raz zistíte, že čím dlhšie sa o niekoho staráte, čím viac ho zahŕňate láskou, tým častejšie si uvedomujete, že ste vo svojej snahe budovať vzťah sama. V istom momente začnete nenávidieť jedlo, ktoré kvôli nemu pripravujete, nebudete schopná vymýšľať a organizovať program.

Opäť dve možnosti
Potom sú tu zasa dve možnosti. Buď si ani nevšimne, že ste nešťastná a bude ďalej vyžadovať starostlivosť a vy budete ďalej sklamaným organizátorom a živiteľom vášho vzťahu, čo vám môže privodiť duševné aj fyzické poruchy. Navyše si váš partner, ktorému ste nedovolili bojovať a loviť, nájde obeť. Niekoho, koho treba skrývať, o koho treba bojovať, o koho sa treba starať, lebo nie je dosť silný… Milenku, ktorá mu zaistí potešenie z toho, že je chlap. Skutočný vodca a organizátor svojho aj cudzieho života. Ak od vás neodíde, lebo je lenivec a teší sa z vášho otroctva, môžete takto v trojici, prežiť dlhý a smutný život v inštitúte zvanom manželstvo.

Alebo, budete smutná sedieť vedľa neho pri televízore a on odrazu získa pocit, že bol oklamaný. Tá žena, čo sa o neho s neustálym úsmevom starala a zametala mu smietky z cesty, sa nepodobá na túto apatickú osobu. Rozmaznaný a zhýčkaný sa možno vyberie hľadať inú. Ženu, ktorá sa bude stále usmievať a zahŕňať ho pozornosťou? Zrejme nie. Skôr ženu, ktorá ho bude odmietať a nechá ho, aby o ňu bojoval. Nechá ho vymýšľať plány a s radosťou sa ich bude zúčastňovať. Večere pri sviečkach doma, bude pravidelne striedať s večerami, na ktoré ju pozve on a kam príde s kvetmi. Možno vašimi najobľúbenejšími.. Vy ju vo svojej hlave nazvete nelichotivými menami a opäť sa vrátite k pôvodnému životnému štýlu a zrejme budete opäť obeťou svojej vlastnej iniciatívy. A opäť vás čaká fádne a ošúchané manželstvo až dovtedy, kým jednému z vás nepovolia nervy a nepodá žiadosť o rozvod.

Diskusia k článku:

nechapem ako moze niekto ist na partnera takticky,pripada mi to nefer
Neregistrovaný - martin, 12.4.2001 15:21
nechapem ako moze niekto ist na partnera takticky,pripada mi to nefer
Neregistrovaný - martin, 12.4.2001 15:21
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!