lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Prečo ?

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 30.8.2001
späť
Späť

Poslať
 

Veď je také príjemné zabúdať v mužskom náručí? Čo lepšie obnoví podkopanú sebadôveru ako nadšenie v mužských očiach? Kde sa možno najrýchlejšie uvoľniť a zabudnúť na všetky problémy, ak nie v posteli? Hoci sa v spálni prebúdzajú najrôznejšie túžby, sexom nemôžeme uspokojiť nesexuálne potreby. Takéto pokusy nás vopred odsudzujú na sklamanie a oberajú sex o slasť, ktorú by nám mal poskytovať.



Nechcem byť sama

Sex sa zdá byť najlepším liekom na opustenosť. Jedna spoločná noc a už sa cítite zaľúbená. Pritúlenie, dotyk alebo bozk môžu vytvoriť zdanie blízkosti, ale len málo skutočných partnerstiev sa začalo v posteli. Fyzická blízkosť neuspokojí túžbu za psychickou blízkosťou, pochopením, akceptovaním. Sex bez lásky vo vás rýchlo vyvolá pocity frustrácie.
I keď samota nie je ľahká, život s niekým, koho neľúbite, môže byť ešte ťažší.

Bojím sa blízkosti

Keď 30-ročný Adam, manžel 29-ročnej Moniky začal hovoriť o problémoch v práci, rýchlo ho začala ťahať do postele. Bála sa jeho slabosti a bezradnosti, pretože v nej samotnej bolo množstvo obáv. Chcela v ňom vidieť výlučne silného muža. Po dvoch rokoch manželstva Adam pochopil, že s manželkou ho spája veľmi málo. Emocionálna blízkosť vzniká iba tam, kde sa ľudia delia o svoje myšlienky a pocity. Využívanie sexu na útek od reality partnerstvo ohrozuje a nedovoľuje mu rozvíjať sa. Sú páry, ktoré sa snažia každý problém vyriešiť v posteli. Sú aj také, ktoré celé roky vedú boj o sex, aby nezbadali to, čo je dôležitejšie: že okrem sexu ich už nespája nič. V takýchto prípadoch dáva sex čoraz menej uspokojenia a partneri sa od seba stále viac vzďaľujú.

Chcem sa cítiť milovaná

Sex je vynikajúci na upokojovanie túžby po dotyku, pritúlení, bozku. Na tom nie je vôbec nič zlé – za predpokladu, že svoju dávku nežnosti dostávame aj mimo priestoru spálne. Ale mnohým ľuďom spôsobuje prejavovanie citov problémy. Nejeden muž v príleve citov žene radšej umyje auto, akoby si ju jednoducho pritúlil a povedal, že ju ľúbi. Nejedna žena z lásky pripravuje mužovi raňajky, ale zriedka ho pobozká a dotkne sa ho mimo spálne. V takýchto manželstvách sex slúži menej sexuálnym potrebám a omnoho viac emocionálnym. Keď potrebujeme nežnosť, provokujeme sex. Ale takýmto spôsobom nemôžeme ani naplno vychutnávať sex, ani nie sú uspokojené naše emocionálne potreby.

Som superžena

Muži chcú údajne veľa sexu a ženy veľa sexu s milovaným mužom. Ale sú aj také, ktoré uprednostňujú stále nové dobrodružstvá. Pod heslom :,,Nikto mi neodolá“. 27-ročná Marta, talentovaná maliarka, ktorá však nemá čas rozvíjať svoj talent, pretože neustále testuje svoj vplyv na mužské pohlavie sa priznala, že zo žiadneho večierka sa nevracia domov sama a neustále túži po novej krvi. ,,Láska? Načo mi je láska, keď môžem mať každého?“ konštatuje s obrovským sebavedomím. Ale je to iba zdanlivé sebavedomie. Odmietaná matkou, ktorá v nej videla príčinu svojej opustenosti, má Marta veľmi nízke sebavedomie. Počas dospievania zistila, že chlapci ju považujú za atraktívnu a začala používať sex ako protiliek na nedostatok sebavedomia. Ženy podobné Marte chodia do postele preto, aby cítili, že sú žiaduce a nie preto, lebo samy po niekom túžia. Sex im pomáha akceptovať sa – ale len na chvíľu. Po dlhšom čase táto stratégia vedie k nechuti k vlastnej osobe a k depresii.

Cítim sa zodpovedná za jeho vzrušenie

Katka, 23-ročná študentka architektúry, vyzerá ako sexsymbol. Blondínka s veľkým poprsím, v tesných blúzkach s hlbokým dekoltom, minisukniach alebo obtiahnutých nohaviciach, tááákých podpätkoch – všetkom, čo ešte viac zdôrazňuje jej sexualitu. Katka chce tiež vzbudzovať túžbu a aj sa jej to darí. Všade, kde sa objaví. Aj ona by mohla povedať, že jej nik neodolá. Problém spočíva v tom, že ani ona neodolá svojim nápadníkom. Nenávidí rána plné ohorkov a pivových fliaš v izbách cudzích mužov, napriek tomu sú to jej obvyklé rána.
Keď začuje prosebný šepot: „hádam ma tak nenecháš, tak strašne po tebe túžim, pozri ako si ma vzrušila...,“ snaží sa vzdorovať, ale zrazu má pocit viny a preto nakoniec podľahne. Mladé dievčatá idú do postele často preto, lebo po tom túži muž, s ktorým pretancovali celý večer, a nie oni. Nechajú si nahovoriť vinu za jeho vzrušenie, i keď je to nezmysel. Lepšie by bolo, keby za svoje sexuálne impulzy zodpovedali muži.

Urobím všetko, aby mi nebol neverný

Ženy, ktoré berú sex ako záruku partnerovej vernosti, idú do postele vždy, keď má na to chuť ich partner. Napokon – nielen do postele. Tieto ženy sú často iniciátorkami sexu na odstreďujúcej pračke, milujú sa v lietadlách a na lavičkách v parku. Nesústredia sa na svoje pocity, ale na to, aby uspokojili partnera. Korene ich túžby sú v nedostatku viery, že môžeme byť milované také, aké sme. Ak partnera nikdy neodmietnete a iniciujete sex ešte skôr, ako rozbalíte nákupné tašky, lebo sa príliš dlho rozprával s predavačkou, určite ste jednou zo žien, ktoré sa musia večne usilovať. Ale takto sa pred neverou nezachránite. Ak má muž (ale aj žena) všetko pripravené na podnose skôr, ako o tom vôbec začne premýšľať, bude snívať o niečom inom. Okrem toho – takáto stratégia vám nikdy nemôže priniesť sexuálne uspokojenie a dokonca ani neumožní spoznať vlastný sexuálny temperament a svoje potreby.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!