lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kúpa jazdeného vozidla - Vyhnite sa 5 najčastejším chybám!

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 27.1.2016
späť
Späť

Poslať
 

Pri kúpe jazdeného auta vždy zvažujeme veľa parametrov. Všetci sa však zhodneme na jednom: hľadáme výhodný kompromis medzi cenou a kvalitou. Ak plánujete kúpu „jazdenky“, vyhnite sa 5 najčastejším chybám, s ktorými sa môžete pri kúpe stretnúť. Pred kúpou kvalitného auta je vhodné nechať si ho preveriť po právnej a technickej stránke nezávislým odborníkom na jazdené vozidlá, akým je napríklad spoločnosť AUTOPORADCA.

 

5 bodov, ktoré sa oplatí dodržať pri kúpe zánovného vozidla

Kúpa jazdeného auta je proces, ktorý začína výberom typu vozidla, prípadne preferovaných značiek a pokračuje preverením právneho a technického stavu. Ak vyberáte jazdeného „tátoša“, nezabudnite na týchto 5 bodov:

 

1. Reálny technický stav vozidla

·       Zatopené auto: Nejde iba o hrdzu či pleseň, ale najmä o správne fungovanie elektroniky. Všímajte si aj stopy piesku a bahna. Tiež nezabudnite natiahnuť bezpečnostné pásy na maximálnu mieru, pretože práve tu môžete pleseň nájsť.

·       Havarované a skladané auto: Preskúmajte nielen lak a rôzne nerovnosti na povrchu vozidla, ale aj spoje karosérie, ktoré sú už z výroby zakryté plastovým tmelom. Ak sú nerovné, hrboľaté či dokonca z iného materiálu alebo farby, boli opravované. Tiež sa zamerajte na zvary - podlahová plošina býva lisovaná ako celok, ak teda nájdete priečny zvar, práve sa pozeráte na „skladačku“.

·       Bezpečnostné prvky: Pri airbagoch si všímajte ich presný a tesný kryt a tiež kontrolku, ktorá musí zhasnúť nezávisle od iných kontroliek. Rizikom je tiež predošlá havária a následná oprava, preto si auto nechajte preveriť odborníkom - mechanikom, aby ste neboli vy a vaša rodina v ohrození.

2. Originalita vozidla

Skontrolujte identifikátory na vozidle (primárne VIN číslo) s údajmi na dokladoch. Tiež je potrebné prejsť miesta vo vozidle, ktoré potvrdzujú skutočný rok výroby auta. Napríklad, plastové diely majú vyrazený dátum výroby.

 

3. Najazdené kilometre

Skúste porovnať stav počítadla prejdenej vzdialenosti s vizuálnym opotrebením vozidla. Manipuláciou počítadla mohlo totiž dôjsť k znižovaniu („stáčaniu“) počtu prejdených kilometrov.

 

4. Právny stav vozidla

Určite je potrebné preveriť aj to, či auto nie je predmetom exekúcie, prípadne či pôvodný majiteľ vyplatil a ukončil lízing vozidla. Ak sa tak totiž nestalo, vozidlo je stále majetkom lízingovej spoločnosti. Tiež je vhodné preveriť, či auto nie je v databáze odcudzených vozidiel. Najhorším scenárom je, že vy ako nový „majiteľ“ prídete o auto aj peniaze.

 

5. Poraďte sa s nezávislým odborníkom, ušetríte čas a peniaze

Ak si netrúfate na preverenie vášho vyhliadnutého auta, zverte ho do rúk odborníkom na jazdené vozidlá, ktorí stoja na vašej strane. Profesionáli zo spoločnosti AUTOPORADCA preveria vozidlo z technickej aj právnej stránky a zistia tak reálny stav vášho budúceho vozidla.

Môžete si vybrať z 3 balíkov služieb:

  • Štartér: základne preverenie jazdeného vozidla
  • Kontrolka: detailné preverenie jazdeného vozidla
  • Kompletka: nájdenie a detailné preverenie jazdeného vozidla

Ceny balíkov služieb AUTOPORADCA začínajú už od 99 EUR.

Viac informácií nájdete na www.autoporadca.sk.

