lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
BEZ CESTOVNÉHO POISTENIA ANI NA KROK. PODĽA ČOHO HO VYBERAŤ A KEDY SA OPLATÍ AJ PRIPOISTIŤ

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 1.8.2015
späť
Späť

Poslať
 

Konečne dovolenka! Slnko, voda, hory. Kto by myslel na nepríjemnosti? Lenže tie niekedy prídu, či chceme, alebo nie. Úraz, náhla choroba či nechcená škoda spôsobená v hoteli môžu vašu peňaženku bez cestovného poistenia pekne potrápiť! Ako ho vyberať poradí Lukáš Nemergut, Executive Manager Partners Group SK.

 

 

KEĎ SA VYBERIETE BEZ NEHO

Jednoducho povedané – riskujete! Ošetrenie v zahraničí je finančne náročná záležitosť. Často sa pohybuje v tisíckach EUR. Odvolávanie sa na Európsky preukaz zdravotného poistenia nie vždy postačí. On kryje len nevyhnutné liečebné náklady na vyšetrenie, ošetrenie či hospitalizáciu v nemocnici v krajinách Európskej únie, vrátane Nórska, Lichtenštajnska, Islandu a Švajčiarska, aj to len v štátnych zariadeniach. Nekryje napríklad spoluúčasť ani repatriáciu, teda návrat resp. dopravenie poistenca späť na Slovensko. Ideálne je preto európsky preukaz vždy skombinovať s komerčným cestovným poistením.

 

KTORÉ JE TO NAJLEPŠIE

To, ktoré má najlepší pomer ceny poistenia v porovnaní so službami. Rozhoduje pritom aj kvalita asistenčných služieb zo strany poisťovne. Dnes je na trhu široký výber produktov cestovného poistenia od mnohých poisťovní. Keďže každá z nich má svoje špecifiká a každý klient potrebuje individuálne riešenie podľa svojich potrieb, logicky nasleduje otázka, ako sa v ponuke zorientovať a podľa čoho vyberať? Nepanikárte. Dôležité je porozumieť základným faktom a podľa nich sa rozhodnúť. Na úvod si ujasnite, na ako dlho poistenie potrebujete?

 

Krátkodobé cestovné poistenie:

  • dáva zmysel pri krátkodobej ceste do 20 dní,
  • výhodou je cena, lebo za nízku sumu väčšinou dostatočne krytý,
  • všetko však závisí od podmienok konkrétnej poisťovne.

 

Celoročné cestovné poistenie:

·         vyhráva, ak zvyknete vycestovať viackrát za rok,

·         alebo sú vaše zahraničné pobyty dlhšie ako 20 dní.

 

 

ČO VŠETKO ROZHODUJE

Cena: Nedajte sa zlákať len výhodnou cenou. Môže skrývať niekoľko ohrození. Napr. pri celoročnom poistení je to dĺžka jednej cesty bez prerušenia. Niektoré poisťovne majú jednu cestu obmedzenú na 45 dní, 180 dní dokonca aj celoročný nepretržitý pobyt, čo je značný rozdiel! Preto si dobre zvážte, aký variant potrebujete.

 

Charakter cesty: Nie je jedno, či za hranice vycestujete ako turista, alebo ide o pracovnú cestu (manuálna vs. nemanuálna práca).

 

Šport: Milovníkom adrenalínu (napr. potápanie hlbšie ako 40 m s kyslíkovým prístrojom, vodné lyžovanie, bungee jumping, paragliding a iné.) v prípade úrazu základné cestovné poistenie nepostačí. Mali by sa pripoistiť aj na riziko netradičného druhu zábavy, organizovaného športu a športových súťaží.

 

Územný rozsah krytia: Ide o dôležitý parameter pri výbere najmä pri celoročnom poistení pri viacerých cestách. Ujasnite si, či vám postačí krytie v rámci Európy alebo celého sveta.

 

 

TREBA SA PRIPOISTIŤ?

Áno, no nie je potrebné na všetko. Poisťovne dnes v cestovnom poistení ponúkajú rôzne balíčky pripoistení a zľavy napr. v prípade poistenia viacerých osôb. Pripoistenia, ktoré by vám za hranicami nemali chýbať sú určite tieto dve – poistenie liečebných nákladov a zodpovednosť za škodu tretím osobám.

 

Poistenie liečebných nákladov: Je základom, lebo kryje nevyhnutné náklady s ošetrením i hospitalizáciou poisteného. Pozor hlavne na výšku jeho krytia. Môžete sa totiž stretnúť s lacnými produktami, no nedostatočným krytím. Dnes poisťovne ponúkajú aj neobmedzené krytie, ktoré sa odporúča využiť.

 

Zodpovednosť za škodu tretím osobám: Je tiež dôležitým pripoistením. Ak napríklad na hoteli niečo nechtiac poškodíte, budete si ďakovať, že ho máte.

 

Úrazové poistenie: Hovoríme skôr o doplnku, lebo rozsah a výška krytia sú vo väčšine poisťovní nízke. Je to lepšie mať v dostatočnej miere vykryté v životnom poistení.

 

Iné pripoistenia: Poistenie straty, omeškania batožiny, storno cesty, kaucie, právnej pomoci, či  horskej záchrany (v prípade výletu do hôr je to dôležitá súčasť) atď. sú už skôr benefitom ako nutnosťou.

 

NA TOTO NEZABUDNITE

Pri uzatvorení poistenia dostanete spolu so zmluvou a podmienkami cestovnú kartu. Určite si ju nezabudnite vziať so sebou a noste ju všade. V prípade vzniku poistnej udalosti na nej nájdete telefónne číslo asistenčnej služby, zväčša nonstop infolinky, ktorá vám dá dostatok informácii o tom, ako v prípade poistnej udalosti postupovať. Pri menších problémoch si uhradíte v zahraničí náklady spojené s poistnou udalosťou sami a doma si potom uplatníte preplatenie úhrady. Pri väčších problémoch uhradí poisťovňa náklady priamo.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!