lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Počíta láska roky?

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 17.4.2002
späť
Späť

Poslať
 

Z obálok bulvárnych magazínov na nás často hľadia páry, tvorené prominentnými mužmi s omnoho mladšími ženami. Vyzerajú nadmieru šťastne a preto ľahšie tolerujeme podobné páry aj v našom okolí. Napokon – väčší  rozdiel  na prvý pohľad často ani nevidieť. Dnešní päťdesiatnici športujú, starajú sa o svoje telo a šatami vhodne zakrývajú drobné nedostatky. Ani v prípady žien, ktoré majú oveľa mladších milencov nás už nešokujú. Zvykli sme si na Studénkovú, Lucku Bílu aj Ivetu Bartošovú a vôbec netušíme, že práve oni majú ideálny vzťah.
 


Ideálne erotické duo
Sexuológovia nemajú pochybnosti o tom , že z fyzického hľadiska je najideálnejšia dvojica, tvorená staršou ženou a mladším mužom. Takéto zloženie výnimočne podporuje erotickú harmóniu. Napokon – je to vec hormónov – u žien je chuť na sex a schopnosť prežívať orgazmus  najvyššia v období medzi 35. a 45. rokom života. U mužov pripadá vrchol sexuálnych možností na obdobie medzi 20. – 30. rokom. Preto je spolunažívanie takéhoto páru väčšinou vynikajúce.
Zato zrelý partner môže ponúknuť partnerke materiálnu stabilizáciu a vrelé, otcovské city. Mimoriadne cenné je to najmä pre mladé ženy, ktoré nemali dobré vzťahy s otcom, alebo príliš rýchlo opustili rodičovský dom a necítia sa stopercentne pripravené na samostatný život.

Čo treba vedieť
Aby vzťah partnerov  s väčším vekovým rozdielom prinášal obidvom uspokojenie, treba vedieť, že:
- dôležitá je rovnováha medzi tým, čo dáva žena mužovi a čo muž žene. Ženina tolerancia voči skúsenostiam muža sa musí stretnúť s jeho tolerancii voči jej názorom na život. Ak je muž mladší, žena by v žiadnom prípade nemala očakávať, že jej bude vo všetkom pritakávať.
- vzťah musí byť založený nielen na erotickej príťažlivosti, ale aj na priateľstve. Ak je muž starší, potreby ženy časom narastú a jeho sexuálne možnosti budú klesať. Pre milujúcu sa dvojicu to však nie je prekážkou, prečo by nemala mať uspokojivý sexuálny život. Moderná medicína ponúka už niekoľko možností, ako vyriešiť pokles potencie.
- partneri by si mali dávať veľa slobody a do ničoho sa navzájom nenútiť. Ak sa žena rada stretáva s priateľmi a muž radšej trávi večery doma, žena by sa mala vedieť zabaviť aj bez neho. Platí to len v prípade, že sa správa tak, aby v ňom nevzbudila žiarlivosť. Muž  určite prijme celkom prirodzene, že sa jeho mladšia partnerka túži stretnúť s priateľkami.

Problémy, na ktoré treba byť pripravený
Ak je muž omnoho mladší :
- je pravdepodobné, že bude chcieť mať dieťa v a žena už môže mať problémy s otehotnením. Východiskom je liečba neplodnosti.
- Môže chcieť tráviť voľný čas celkom inak ako žena, napríklad ísť s priateľmi na splav a nie do pohodlného hotela. Pre ženu to znamená, že musí vedieť uzatvárať kompromisy.

Ak je muž omnoho starší:
- keď sa blíži k šesťdesiatke, zvyčajne mu začína ubúdať síl a začína častejšie chorľavieť. Je možné, že žena sa od istého bodu stane viac jeho ošetrovateľkou ako milenkou.
- starší muž má väčšinou už odrastené deti. Žena musí počítať s tým, že na ňu budú spočiatku hľadieť nedôverčivo alebo sa dokonca usilovať vyvolať medzi partnermi konflikt. Ide predsa o konkurentku o otcove  city aj majetok...Ak chce mať žena niekoľko detí, musí počítať s tým, že starší partner odmietne deti úplne alebo pristúpi nanajvýš na jedno.

 


Diskusia k článku:

Moja mama bola o 20 rokov starsia ako otec, manzelstvo bolo velmi harmonicke (aspon z mojho pohladu), nikdy sa nehadali. Rozviedli sa, ked som zmaturovala. Cely zivot som sa hanbila za ten velky vekovy rozdiel.
Neregistrovaný - Cokoladka, 17.4.2002 17:30
zena = superdynamo
Neregistrovaný - , 17.4.2002 19:26
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!