lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Boľavé a opuchnuté nohy - teplotné výkyvy ich

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 25.11.2015
späť
Späť

Poslať
 

Počas jesenného či zimného obdobia sa nepríjemné ťažkosti nôh o čosi zhoršiť, a to pre meniace sa počasie a výkyvy vonkajších teplôt. Ani prechody z tepla do chladnejšieho prostredia či naopak nohám neprospievajú. Bolesti a opuchy však netreba brať na ľahkú váhu, pretože môžu byť predzvesťou tvorby kŕčových žíl. Tie majú oslabené chlopne a nefungujú tak, ako by mali. Krv sa následne zhromažďuje v nohách, čím v nich vzrastá tlak. Žily sa vďaka tomu zväčšujú, zoslabnú a skrútia sa.

 

Dlhé sedenie alebo státie znamená nedostatok pohybu

Vznik kŕčových žíl je podmienený mnohými faktormi. Veľkú úlohu zohráva dedičná predispozícia, obezita, tehotenstvo u žien, prípadne nedostatok pohybu – čiže dlhodobé státie alebo sedenie. Približne každý tretí Slovák sa zhodne v tom, že najväčšie ťažkosti s nohami pociťuje aj po fyzickej námahe. Aj keď kŕčové žily v prvotnom štádiu takmer nevidno, neskôr na seba upozornia tmavomodrým sfarbením, opuchom nôh a/alebo členkov, pocitom ťažkých nôh, pálením, bolesťou, povrchovým svrbením alebo únavou. Neskôr môžu byť príznaky ešte horšie, pretože môže dôjsť až k ich krvácaniu.

Čo sa týka opuchov dolných končatín, ich pretrvávajúci stav môže byť predzvesťou rôznych zdravotných ťažkostí, ako sú kardiovaskulárne problémy, problémy s krvným obehom či žilová nedostatočnosť. Na opuchoch sa môže podieľať aj oslabený lymfatický systém, celulitída, porucha štítnej žľazy, prípadne aj krvná zrazenina. Preto ani opuchy netreba brať na ľahkú váhu, a radšej ich konzultovať s ošetrujúcim lekárom alebo špecialistom.

Ako pomôcť nohám?

Za prvú pomoc pri bolestiach alebo opuchoch nôh považujú mnohí ľudia jednoduché vyloženie nôh alebo ich vymasírovanie. Domácim receptom na úľavu je dopriať im dostatok pohybu, každý večer nohy podoprieť alebo vyvýšiť aspoň na 30 minút, nosiť kompresné podkolienky a vyhýbať sa dlhému sedeniu alebo státiu. Aj napriek rôznym varovným signálom len 17% Slovákov rieši svoje ťažkosti užitím relevantného lieku alebo výživového doplnku.

Prvá voľba pre ťažké nohy

Vedeli ste, že jednotkou na trhu výživových doplnkov s obsahom diosmínu a hesperidínu je Mobivenal micro a Mobivenal micro Simple? Mobivenal micro je navyše obohatený o 30 mg escínu v jednej tablete a práve escín napomáha znižovať pocit ťažkých nôh a dobrej cirkulácii krvi v drobných cievach. Doplnok výživy Mobivenal micro a Mobivenal micro Simple je slovenskými užívateľmi rokmi overená kombinácia mikronizovaného (lepšie rozpustného a vstrebateľného) diosmínu a hesperidínu. Viac informácií o výživových doplnkoch nájdete na stránke www.mobivenal.sk


Diskusia k článku:

mne v tehotenstve na opuchnute nohy kazdy den pomahalo mazanie priessnitz z lekarne odporucam kazdemu
Neregistrovaný - Lenka, 17.7.2016 15:29, lentilka_17(`na`)zoznam.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!