lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sama, ale šťastná

  Spracoval(a) : Natália Krížová
Dátum : 16.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

Život bez  partnera môže byť radostný, uspokojujúci a plný! Bez ohľadu na to, či ste si samotu vybrali dobrovoľne, alebo vám ju nadelil osud. Platí to rovnako v prípade muža , ako ženy. Na svete je čoraz viac ,,singel“ žijúcich ľudí.  Všetky takto žijúce ženy spája to, že nemajú po boku muža a rozdeľuje ich  postoj k sebe samým  a k okoliu. Práve tu je pes zakopaný.


Jedny sa cítia nešťastné a horšie ako iné, druhé sú so sebou aj svojou situáciou spokojné, ale napriek tomu nezanevreli na párový život. Niektoré zo šťastných ,,samotníc“ vôbec nemajú v úmysle hľadať si stáleho  partnera, ani založiť si rodinu. Iné takúto eventualitu nevylučujú, ale nehľadajú partnera nasilu. Jednoducho, akceptujú, že teraz to nejde a napriek občasnému smútku /myslíte si, že ženy v párovom súžití nemajú dôvod na smútok?/,  necítia potrebu na svojom živote niečo meniť, aj keď sú otvorené voči zmenám, ktoré so sebou život prináša. Sú pohodové, spoločensky atraktívne a sebavedomé. Rýchlo nadväzujú kontakty s ľuďmi a vedia lepšie zhodnotiť prípadného kandidáta  na manžela, lebo už pri mihnutí nohavíc na vzdialenosť päť metrov nemyslia na sobáš.
Je možné dosiahnuť takýto stav ducha? Samozrejme. A ako to urobiť? Predovšetkým sa treba pozrieť na vlastnú  situáciu inými očami, preťať zveličovanie vlastných mínusov a sústrediť sa na plusy. Je to dosť ľahká úloha, pretože výhod  života osamote je aspoň toľko ako nevýhod.
Vyhnite sa nástrahám a nedajte na reči!!!
Na ženy, žijúce osamote, číhajú rôzne nástrahy. Nastavujú  ich rôzni ,,dobrosrdeční“ ľudia alebo ženy samotné. Týmto nástrahám sa treba vedieť vyhnúť, pretože dostať sa z nich, je omnoho ťažšie.
,,TREBA JU VYDAŤ! „ hovoria ustarostené babičky, tetušky a susedky  a tak vám  pripomínajú vašu osamotenosť. Budú sa pokúšať dohodiť vám sympatického slobodného mládenca. Ak sa tomu budete chcieť vyhnúť, označia vás za čudáčku, alebo dokonca lesbičku. Niektorí ľudia jednoducho nevedia pochopiť, že nemáte partnera, lebo radšej počkáte na Volvo, ako by ste mali jazdiť na Octávii.
RADA: Všetkým, ktorí nad vami zalamujú ruky, rozhodne a úprimne poďakujte za ich snahu. Povedzte im však jasne , že si neželáte, aby vám kohokoľvek dohadzovali , pretože chcete stretnúť  muža svojho života za romantickejších podmienok.
"NEMÁ SVOJU RODINU, TAK NECH NÁM POMôŽE“ – sestra s tromi deťmi, priateľky, kolegyne alebo rodičia od vás môžu očakávať všestrannú pomoc, aj finančnú. Samozrejme, že im môžete, ak je to váš spôsob života, ale nedajte sa donútiť k pomoci len preto, že si myslia: „ Aj tak nemá čo robiť, kde minúť…, veď je sama…“   Bráňte svoje záujmy!
RADA: Zbavte sa pocitov viny, ak ich voči nim cítite.  Napokon, všetko, čo máte, ste získali vlastnou prácou a máte nárok na vlastný život aj vtedy, keď sa o neho s nikým nedelíte. Prednosť majú vaše plány a túžby. A ak tomu nerozumejú, je to ich problém a nie váš.

,,SAMA SA DOMA? ASI ZBLÁZNIM!“ – stáva sa, že osamelé ženy sa boja večerného ticha, ktoré ich deň, čo deň očakáva doma. Zahlušujú ho a na celý deň zapínajú televízor alebo celé hodiny telefonujú...Je zlé, ak si človek nedokáže zvyknúť sám na seba. V takomto prípade je potrebné, naučiť sa žiť so sebou.  Veď sama sebe ste tou najlepšou spoločnosťou  - treba len odhaliť jej klady.
RADA: Zapnite si obľúbenú hudbu, dovoľte svojim myšlienkam blúdiť,  kde sa im len zachce, kupujte si kvety, radujte sa z príjemných chvíľ s rozumným človekom, s ktorým sa nepohádate / áno, mám na mysli vás/ , naučte sa, rozumieť si.  Ak nebudú vaše myšlienky spočiatku príjemné, preskúmajte ich a budete vedieť, čo treba v živote zmeniť. Začnite plnením malých úloh, ktoré prinesú veľké zmeny do vášho života. Keď zistíte, kto ste a naučíte sa žiť so sebou, život s partnerom zvládnete bez problémov. Len neobchodujte s bohom. „Tak , Bože, ja teraz budem chvíľu sama, ale zato mi prihráš na Vianoce princa.“ Riešením je iná veta: „Som šťastná, že žijem a každý deň objavujem krásu života.“

