lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dokonalá manželka: Upgrade muža

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 15.2.2001
späť
Späť

Poslať
 

Upozornenie: Svoje metódy mu nikdy neprezraďte a k Lady ho nepúšťajte. Na rozdiel od ostatných živočíšnych druhov je muž schopný vyvinúť maximálne úsilie, aby sa nezdokonalil.

Problém šiesty: jeho oblečenie
Spomínate si na časy, keď vás váš objav balil? Vždy mal na sebe čistú košeľu, viazanku , sako alebo pekný pulóver a sveter. Nikdy sa vám neukázal v teplákach a tielku, nedajbože vo vyťahaných trenkách a ponožkách. Teraz sa pokojne rozvalí pred televízor, v už spomínanom modelčeku a čaká na kompletný servis. Keď idete spolu na nákup, či úrady, nehanbí sa vybehnúť vo vyťahaných rifliach a v sto razy vypranom tričku, v ktorom sa krásne vynímajú jeho letokruhy vašej dobrej kuchyne. Bŕŕ!

Zrejme vám z toho vstávajú vlasy dupkom, lebo vy idete aj smeti vyniesť v elegantných nohaviciach a tričku pod prsia. Prevýchova v tejto oblasti je zložitá. Najideálnejšou cestou je vyvolať v ňom žiarlivosť. Pochvalne sa vyjadrujte o kolegovi, ktorý chodí do práce upravený ako na prvé rande. Zrejme po vás fľochne a povie vám, že ide o buzeranta, či padavku, ktorá nemá svetu čo ponúknuť okrem čerstvo vyžehlenej košele. Vy ho uvediete na pravú mieru tým, že je to najvyšší šéf oddelenia a spáva s najkrajšou sekretárkou. S tou, čo na nej mohol oči nechať, keď na vás minule čakal pred budovou. V období upgradeu sa obzerajte po každom dobre oblečenom mužovi a tvrďte, že je presne taký typ ako on, len to vie šatami správne predať. S takto predvareným sa s ním po pár dňoch úplnou náhodou vyberte na nákupy. Skúste zháňať viazanku pre kolegu, čím vás poveril kolektív a vy len chcete, aby vám poradil, či sa aj jemu páči tá, čo ste vybrali. Len tak, medzi rečou, ho nechajte vkĺznuť do športovo elegantného obleku. Neodporúčam vám začínať oblečením príliš slávnostným. Športová elegancia je prvým krokom k zdokonaleniu.

Potom vás už čaká iba desať minút povinného omdlievania a híkania nad tým, že oblek, ktorý ste už dávno vyhliadli, mu padne ako uliaty. Jemne mu naznačte, že by ste ho teraz už nevymenili ani za Nicolasa Cagea, pretože vyzerá tak úžasne a sexy.
Ak ide o takmer nenapraviteľný typ, buďte dohodnutá s priateľkou, ktorá s ním medzitým, čo vy budete vyberať viazanku, nadviaže očnú komunikáciu, presnejšie povedané, nejapne ho začne baliť. To by v tom bol čert, aby sa nedal nahovoriť na nový oblek. V tomto prípade sa však zdržte výkrikov nadšenia a nechajte pracovať priateľku. Nech pohľadom ocení jeho imidž. Po pár týždňoch intenzívneho snaženia, bude mať váš účet klesajúcu tendenciu a jeho ego, naopak, stúpajúcu. Skôr ako so všetkým začnete, rozmyslite si, či sa vám chce donekonečna prať a žehliť košele, alebo máte na „pani“, ktorá to zvládne za vás.

Doma to riešte tak, že pokiaľ leží v tielku a trenkách pred televízorom, odmietnite mu priniesť hoci len pohár vody. Na sex nech radšej ani nepomyslí. Musíte byť nekompromisná a trpezlivá. Ten sprostý zvyk obliekať si domáce oblečenie, mu do hlavy vtĺkala jeho matka najmenej pätnásť rokov. A to už je iná vec. Navyše, musíte mu ísť príkladom. Nikdy by vás nemal vidieť vo vyťahanom tričku a natáčkach. Inak je tento kurz zbytočný.

Problém siedmy: je to tyran
Idete so svojím drahým po meste a stretnete priateľku. Po desiatich slovách vám skočí do reči a namiesto vás ju poinformuje o tom, kedy sa s vami uvidí a za akých okolností? Prezradí jej čo máte rada a čo nie, a že vám práve idete kúpiť niečo na seba. Je jasné, že máte do činenia s tyranským otcovským typom. Zrejme ste od neho o dosť mladšia a navyše finančne závislá. Vaša situácia nie je ružová, ale je riešiteľná. Ak sa rozhodnete zotrvať, musíte mu dať jasne najavo svoju cenu.

