lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Buďte sebavedomejšie s Dove Youthful Vitality

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 3.10.2015
späť
Späť

Poslať
 

Z medzinárodného prieskumu* značky Dove vyplynulo, že Slovenky nemajú v porovnaní so ženami z iných krajín príliš silné sebavedomie a ťažšie si pripúšťajú svoju krásu. Dove všetkým slovenským ženám, ktoré by rady získali väčšiu sebadôveru, ponúka riešenie. Začať môžu správnou starostlivosťou o vlasy, ktoré sú korunou každej ženy, zvýraznia krásu už na prvý pohľad, a dodávajú tak dostatočné sebavedomie. Pre ženy vo veku 40+ Dove navyše vyvinul nový rad Youthful Vitality obohatený o unikátnu kombináciu esenciálnych živín, ako sú proteíny a lipidy. Tie navracajú vlasom stratenú vitalitu a udržujú ich krásne, zdravé a plné objemu. V ponuke je možné nájsť šampón, kondicionér a bezoplachový BB krém.

 

Slovenské ženy sú veľmi kritické k vlastnému vzhľadu. Podľa prieskumu spoločnosti Unilever * samu seba pozitívne vníma 41 % z nich, ale iba 1% Sloveniek sa vidí ako krásne. Superlatívy "nádherná" či "ohromujúca" sa v hodnoteniach Sloveniek neobjavujú vôbec. Naopak, v zahraničí sú ženy o niečo sebavedomejšie, za krásnu sa považujú 4 % z nich.

 

Veľkú úlohu hrá prístup k vzhľadu ako takému. Takmer polovica žien priznáva, že by mohla vyzerať lepšie, ale často pre to nič neurobí. Iba štyri dámy z desiatich sú spokojné s tým, ako sa o seba starajú. Len 39 % slovenských respondentiek nachádza v starostlivosti o seba potešenie. Ostatné ju považujú skôr za nutné zlo. Väčšina žien sama sebe venuje maximálne pol hodiny denne. Platí tu úmera, že čím je žena staršia, tým o seba dbá menej.

 

Správna starostlivosť je však dôležitá v každom veku a pomocou nej možno dosiahnuť lepší vzhľad ruka v ruke s vyšším sebavedomím. Vlasy pritom u ostatných hodnotíme ako jednu z prvých vecí. Zdobia každú ženu a pokiaľ sú krásne a zdravé, nemalou mierou prispejú tiež k získaniu vyššej sebadôvery.

 

Aj preto vyvinul Dove nový rad vlasovej kozmetiky Youthful Vitality, určený špeciálne pre ženy vo veku 40+. Vlasy sú s pribúdajúcim vekom totiž tenšie, suchšie a náchylné na poškodenie. Šampón, kondicionér a bezoplachový BB krém im poskytujú nadštandardnú starostlivosť a navracajú im stratenú vitalitu. Rad Dove Youthful Vitality je obohatený o unikátnu kombináciu proteínov a lipidov, esenciálnych živín, ktoré zanechávajú vlasy lesklé, pevné a plné objemu.

 

K základom zdravej starostlivosti o vlasy patria nielen kvalitné produkty, ale aj samotný proces umývania a ošetrenia. Každý typ vyžaduje iný druh starostlivosti. Vlasy, ktoré sú rýchlo mastné, sa nezaobídu bez častejšieho umývania, než tie suché a kučeravé. Ak sú navyše mechanicky poškodené a zoslabnuté žehlením, farbením, alebo vekom, odporúča sa voliť špeciálne prípravky pre ne určené.

 

Hoci je starostlivosť o vlasy veľmi individuálna, dermatologička Michaela Blaško všetkým odporúča dodržiavanie základných pravidiel.

 

 

Dove odborník radí správny postup pri umývaní vlasov v 8 krokoch:

 

NEZABÚDAJTE NA HREBEŇ

Ešte pred samotným umytím vlasy rozčešte kefou. Odstránite tak časť nečistôt a šampón sa potom bude lepšie nanášať.

 

NEPODCEŇUJTE VODU

Namočenie vlasov je veľmi dôležité. Vlasy by mali byť pod prúdom vody minimálne minútu, než nanesieme šampón. Vlas má totiž štruktúru šišky vytvorenej z drobných šupiniek, a čím dlhšie je namáčanie, tým viac sa roztvára a nečistoty sa vymyjú. Teplota vody by mala byť príjemná, ani horúca, ani studená.

 

PRAVIDLO ORIEŠKA

Množstvo šampónu by sa nemalo preháňať. Často uvádzané množstvo veľkosti vlašského orecha berte ako orientačné. Šampón v ruke premasírujte a nanášajte ho bruškami prstov smerom od končekov, potom ho jemnými krúživými pohybmi rovnomerne vmasírujte do vlasov.

 

OPLACHUJTE POCTIVO

Opláchnutie šampónu vodou . Neurýchľujte tento proces, vykonávajte ho najlepšie v záklone, aby sa odplavili nečistoty z celej dĺžky. Teplota vody by mala zhruba zodpovedať teplote tela a byť na dotyk príjemná.

 

APLIKUJTE DVAKRÁT

Znovu naneste šampón a proces zopakujte. Druhé kolo umývania by sa nemalo vynechávať, zabezpečuje očistenie vlasov zvnútra. Šampóny sú dnes veľmi kvalitné, a ak je to potrebné, môžete si vlasy umývať aj denne.

 

POUŽÍVAJTE KONDICIONÉR

Umytie uzatvorte použitím kondicionéru. Nechajte krátko pôsobiť a hlavu znovu opláchnite. Vďaka kondicionéru sa vlasy zjemnia a budú sa lepšie rozčesávať. Pokiaľ máte mastné vlasy, aplikujte ho len do končekov.

 

SUŠTE UTERÁKOM

Vlasy by sa mali najprv osušiť uterákom, ale len jemne, aby nedošlo k ich roztrhnutiu. Najlepšie je nechať vlasy preschnúť prirodzene, pri fúkaní nastavte fén na strednú teplotu. Príliš horúci vzduch ich vysušuje a oslabuje. Nikdy nechoďte spať s nevysušenými vlasmi. Mokré vlasy sú veľmi krehké a náchylné na poškodenie. Vhodné pre ne nie sú ani husté hrebene, omnoho lepšie vám poslúži kefa.

 

VLASY ROZMAZNÁVAJTE

V rozmedzí dvoch až troch týždňov sa tiež odporúča aplikovať masky, zábaly, či krémy. Hĺbkové masky a zábaly môžeme nechať pôsobiť aj po celú noc, krémy sa po nanesení neoplachujú. Pre okamžitú výživu je vhodný BB krém Dove Youthful Vitality. Stačí ho aplikovať do mokrých alebo suchých končekov a dopriať si jeho výživu pre silu, tvárnosť, jemnosť, lesk a objem vlasov.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!