lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 18. Apríl, , Dnes oslavuje Valér
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Návyky, ktoré by ste mali radšej zmeniť

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 20.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

Každý deň robíme tisíc činností, ktoré sme sa naučili doma, alebo cestou životom sa na nás nalepili. Robíme ich automaticky, ani si neuvedomujeme, že niektoré z nich môžu byť škodlivé. Prinášame zoznam tých, ktoré by sa oplatilo zmeniť, už len kvôli vlastnej bezpečnosti.
 
1 Odkladanie pečiva do plastových nádob
Chlieb, uložený do vzduchotesnej  plastovej nádoby i keď ešte vyzerá sviežo, môže byť pokrytý zárodkami plesne. Lekári už dokázali, že pleseň má karcinogénne vlastnosti. Ak stále jeme takéto pečivo, môžeme zvýšiť vlastné riziko, že jedného dňa vážne ochorieme. Najvhodnejšie je držať pečivo v drevených alebo kovových nádobách, kde rýchlo neuschne a nestratí nutričné vlastnosti. Takisto kupujte len toľko chleba a pečiva, koľko potrebujete.
2 Ukladanie údenín do fólie
Nerozbalená šunka, alebo preložená do plastovej fólie už po dvoch dňoch mení farbu a objaví sa na nej klzká vrstva. Citlivý žalúdok môže na zjedenie takejto šunky alebo salámy zareagovať nevoľnosťou. Údeniny v plátkoch kupujte v malých množstvách, každý druhý deň. Do chladničky ich odkladajte v alobale alebo pergamenovom papieri. Kontrolujte dátumy na balených údeninách a nikdy nejedzte tovar po záručnej lehote.
3 Pitie priveľkého množstva kofeínu
Ste nervózna a hneváte sa aj pre maličkosti? Spomeňte si, čo ste pili celý deň. Príčinou môže byť kofeín, ktorý  sa nenachádza len v káve , ale aj v energetických nápojoch. Zatiaľ čo v rozumných množstvách táto látka dodáva energiu , pri predávkovaní podporuje podráždenie. Denne je bezpečné vypiť 2-3 šálky kávy, jednu pollitrovú kolu alebo jednu plechovku energetického nápoja.
4 Nosenie pritesného oblečenia
Obtiahnuté džínsy alebo spodné nohavičky nosené po celý deň môžu spôsobiť, že na páse a bokoch vzniknú priehlbinky, pripomínajúce strie. Takéto odevy sťažujú cirkuláciu krvi a podporujú praskanie jemných žiliek. Ak ste na svojej pokožke zbadali ružovkastý pás, postihnuté miesto dvakrát denne natierajte telovým krémom alebo balzamom. Noste nohavice vhodnej veľkosti, najlepšie elastické, ktoré sa nezarezávajú do tela. Rovnako nezdravé je nosiť príliš tesnú podprsenku – zhoršuje prietok krvi a lymfy a môže dokonca zvýšiť riziko vzniku rakoviny prsníka.
5 Pretieranie tváre rukami
Počas dňa si často pretierate tvár rukami. Ak ste predtým napr. chytali kľučku, alebo držali papierovú bankovku, na vašich dlaniach ostali baktérie, ktorými môžete nakaziť očné spojivky a pokožku. Ak sa chcete vyhnúť vyrážkam, čo najčastejšie si umývajte ruky. Neznamená to, že máte prejsť do druhej krajnosti – prehnaná hygiena ničí prirodzenú bakteriálnu flóru   pokožky  dlaní.
6 Jedenie priveľkého množstva citrusov
Aj keď citrusové ovocie patrí medzi celoročne dostupný zdroj vitamínu C, neznamená to, že je vhodné hltať napríklad mandarínky po kilogramoch. Citrusové ovocie vo veľkých množstvách môže vyvolať vznik alergií a takisto prispieť ku vzniku močových kameňov . Najvhodnejšie je zjesť napr. jeden pomaranč medzi hlavnými jedlami, nikdy nie hneď po hlavnom jedle . Takisto nezabúdajte, že ovocie v spojení s inými potravinami môže začať v žalúdku kvasiť, spôsobiť bolesti a sťažiť trávenie. Po ovocnom jedle kvôli zubom aspoň pol hodiny žujte žuvačku bez cukru, kardamon alebo aníz.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!