 


Diskusia k článku:

Autoporadcu sme zvolili aj my, mozem sluzbu doporucit, doteraz vsetko ok :)
Neregistrovaný - Samuel, 17.11.2017 23:01, samuelis(`na`)gmail.com
My sme ju nezvolili ale ona si zvolila nas, ked prisiel kupca pozerat autzo s nimi.. clovek nechape ako dlho moze trvat kontrola a co vsetko pozru haha :D Nakoniec som aj tak predal, auticko bolo ok ako som tvrdil
Neregistrovaný - Julius, 19.11.2017 14:40, juliusko(`na`)gmail.com
Supeeeer sluzbicka :P
Neregistrovaný - Denisa, 18.12.2017 15:04, denis.g(`na`)gmail.com
Mohli by ste inak zmenit vzhlad stranky, vyzera ako z 91... :D Kazdopadne, autoporadcu akurat skumam lebo im asi budem volat a vyuzijem ich sluzby, zatial som sa docitala len pozitiva, tak napisem po kupe ako to cele prebiehalo :)
Neregistrovaný - PetruskaKE, 23.1.2018 18:44, petik(`na`)gmail.com
My sme kupovali cez Darex a vsetko vyzeralo v poriadku aj ked sme toho autoporadcu zvazovali, nakoniec sme ho nevyuzili a s autickom nemame nastastie problemy, no moze to byt velky pomocnik :)
Neregistrovaný - janka444, 9.7.2018 12:19, kivkaucet(`na`)gmail.com
My sme kuovali auto v bazare Darex priamo v bratislave a oni vzdy maju cast aut ceritfikovanych autoporadcom (davaju ich vopred preverit), co sa mi na nich strasne paci, ze maju ferovi pristup. Auto sme kupili a naozaj ubehlo pol roka a nemam ani jedne malinky problem s motorom ani s nicim :)))
Neregistrovaný - ladyG, 19.1.2019 18:55, lady(`na`)gmail.com
Darex odporucam tiez. My sme chceli povodne kupit v aaa, ale ked uz dnes viem aka je o nich mienka, som rada, ze sa tak nestalo. Sli sme kupit auto a zazracne sa za 30 minut predalo ako sme tam sli. Nakoniec sme kupil v Darexe o nieco lacnejsie a so 40 000 menej km.. a hlavne sa za 30 minut cesty "nepredalo" :D
Neregistrovaný - bartosovadana, 21.1.2019 14:20, bartosdan(`na`)gmail.com
Darex od nas dva roky dozadu vykupil auto, co sa tyka celeho procesu, nenastal nijaky problem.
Neregistrovaný - KikaG, 9.6.2019 21:12, kivk(`na`)gmail.com
Toez sme im predavali auto :)
Neregistrovaný - admiralka, 16.6.2019 22:04, admi(`na`)gmail.com
Autobazari si nezastavam, ale Darex ma co clovek pocuva, velmi dobre referencie, co som az prekvapeny, ci uz na internete alebo u znamych, auto by som sa teda u nich nebal kupovat, ba aj bez autoporadcu ci mechanika...
Neregistrovaný - SilvoKral, 27.3.2020 11:58, ssshis(`na`)gmail.com
Moze niekto napisat ako to dopadlo s autom z Darexu aj po niekolkych mesiacoch rokoch? Narazam na najeka skryte vady, km a pod. Vsetko OK? Dakujem.
Neregistrovaný - lubka1, 29.3.2020 14:57, ksksks(`na`)gmail.com
Ahoj Lubka, mame uz auto dva roky, toez od nich a okrem klasickej udrzby (brzdy, oleje, filtre) z nasej strany vsetko ostatne frci ako ma :))
Neregistrovaný - IvanaS1, 20.7.2020 09:39, ivanka.s(`na`)gmail.com
Baby skvela diskusia, aspon viem ku komu ist, tiez momentalne riesim "problem" kupy nejakeho auta, to moje je este z roku 2009 a uz to zacina byt citit. :) Som zvedava ako dopadnem.
Neregistrovaný - Petra Slavikova, 14.6.2022 09:44, slavikova.p88(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!