lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kto chce kam...

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 15.5.2002
späť
Späť

Poslať
 

Všetci si s mimoriadnym záujmom čítame o tom, že Melanie Griffithová robí žiarlivostné scény svojmu milovanému Banderasovi, že Julia Robertsová sa nenávidí s manželkou kameramana, ktorého práve uháňa, že ten či onen herec odišiel od manželky, rozviedol sa, alebo mu drahá polovička nasadila parohy. Vŕtať sa v súkromí hviezd sa vďaka bulvárnym novinám a časopisom stalo módou. Možno preto počet bulvárnych médií narastá a počet serióznych klesá. Veď komu sa už chce čítať o medziročnom náraste inflácie v Argentíne, či o smrti amazonského pralesa.

 

Jedno aj druhé sa nás týka, len si treba vedieť vybrať. Aj z hereckých škandálov sa môže človek poučiť. Pozrite sa, koľko manželstiev, či partnerstiev zažívajú hviezdy za život a napriek tomu nekončia  na psychiatrii, neprepadajú depresiám, nepodliehajú čiernym myšlienkam. Aspoň tí nie, ktorí si naďalej zachovávajú priateľské vzťahy so svojimi opustenými druhmi a deťmi, tými ich, aj s tými spoločnými. Človek si musí vedieť priznať omyl, hľadať riešenie, ale nepáliť mosty a neprechovávať nenávisť. Hnev, neuspokojená zlosť, neprajnosť poškodzuje najviac nás samých. Nedá nám spať, nenechá nás dýchať, robí nás malichernými a nepokojnými. Nevybavený účet nás ťahá dozadu, nemôžeme sa venovať budúcnosti. Rýpeme sa v minulosti. Keby sa Elisabeth Taylorová zaoberala minulosťou, nemohla by osem razy plná šťastia a nádeje povedať svoje tiché áno. Rovnako by bola zlou starenou aj  Joan Collinsová a ona sa namiesto toho staršia a krajšia ako predtým opäť vydala. Opäť dobre a opäť za mladšieho muža. To isté Lisa Minnelliová. Obe sú v pokročilom veku a chcú si ešte adoptovať dieťatko, hoci už majú dospelé deti. Rýpanie sa v nevydarenom vzťahu, by ich nikdy neposunulo ku šťastiu. Nechceli žiť z minulosti, chceli lásku, chceli byť šťastné a pracovali na tom. Ich cesta nebola ľahká, ale keď mali jasný cieľ, neobávali sa prekážok. A v každom novom vzťahu verili, že toto je ten, čo vydrží navždy. Mýlili sa. No a čo? Je preto tráva menej zelená, leto pochmúrnejšie a mier menej krásny?
Všetko, čo vnímame môže byť pekné, závisí to en od uhlu pohľadu. Tieto dámy prijali heslo, že nikdy nebudú na verejnosti nepekne hovoriť o svojom bývalom. Načo aj. Kakali by do vlastného hniezda.
Nám neslávnym, nechcem povedať obyčajným, lebo všetci sme jedineční, chýba často veľkorysosť a nadhľad. Kylie Minogueová sa nedávno rozišla so svojím partnerom Jamesom Goodingom. Predtým hovorili o svadbe, teraz zistili, že niektoré ich črty a zvyky sa nehodia pre spoločný život. To neznamená, že na seba zanevrú. Naopak, vyčistili si stôl, naliali čistého vína, zistili, že je im príjemné naďalej sa stretávať a udržiavať priateľstvo, ale nepomýšľať na spoločný život a rodinu. Aké jednoduché, a predsa, skúste sa poobzerať okolo seba, koľkí to vo vašom okolí dokázali? Určite tu svoju rolu hrá aj finančná samostatnosť zúčastnených, ale dnes máme všetci možnosť , uživiť sa sami. Komu je príjemnejšie žiť, v otroctve, v zlatej klietke, alebo s despotom, môže. Len nech nevraví, že to robí kvôli deťom. Mačka so psom môže bývať v jednej posteli len naozaj vo výnimočných prípadoch. Im je malý aj celý dvor. To však neznamená, že by sa mali navzájom vraždiť na počkanie. Pri rešpektovaní pravidiel slušnosti, takte a empatii si môžu byť v živote užitoční. A to ide. Neubližovať si ani vtedy, keď jeden z nás má v ústach horkosť rozchodu, alebo spomienku na dramatický rozvod.  Ak prijmeme do svojho srdca nového partnera, to ešte neznamená, že starého zničíme, vyženieme, určíme mu miesto v hladomorni. Ak sme si ho vybrali, určite nám niečo dal, a to by sme si mali zachovať v srdci. Nie je krásny príklad Liz Hurleyovej a Hugha Granta. Rozišli sa po trinástich rokoch, ale teraz, keď má Liz problémy/ nemôže nájsť ocka pre svoje už narodené dieťatko/Hugh jej ide za krstného otca a tým preberá na seba časť ockovských povinností. Obaja pochopili, že čaro ich stretnutia je v priateľstve. To môže existovať bez ľúbostných scén, žiarlivosti, majetníckeho pocitu, výbuchov hnevu z nepohody. Niekedy si myslím, že keby sme sa na svojich partnerov občas pozreli priateľskými očami a správali sa k nim v rámci zachovania podmienok, ktoré platia v priateľstve, našli by sme rýchlejšie spoločnú reč, ako keď trváme na svojej pravde. Čo máme z toho, že sa naša pravda potvrdí, keď bolí.
Pokúsme sa aj my o idylku v živote, aby sme boli hrdinami tej istej hry, ako tí, ktorých život je verejnosti na očiach.
 Ak máme radi drámu, hnev, spáleniská, krik, doprajme si ich, len sa potom nesťažujme, že život nám nič pekné neprináša. Bývalý manžel je gauner, deti sa nevydarili, máme nanič rodičov a súčasný partner je na šikmej ploche.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!