 


Diskusia k článku:

Autorka p. Natália asi nikdy v živote nepocítila samotu, najprv by si to mala skúsiť a potom o tom písať. Osamelý človek ťažko môže byť šťastný.
Neregistrovaný - Dagmar, 16.7.2002 12:52
Všetko má svoje hranice, aj samota. Ano, vychutnám si ju keď som v ťažkom rozpoložení, ale nie stále chcem byť sama! Prečo sa nemôžem pozerať do detských očiek, keď niečo chcú, prečo im nepomôcť a neporadiť keď ich niečo trápi??
Neregistrovaný - smile, 16.7.2002 13:52
ta zelena fotka hore je strasna. Pripomina mi to modne casopisy zo socializmu.
Neregistrovaný - Ela, 16.7.2002 13:56
dagmar, je rozdiel byt sam a osamely.
Neregistrovaný - ja, 16.7.2002 16:02
ja som vydata 25 rokov a som vlastne akoby sama. Nasla som si mnozstvo zaujmov som rada sama aj ked nie som sama v pravom slova zmysle. nebojte s a akejkolvek samoty.
Neregistrovaný - daniela, 16.7.2002 18:06
Dagmar, môže byť aj osamelý človek sťastný,je to lepšie ako znášať cvoka.Šťastie máš v sebe, nie v chlapovi s ktorým si.Smile,za chvíľu sa môžeš zblázniť, nedramatizuj moc.Treba sa tešiť tu a teraz.Daniela aj v partnerstve môže byť človek sám.Dokonca viac ako keby žil sám.
Neregistrovaný - Bellezza , 17.7.2002 06:21
Be. aj ty sa môžeš zblázniť (ak sa tak ešte nestalo)
Neregistrovaný - anonyym, 17.7.2002 07:39
anonym,to sa môže každý, kto svoje problémy považuje za najdôležitejšie na svete a umára sa vecami,ktoré nemajú význam a ktorých riešenie je relatívne.
Neregistrovaný - Bellezza , 17.7.2002 08:02
anonym,zblázniť sa nie je žiadny problém v dnešnej dobe, nevidím ani na to dôvod.Ľudia žili aj v horších podmienkach a prežili. Len niektoré rozmaznané hysterické paničky už nevedia čo majú chcieť od dobroty, a od nudy vymýšľajú.Človek keď si váži čo má,vie zvážiť svoje možnosti a dobre sa pozná, nikdy nebude mať taký problém že bude mať nutkanie lepiť sa na niekoho. Ľudia, ktorí nevedia byť sami so sebou, nebudú byť vedieť byť ani s tými druhými...lebo ich nebudú vedieť poznať.To že sa budem lepiť na niekoho ako vulkanizačná páska, to neznamená že toho dotyčného poznám
Neregistrovaný - Bellezza , 17.7.2002 08:10
anonym,zblázniť sa nie je žiadny problém v dnešnej dobe, nevidím ani na to dôvod.Ľudia žili aj v horších podmienkach a prežili. Len niektoré rozmaznané hysterické paničky už nevedia čo majú chcieť od dobroty, a od nudy vymýšľajú.Človek keď si váži čo má,vie zvážiť svoje možnosti a dobre sa pozná, nikdy nebude mať taký problém že bude mať nutkanie lepiť sa na niekoho. Ľudia, ktorí nevedia byť sami so sebou, nebudú byť vedieť byť ani s tými druhými...lebo ich nebudú vedieť poznať.To že sa budem lepiť na niekoho ako vulkanizačná páska, to neznamená že toho dotyčného poznám
Neregistrovaný - Bellezza , 17.7.2002 08:15
No ja poznam taky fajn vyrok: Niekedy je tazke zit sam so sebou, ale inu moznost nemas. Ja milujem samotu asi tak ako milujem aj svojho partnera. Nedokazem byt s niekym 24 h denne, to by som sa nemala na co tesit. Dokonca si viem predstavit stastny zivot aj sama so sebou, pretoze by som si to vedela zariadit. A viete co je najhorsi pocit, horsi ako samota samotna? Ak ste medzi ludmi a aj tak sa citite sam.
Neregistrovaný - Lila, 17.7.2002 08:56
Lila, zažila si takú samotu, že uložíš svoje deti spať a nemáš sa komu prihovoriť, pritúliť, posťažovať. Spýtaj sa rozvedených žien, ako sa to znáša. Nedostať pohladenie, lásku. Neprajem takú samotu nikomu. Každý zdravý človek túži byť milovaný, vážený a pochopený. A toto musí chýbať každému kto je sám, aj pri najväčšom pracovnom, spoločenskom, športovom nasadení. Žiadny priateľ ani priateľka Ti nikdy nenahradí milujúceho človeka. Nemôže to chýbať sobeckému človeku a človeku ktorý má rád iba sám seba.
