lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Cointreau Fizz – drink tohto leta

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 16.10.2016
späť
Späť

Poslať
 

Nie je nič krajšie ako sadnúť si na terasu a len tak si užívať príjemnú atmosféru, ku ktorej neodmysliteľne patrí aj popíjanie lahodného drinku a verte, že nemusí to byť iba horúce leto.  Každý má spomedzi miešaných drinkov ten svoj obľúbený. No sú také, ktoré o sebe môžu tvrdiť, že sú nadčasovou univerzálnou klasikou. K nim patrí aj Cointreau Fizz. 

Už pri prvom pohľade naň je zrejmé, že je pitím pôžitkárov, ktorí si radi pozvoľna vychutnajú jeho jedinečnú chuť. Je to kokteil vo svojej najrýdzejšej podobe, zbavený zbytočných parádičiek. Recept je jednoduchý, stačí zmiešať správny pomer likéru Cointreau, limetkovej šťavy, zaliať perlivou vodou a spolu s ľadom podávať s ležérne vloženou slamkou v pohári na long drink. Jeho kúzlom je dokonale kombinovateľná chuť. Pridaním rôznych ingrediencií vznikne vždy nový, jedinečný drink, ktorý si však ponecháva svoj charakter. Cointreau Fizz je ľahký, elegantný, neustále sa meniaci a prispôsobivý koktail, ktorý svojou spontánnosťou osvieži každého fajnšmekra.

Cointreau Fizz uzrel svetlo sveta v roku 1876, kedy sa po prvýkrát objavil v známej knihe Jerryho Thomasa „Jerry Thomas´ Guide“ (Barmanov sprievodca), odvtedy sa radí k najvyhľadávanejším kokteilom. Správny pomer sladkej a horkej pomarančovej kôry likéru Cointreau  stál za vytvorením receptu, ktorý sa nepodobal žiadnemu inému. Vďaka svojej univerzálnosti sa stal neskôr základom pre najznámejšie miešané nápoje ako Cosmopolitan, Margarita, či Side car. 

 

Recept „All natural“

 

50 ml Cointreau

20 ml čerstvej limetkovej šťavy

100 ml perlivej vody

ľad

 

Do kokteilového šejkra nalejeme Cointreau a limetkovú šťavu. Pridáme ľad, pretrepeme a vlejeme do pohára na long drink. Dolejeme perlivou vodou.

 

 

JAHODA & MÄTA

 

50 ml likéru Cointreau

15 ml čerstvej limetky

4 – 5 ks čerstvých jahôd

3 lístky čerstvej mäty

50 ml sódy

 

V bostonskom šejkri zmiešajte jahody s lístkami mäty, pridajte likér Cointreau, šťavu z limetky a pridajte ľad. Poriadne premiešajte, až pokiaľ sa oceľ na šejkri neochladí. Nápoj preceďte do pohára a dolejte sódu. Na záver ozdobte vetvičkou mäty.

 

 

UHORKA & BAZALKA

 

50 ml likéru Cointreau

20 ml šťavy z čerstvej limetky

3 plátky čerstvej uhorky

4 lístky čerstvej bazalky

50 ml sódy

 

V bostonskom šejkri zmiešajte plátky uhorky s lístkami bazalky, likér Cointreau a šťavu z limetky. Pridajte ľad a miešajte až pokiaľ sa šejker neochladí. Nápoj preceďte do pohára a dolejte sódu. Ozdobte lístkami bazalky.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!