lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Trinásť prikázaní atraktívnej ženy

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 3.10.2001
späť
Späť

Poslať
 

OŠETROVANIE
Ideálny krém
1 Dokonca ani obľúbený krém nepoužívajte non-stop
V lete pracujú mazové a potné žľazy intenzívnejšie a prirodzená ochranná vrstva pokožky sa obnovuje rýchlejšie. Krém na leto by mal pokožku zvlhčovať a zimný krém – vyživovať a chrániť proti chladu. Nezabúdajte, že ak bez premýšľania testujete všetky novinky, riskujete alergickú reakciu.
2 Na deň nepoužívajte regeneračné krémy
Ak na regeneračný krém použijete podklad a púder, upcháte póry a znemožníte pokožke dokonalé dýchanie. Chybu môžeme urobiť aj pri roztieraní hydratačného krému – nie je vhodné hlboko ho vtierať do pokožky, pretože nadmerné množstvo vlahy príliš zmäkčí vrchnú vrstvu pokožky a umožní ľahší prienik pre baktérie. Hydratačný krém je vhodný na deň a regeneračný na noc.
3 Nezosvetľujte si pehy bieliacim krémom
Pod ich vplyvom sa pokožka tváre stáva citlivejšou na slnečné lúče a pehy môžu byť ešte výraznejšie. Bieliace krémy sa používajú na pigmentové škvrny na miestach, ktoré nie sú vystavené neustálemu vplyvu slnka. Pehavé tváričky je vhodnejšie nakrémovať krémom so silným slnečným filtrom.

MAKE UP
Líčte sa ako dáma
4 Bledú pokožku ,,neopaľujte“ tmavým podkladom
Všetci vizážisti bez výnimky odporúčajú podklad, ktorý je o odtieň svetlejší ako odtieň pokožky. Svieži vzhľad dodávame tvári šikovným nanesením farby na líca, spánky a bradu.
5 Pri mastnej pleti nepoužívajte mastné podklady
Pre mastnú pleť sú najvhodnejšie podklady, v ktorých sú tukové zložky nahradené silikónovými. Po vyparení prchavých zložiek ostane na pokožke tenučký trvalý povlak, ktorý neumožňuje premiesťovanie pigmentov a preto je make-up stály.
6 Ak máte opuchnuté alebo podráždené oči, nepoužívajte perleťové tiene
Červené, podráždené oči najlepšie zakryje mätovozelený očný tieň alebo korektor. Ak nemáte rada zelené tiene, naneste na viečka trocha svetlého make-upu a potom béžový tieň. Starostlivo si nalíčte mihalnice.
7 Nezvýrazňujte prisilno očí aj pery
Tvár potom pôsobí neprirodzene staro a črty strácajú harmóniu. Takisto sa snažte nelíčiť príliš silno do práce.

TELO
Buďte jemná k vlastnej koži
8 Nepoužívajte bez prestávky antiperspiranty
Používajte ich striedavo s bežnými dezodorantnmi, toaletnými vodami alebo osviežujúcimi telovými tonikmi a večer sa vždy dôkladne poumývajte. Neprestajné používanie antiperspirantov môže vyvolať bolestivý zápal potných žliaz.
9 Na pokožku krku nepoužívajte ten istý krém, ako na tvár.
Pokožka krku má menej mazových žliaz, je suchá a tenká. Ak máte mastnú alebo zmiešanú pokožku, krém na tvár použitý aj na krk, môže byť málo mastný a pokožka nebude optimálne chránená a vyživená.
10 Neseďte vo vani dlhšie ako 10 minút
Teplý, dlhý kúpeľ, najmä s pridaním rozličných bežných pien, zbaví pokožku ochranného plášťa. Na každodennú očistu je vhodnejšie sprchovanie a kúpeľ – ale s ošetrujúcimi kúpeľovými prísadami – stačí vychutnávať raz týždenne.

VLASY
Posilňujte a vyhládzajte ich
11 Balzamy nevtierajte do pokožky hlavy
Výživu potrebujú najmä končeky vlasov. Preto začínajte nanášanie balzamu práve končekmi vlasov a postupne prechádzajte nahor. Do pokožky vtierame iba výrobky, ktorých úlohou je posilniť vlasové cibuľky. Vždy si pozorne prečítajte inštrukcie na priloženom letáčiku.
12 Nekefujte vlasy so sklonom k masteniu
Dlhšie česanie vlasov kefou prospieva najmä suchým vlasom, ktoré takto získajú ochrannú mazovú vrstvičku. Mastné vlasy sa budú iba rýchlejšie dožadovať umytia.
13 Nikdy si sama neopravujte farbu zle zafarbených vlasov
Tu pomôže iba šikovná kaderníčka, ktorá vlasy najprv odfarbí, potom na ne nanesie keratínový balzam a až takto pripravené vlasy opäť zafarbí, ale už menej agresívnym prípravkom.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!