lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Návod na používanie muža

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 26.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

ABY SA RÁD VRACAL DOMOV
Kedysi dávno, pradávno, muži každé ráno vyšli z jaskyne, aby vystavujúc sa nebezpečenstvám, zaliati potom, riskujúc život poľovali na mamuty. Museli v tom byť skvelí, súdiac podľa toho, že dnes už na žiadneho mamuta nenatrafíte. Takýmto spôsobom si muži sami určili hlavnú činnosť a menovite profesionálnu prácu. Práve v nej sa snažia kompenzovať stratené emócie. Preto sa nečudujte, že váš muž považuje konkurenciu za príslušníkov nepriatešlkého kmeňa a k projektom pristupuje ako k lovnej zveri (vziať, čo sa dá a potom bežať v ústrety ďalším výzvam) a veľkého šéfa sa obáva ako nevypočítateľného bôžika. Vám ostáva úloha vernej jaskynnej ženy, ktorá vďačne prijíma plody úsilia svojho pána.
RADA? Ak vám nevyhovuje rada vyčkávajúcej spoločníčky, nezabúdajte: muž je väčšinu dňa taký zaujatý poľovaním, že aj vy sa môžete pokojne oddať svojmu lovu.

ABY HO NEZAČALA OBDIVOVAŤ INÁ
Prečo si káčeri šuchoria farebné pierka a jelene pyšne potriasajú parožím? Preto, lebo bytosti mužského pohlavia majú vrodenú potrebu vzbudzovať obdiv. Muž, zbavený krutou prírodou pierok a rohov, musí hľadať na ohromovanie verejnosti iné spôsoby. Najmä ak mu príroda nadelila poriadne libido. Odtiaľ pramenia šialené výkony za volantom alebo túžba po adrenalínových aktivitách. A nemusia to byť vždy športy. Niekedy stačí protirečenie šéfovi.
RADA: Ak chcete jemu aj sebe ušetriť materiálne a psychické škody, naučte sa častejšie hovoriť:,,Fíha!“ Obdivovaný vlastnou ženou nebude hľadať hlasnejší potlesk. Zľutujte sa a dajte mu šancu – aj za zle uvarené párky ho pochváľte, že chutnejšie by nepripravil ani kuchár v päťhviezdičkovom hoteli.

ABY PRESTAL ZNAČKOVAŤ
Svojho muža by ste poľahky určite ľahko vystopovali. V kúpeľni necháva mokrý uterák na zemi, kreslá v obývačke dekorujú jeho včerajšie ponožky a v kuchyni nájdete šálku so zvyškom kávy a početné taniere. Neporiadok v mužskom vydaní je spôsob, ako vytvoriť príjemnú atmosféru. Je to umenie úpravy interéru – ale aj atavizmus, zvyšok pradávneho zvyku značkovať svoj terén.
RADA: Žiaľ, v tomto prípade je ťažké radiť. Jednoducho musíte pochopiť tento mechanizmus a snažiť sa ho odstrániť opakovaním trpezlivých slov, alebo mlčať a vytvárať domácnosť na svoj obraz.

ABY PO NÁVRATE Z PRÁCE NEHRÝZOL
Koruna tvorstva Prichádza domov, bez slova si zoblečie kabát, odloží tašku , poďakuje sa za večeru a – zavrie za sebou dvere. Samozrejme, že ste presvedčená, že prišlo k akejsi tragédii, alebo ste urobili čosi neodpustiteľné a on má v úmysle rozvádzať sa. Pravda je pritom celkom iná: muž, unavený a naštvaný, jednoducho potrebuje čas pre seba a zašil sa do svojej nory. Kým nesmelo krúžite okolo zavretých dverí a bojíte sa zaklopať, aby vás nezožral zlý vlk, váš muž zatiaľ oddychuje, púšťa si hudbu alebo vychutnáva ticho.
RADA: Takéto správanie je síce z vášho pohľadu čudné, ale jediné, čo môžete urobiť je čakať, počítajúc do 2 x do stotisíc. Keď budete takmer končiť, dvere sa otvoria a zlý vlk z nich vyjde premenený na sladkého psíčka a navrhne vám spoločnú zábavu. To bude odmena za vašu trpezlivosť.