Neregistrovaný - Dagmar, 17.7.2002 09:45
Suhlasim s nazorom, ze je rozdiel byt sam a osamely. V partnerstve nikdy nie si sama ale po 25 rokoch osamelosti. Tvrdis, ze je treba najst sam seba, svoje konicky povzniest nad nezne pohladenie asi si naozaj cvok.Aj ja som rada sama. Ale osamelost je strasna aj ked mam tolko yaujmeov a prace, no je to len unik z osamelosti hoci mi samota prinasa radost.Jednoducho priznajme si, chceme zit bez zavazku ale nie osamelo. Preco si vydata ved to nie je ziaden vztah ani osamelost ani potesenie, bojis sa ze by si naozajstnu samotu a osamelost nezvladla. Ale ved lepsie je zit takto ako naozaj sama a osamelo, pohodlonejsie ....
Neregistrovaný - Daniela2, 17.7.2002 09:52
Dagmar, iste, kazdemu samota nevyhovuje. To zalezi podla mna od cloveka, od jeho povahy. Ja som mala na mysli samotu, taku "produktivnu", zijes sam, ale nechyba ti laska, proste si vezmes od zivota, co potrebujes. Lasku detom mozes davat detom v detskych domovoch, mozes mat partnera, s ktorym ale nezijes lebo ti to tak vyhovuje... Nemyslela som osamelost, hlavne nedobrovolnu osamelost. To je podla mna trosku ine a ani clanok sa tym nezaoberal. Dnesni mladi ludia chcu byt radsej sami. Ja osobne, ak by som sa nebola vydala, nenasla lasku, tak doteraz zijem sama. A vobec by mi to neprekazalo. Proste som ten typ.
Neregistrovaný - Lila, 17.7.2002 09:59
Lila, myslím si, že Ty vôbec nie si ten typ kto by chcel žiť sám. Jedine, že by si bývala sama a to je rozdiel. Skôr by som povedala, že by si veľmi vyhladávala spoločnosť a rada by si sa obklopila ľuďmi. Ale jedného dňa by Ťa to prestalo baviť a veľmi by si túžila mať životného partnera. Aj tej "slobody" sa raz prejeme a chceme mať svoju rodinu, svoje deti. Myslím, že nemáš deti a preto Tvoje názory sú iné.
Neregistrovaný - Dagmar, 17.7.2002 10:35
Lila pravdu vravíš...Dagmar kto si ako ustelie tak si ľahne.Každá minca má dve strany, s tým treba počítať, aj byť slobodný a žiť sám má svoje výhody a nevýhody.Len niektoré veci sa prejedia rýchlejšie iné pomalšie.Len si netreba myslieť, že teraz už je to navždy a ten dotyčný sa mi nepreje, ako si ty nazvala životný partner a deti.A to môže nastať aj z druhej strany.
Neregistrovaný - Bellezza , 17.7.2002 11:01
lila, je logicke, ze keby si nenasla lasku a sa nevydala, ze budes sama :)
Neregistrovaný - , 17.7.2002 11:50
Neznamy myslis? Nie je to celkom tak..
Neregistrovaný - Lila, 17.7.2002 12:10
Dagmar mne sa zdá, že článok hovorí o takých ako si ty. Nevieš sa tešiť zo života, lebo párový život a možnosť oprieť sa o niekoho si povýšila nad zdravie, krásne deti atď. Z každého slova cítiť, že ti chýba muž, ale problém bude inde.Ty už máš aj jasnú predstavu. A čo, keď nebude večer doma? Bude lekár, a aby ste prežili, bude brať všetky služby. Želám ti skoré šťastie, ale daj pozor, aby si neponúkala zatrpknutú tvár.
Neregistrovaný - Katka, 18.7.2002 07:30
Pre Katku, Predstav si Katka, že žižem veľmi šťastný život s mužom, takým, akého má máloktorá žena. Ale: Jednu etapu svojho života som prežila s dvomi deťmi sama ako rozvedená a z tejto skutočnosti vychádzam a dovolím si preto tvrdiť, že ten človek, ktorý nežil sám ten pocit nepozná, tak to ani nemôže vedieť posúdiť. A predstav si dnes žijem len pre svoje deti a rozdávam úsmevy, ktoré som bohužial ako sama nikdy nepoznala. Prajem aj takým ako si Ty šťastie a to, aby si sa na tomto svete nikdy nedostala do pozície v akej som bola ja. Teraz mám obdobie, kedy sa mi žiada byť samej, ale iba chvíľku, potom znovu sa teším na príchod svojich najmilších.
Neregistrovaný - Dagmar, 18.7.2002 10:08
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!