Muži tohoto typu sú zväčša výborne finančne zabezpečení a majú za sebou značné množstvo skúseností. Navyše sú v spoločnosti prirodzenou autoritou a mienia ňou byť aj doma. Ak nemáte skončiť v blázinci, musíte si vybudovať svoj priestor. V prvom rade, by ste mali vynikať v nejakej oblasti, ktorá mu nič nehovorí. Môže to byť hoci aj varenie, alebo písanie básní, rast chrústov... O svojej téme zasvätene a s nasadením hovorte pred jeho priateľmi a snažte sa, aby vás aspoň trocha obdivovali. V druhom rade, musíte nájsť oblasť, v ktorej si od vás dá poradiť – móda, psychológia... Posledným bodom na zachovanie zdravého rozumu je predstieranie samostatnosti. Pravidelne sa tvárte zaneprázdnene a miznite z vašej spoločnej domácnosti, hoci aj plakať k matke. Dávajte mu najavo /aj keď to nie je pravda/, že vy máte svoj vlastný život a môžete kedykoľvek odísť. Neprestane síce úplne s poúčaním a organizovaním vášho života, ale možno vás už nebude ponižovať v spoločnosti a občas vám nechá dokončiť vetu, alebo vysloviť váš vlastný názor. To všetko len preto, že niekde v mozgu sa mu usadí informácia, že by vás mohol navždy stratiť.

Problém ôsmy: v súkromí je lenivý a uznáva len vlastné záujmy
Celý týždeň ochotne trávi dvanásť a viac hodín v práci. Dovolenku si plánuje podľa toho, ako je to jeho firme vhod. Je vzorom usilovným kolegom a celý život šliape iba smerom hore. Iný smer ani nepozná a neuznáva. Za svojich kolegov a priateľov by vypľul dušu. Keď príde domov, leží na gauči a tvári sa ako sekundu pred smrťou. Ak chcete, aby vyniesol smeti, vyšiel si s vami von, alebo postrážil vlastné dieťa chytí záchvat, a vysvetlí vám, že mu usilujete o život, nič nechápete a ste úplne zadubená manželka, ktorá mu nerozumie. Ak však za dverami zazvonia kamaráti s rybárskym náčiním, lyžami,.../ vhodne doplňte podľa vlastných skúseností /, vystrelí, ako namydlený blesk.

Muži majú pocit, že na ich pleciach leží celá ťarcha sveta. To, že vy chodíte do práce, staráte sa o deti, domácnosť a o neho, je veľmi málo v porovnaní s tým, čo robí on. Preto je presvedčený, že má zákonné právo na oddych. Prevýchova v tejto oblasti je mimoriadne zložitá. Najmä ak jeho matka patrila k tým ženám, ktoré bez oddychu skákali okolo muža a syna celý svoj pozemský život. Najideálnejšie je, ak máte spoločné záujmy./ No, povedzte, je také ťažké pre milujúcu ženu potápať sa v Zátoke žralokov alebo zliezť horu -zabijaka K2?/ V tom prípade ste spolu a pri tom napĺňate jeho predstavu o oddychu. Ak však neholdujete jeho zábavkám a radšej trápite telo v posilňovni, akoby ste s ním obdivovali jeho zbierku známok, je to smutné. A hrozí vám, že onedlho zabudnete ako vyzerá. Ak ho budete obsluhovať, kým on bude odpočívať v pokoji na gauči, budete nespokojné a nadobudnete pocit, hraničiaci s istotou, že si z vás urobil slúžku. Pokúste sa preto o cestu kompromisov. Jeden týždeň sa bude oddychovať v jeho réžii a splníte mu každý sen. Druhý týždeň vo vašej a zlatou rybkou bude on. Celkom fajn sú aj kartičky, alebo koruna. Ak padne rub, idete do kina, ak líc budete hulákať na futbale… Pokiaľ sa pri podobných hrách prispôsobíte vy, bude chcieť byť férový a prispôsobí sa tiež. Na to, aby ste sa tešili z rybačky, či futbalu je síce potrebné obrovské množstvo pozitívneho myslenia a pevný charakter, ale zvládli to aj slabšie povahy. Niektorým sa to napokon zapáč

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!