ABY SA MU NEPREHRIAL MOZOG
Nervový systém muža je odlišný od ženského. Dokazuje to jednoduchá skúsenosť s televízorom. Samec, sledujúci prenos futbalového prenosu, sa mení na zhypnotizovanú múmiu, zatiaľ čo vy po troch minútach cítite príval energie a bežíte robiť čokoľvek iné, ako hľadieť na stále sa opakujúce zážitky. Celkom naopak je to s romantickými komédiami, ktoré zbožňujete a z ktorých on dostáva kŕče. Mužský mozog jednoducho nezvláda nadmerné množstvá niektorých podnetov vzhľadom na ... hm...vrodené nedostatky / nedostatočné prepojenie ľavej a pravej mozgovej hemisféry/.
RADA: Pripomeňte si to, keď vám napadne opäť vytiahnúť vášho najmilšieho kupovať deťom topánočky.

ABY VÁS BEZ REČÍ PUSTIL ZA VOLANT
Mužský svet je plný nepochopiteľných tabu, ktoré by ste nemali narúšať už kvôli vlastnej psychickej pohode. Patria k nim ,,obľúbený mužov sveter“, ,,obľúbená mužova košeľa“, a ,,obľúbené mužove nohavice“ – ošarpané handry, ktoré by podľa vás mali okamžite pristáť v kontajneri. Nedotknuteľná fajka a iné. Ale najväčšie tabu je auto. Ženská ruka sa ho nemá čo dotýkať, pretože by sa mohli uraziť bohovia.
RADA: Váš vyvolený však vie oceniť vaše šoférske schopnosti a skúsenosti – ak ich naozaj máte. Ak nie, skúste sama seba presvedčiť, že muž vás nepustí k volantu jednoducho preto, že chráni váš život a zdravie.

ABY SA BÚRIL POD KONTROLOU
Psychická hygiena vyžaduje, aby človek z času na čas relaxoval. Týka sa to aj mužov, i keď – pozor! – ich poňatie dobrej zábavy býva diametrálne odlišné od vášho.. Čo robiť, keď sa muž začne sťažovať na prepracovanie a nervovú vyčerpanosť?
RADA: Nenavrhujte mu spoločný večer pri videu, prechádzku za svitu luny ani zmrzlinu a ani výlet na bicykloch. Namiesto toho mu navrhnite stretnutie s kamošmi pri pive. Neobávajte sa, že pri pánskej jazde príde k nejakým excesom. Váš vyvolený nebude môcť uveriť svojmu šťastiu a nadšený, aké máte pochopenie pre jeho potreby, sa nebude môcť dočkať návratu domov. A keby aj nie! Pokojne si ľahnite, aj tak na jeho podobe pri návrate nič nezmeníte.


Diskusia k článku:

trefite sa ucinkom?:-)
Neregistrovaný - mato, 26.11.2001 17:39
opäť žasnem!<BR>ste vydatá?<BR>videli ste už živého obyčajného chlapa? alebo ste svoje poznatky získali sledovaním hysterických reklamných spotov?<BR>začínam uvažovať, že si s vami dám rande, aby som sa presvedčil, že sa mi nesnívate...
Neregistrovaný - jazz, 26.11.2001 23:37, jazz(`na`)szm.com
vyborny clanok, zavolala som aj manzela aby si ho precital a spolu sme sa rehotali!!! teraz uz konecne viem, preco je moj muz taky bodelar:-)
Neregistrovaný - elka-telka, 27.11.2001 04:53
:DDDDDDDDDDDd
Neregistrovaný - Bellezza, 27.11.2001 12:57, bellezza(`na`)pobox.sk
Najdrahší jazz, čo si Ty všade, furt a stále tak napipirindený? :-))) Uleteli Ti včely? Naozaj potrebuješ rande, aby si sa vedel na lady z chuti zasmiať? Alebo vieš čo? Ráno keď vstávaš, dávaj pozor, nevstávaj hore prdelkou, lebo sa naladíš na takého morózneho uja, ako sa tu javíš. Nebodaj len podpichuješ ... :-))) ... a čakáš kedy Ti my dokonalé blondínky začneme oponovať? Eeeee, mrač sa ďalej, vo svojej dokonalosti. :-))))
Neregistrovaný - nena, 27.11.2001 13:05, nena(`na`)post.sk
az na tu stratosferu ci hemosferu je to naozaj dost schopne... po chovani partnerky podla tohto clanku sa budem chovat tak ako xe ona za odmenu budem zas chapat ja ju...yo
Neregistrovaný - pali, 27.11.2001 16:53, dianke(`na`)dianke.sk
Velmi milo, inteligentne, pravdivo a rozumne napisane. Skoda,ze sa vecsinou ucime na vlastnych skusenostiach:-(<BR>Jazz rada ta spoznam a preverim,ze ty si vynimka,ale nemam strach,ze si:-))Ste na jedno kopyto ako vystrihnuti z casopisu a my sme tiez na jedno kopyto,samozrejme z inej konovej nohy,lebo na jednej by sme sa nedohodli a takto pekne porozdelovani to zvladame,niekedy viac a inokedy menej uspesne.
Neregistrovaný - RS, 28.11.2001 01:10
asi sa vzdam:)<BR>nena - nemozem vstavat hore ritou, pretoze to by som sa z postele nevyhrabal vobec:)<BR>milo? mozno. inteligentne? co hovori, uraza nas? pravdivo? zial, poznam niekolko desiatok vynimiek z tohto "zanroveho obrazku". rozumne? tak teraz uz definitivne kapitulujem. neocakavam nic rozumne od skript pre mentalne blondinky, budem sa musiet povzniest aj nad existenciu tohto zverstva. internet uz uplne ovladli nielen uslintani uchylaci ale aj blond comando. uz tu chyba len papez so svojim celibatom a radami, ako vybudovat silnu rodinu:( najblizsie sa docitam, ze techno, rave a ine zvratky, ktosi povazuje za hudbu... howgh!<BR>btw - nena, zas mas acko!
Neregistrovaný - jazz, 28.11.2001 22:51, jazz(`na`)szm.com
Hi Jazz!<BR>Internet je taký, akí sme my, čo ho používame. <BR>Možno nie zrova ako ja alebo ty, ale všetci, čo do neho vstupujeme. Si dosť rozumný, aby si to pochopil. Myslím si to. Tak načo rozčuľovanie?<BR>Je veľa vecí, ktoré sa mi na rozličných diskusných fórach nepáčia. Keď je tak a otravuje ma to, prestanem tam chodiť. Na tomto fóre som si zvykol brať veci s humorom a s nadhľadom. Netvrdím, že všetko je tu v absolútnom poriadku. Že sa mi všetko páči. Pokiaľ ma tu osobne nenapádajú a neurážajú -či už vulgárnym alebo aj iným spôsobom, cítm sa tu dobre. Nena vie krásne sekundovať - alebo ak chceš, "prihrávať na smeč". Ale keď sa zabudneš, tak ti ten smeč vráti... A takých žien je tu viac. A je sranda!<BR>:-)<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 29.11.2001 14:16, pelech(`na`)dmd.sk
Neostava ine, nez s clankom suhlasit.Len by som si dovolit doplnit ten navod este o jednu kapitolku.Mile damy, pokial mate pocit, ze ste v manzelstve sexualne malo vytazene , je to jednoznacne Vasa chyba . Nie je totiz nic jednoduchsie ako dostat chlapa do postele ....
Neregistrovaný - samcek, 29.11.2001 15:01
Súhlasím, nie je nič jednoduchšie ako dostať chlapa do postele.... hlavne ak nefunguje kúrenie, v celom byte je zima, a v posteli je termofor. <BR>Z
Neregistrovaný - zdenka, 29.11.2001 17:08
Skuska reakcie na clanok ...
Neregistrovaný - Thailon, 12.12.2001 09:53, misovic(`na`)kybernetika.sk
Samcek no hahaha, predstav si, ze existuju aj chlapi, co vedia povedat nie a mozem sa popred nich premavat aj naha :)
Neregistrovaný - Lila, 20.12.2001 14:09
Jazz, som brunetka:)
Neregistrovaný - RS, 6.1.2002 22:21
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!